På söndag kväll tar Everton emot Liverpool i ett av Premier Leagues mest omtalade derbyn. Liverpool har briljerat under säsongen och kan nu ta ett steg närmare ligasegern, men som jag ser på saken är trepoängaren allt annat än säker.

Speltips
Speltips:Under 2,5 mål
Odds:2,27 hos Pinnacle
Rygga spelet:Pinnacle
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 21/6 kl 20:00

Med nio omgångar kvar att spela behöver Liverpool endast sex poäng för att säkra sin första ligatitel på 30 år. Everton å andra sidan ligger i mitten av tabellen, men klättrade stadigt innan uppehållet. Oddsen föreslår en enkel seger för Liverpool och en målrik historia – men jag ställer mig tvekande till båda delarna.

Ligatiteln har blivit en formalitet

Embed from Getty Images

När ligan startar om även för Liverpool är förutsättningarna enkla: de har ett nästintill ointagligt försprång på 22 poäng. Även om Manchester City skulle ta full pott så räcker det med sex poäng för att Liverpool ska säkra ligatiteln. Med andra ord är spelet om ligatiteln bara en formalitet.

Liverpool har briljerat på alla plan under större delen av säsongen, men innan uppehållet tappade de fokus och förlorade fyra av sex matcher och slogs ut ur såväl FA-cupen som Champions League. Nu ska det bli intressant att se om tränare Jurgen Klopp har lyckats samla laget igen, eller om det krävs en viss startsträcka för att få ordning på maskineriet igen.

Det råder ingen tvekan om att Liverpool har enorma offensiva krafter med spelare som Salah, Firmino och Mané för att nämna några – men de har även ligans bästa defensiv. Ett mindre orosmoln är Mohammed Salah som uteblev från träning tidigare i veckan, men det finns inga uppgifter som talar för att han inte finns med i truppen på söndag.

Everton har haft det jobbigt mot Liverpool

Embed from Getty Images

Everton har inte övertygat den här säsongen, och nu gäller det att polera resultaten för att åtminstone placera sig på övre halvan av tabellen. På hemmaplan har Everton dock visat sig starka med sju raka matcher utan förlust.

Everton har haft särskilt svårt i matcher mot Liverpool, och faktum är att de inte har vunnit ett enda av de 21 senaste matcherna lagen emellan. På hemmaplan har Everton dock tagit poäng i sex av sju matcher mot Liverpool, så resultaten har inte varit lika förödande som statistiken föreslår.

Målmarknaden felvärderad?

Efter att ha scannat igenom de olika oddsmarknaderna är det målmarknaden som jag fastnar för. Spelbolagen har målat upp det här som en målrik match, och oddsen på underspelet är väldigt tilltalande.

Visst, om Liverpool får till det så kan resultatet rinna iväg. Men det har varit ett långt uppehåll och det är stor risk att spelet kommer vara något ringrostigt.

Det här är dessutom ett derby, och derbyn brukar bli tajta matcher med mycket kamp. Ser vi till historien så har det ofta blivit väldigt få mål mellan de här lagen. Faktum är att det har blivit färre än tre mål i fem av de sju senaste matcherna mellan lagen.

Summa sumarum så anser jag att oddsen på underspelen är allt för attraktiva för att avstå.

De flesta nöjesspelare lockas nog att spela över i matchen till enligt mig allt för snålt tilltagna odds, men jag väljer istället att spela under 2.5 mål det höga oddset 2.27x pengarna.

För och emot speltipset:

  • Liverpool har hållit nollan i tre raka bortamatcher mot Everton
  • Det har blivit färre än tre mål i fem av de sju senaste matcherna lagen emellan
  • Det har bara blivit ett mål på tre tre senaste derbymatcherna på Goodison Park
  • Det har blivit minst tre mål i Liverpools tre senaste matcher

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Under 2,5 mål
Odds:2,27 hos Pinnacle
Rygga spelet: Pinnacle
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 21/6 kl 20:00
Oddset framtaget:Fredag 19/6 kl 23:55
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.