På tisdagskvällen vänder vi våra blickar mot matchen mellan Aston Villa och Arsenal. Det är bara två omgångar kvar av Premier League och varje poäng nu är livsviktig. Aston Villa slåss för sin överlevnad medan Arsenal siktar mot Europa League-platserna.

Speltips
Speltips:Arsenal
Odds:2,20 hos Coolbet
Rygga spelet:Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Tisdag 21/7 kl 21:15

Speltipset som jag har plockat fram till tisdagens Premier League är från 1X2-marknaden och har ett generöst odds på 2,20x pengarna.

Liket lever

Embed from Getty Images

Aston Villa har spelat upp sig på slutet och har just nu två raka matcher utan förlust. I sin senaste match spelade de oavgjort borta mot Everton (1-1) och matchen innan vann de hemma mot Crystal Palace (2-0).

Trots de fina resultaten i de senaste matcherna så ligger Aston Villa på 18e plats tabellen, vilket är en av nedflyttningsplatserna. Dock har Arsenal bara tre poäng upp till Watford som ligger på säker mark. Med andra ord så har Aston Villa fortfarande alla möjligheter att säkra spel i nästa säsongs Premier League.

Arsenal är heta

Embed from Getty Images

Arsenal är ett av de hetaste lagen på de brittiska öarna. I sin senaste ligamatch slog de mästarna Liverpool med 2-1. Nu i helgen blev dessutom klara för final i FA-cupen efter att ha slagit ut självaste Manchester City med 2-0.

Det som tränaren Mikel Arteta framförallt har lyckats med är att täta till lagets försvarsspel. Det har resulterat i att Arsenal nu har hållit nollan i fyra av sina åtta senaste tävlingsmatcher.

Arsenal ligger just nu tia i tabellen med bara fem poäng upp till sjätteplatsen. Arsenal har med andra ord massor att spela för i de två sista omgångarna.

Fördel bortalaget

Motivationsmässigt är det jämnt mellan lagen. Aston Villa behöver vinna för att klara sig kvar i Premier League och Arsenal behöver vinsten för att kunna ta en av Europa League-platserna.

Formmässigt är det fördel Arsenal. Aston Villa har förvisso två raka matcher utan förlust i Premier League, men Arsenal har vunnit sex av sina åtta senaste matcher. Då har de dessutom slagit stora drakar som Liverpool och Manchester City.

Ser vi till klass så är det klar fördel Arsenal. Kommer de upp till sin maxnivå är de långt bättre än Aston Villa. De har dessutom klart bättre individuella spelare. Bland annat har de Aubameyang som jagar förstaplatsen i Premier Leagues skytteliga. Han ligger just nu på tredje plats med 20 mål i bagaget.

Summa summarum så anser jag att det är fördel för Arsenal i flera avseenden. Jag spelar den raka tvåan till 2,20x pengarna hos Coolbet. Det är 0,10x högre än snittet hos de övriga spelbolagen.

För och emot speltipset:

  • Räknar vi både ligaspel och cupspel så har Arsenal vunnit sex av sina åtta senaste matcher
  • Räknar vi både ligaspel och cupspel så har Arsenal vunnit tre av sina fyra senaste bortamatcher
  • Räknar vi både ligaspel och cupspel så har Arsenal hållit nollan i fyra av sina åtta senaste matcher
  • Aston Villa har två raka matcher utan förlust, en vinst och en oavgjord

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Arsenal
Odds:2,20 hos Coolbet
Rygga spelet: Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Tisdag 21/7 kl 21:15
Oddset framtaget: Måndag 20/7 kl 09:45
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.