Aston Villa har riktigt fin form hemma på Villa Park och Leicester verkar inte kunna förlora just nu. Under söndagen möts de och frågan är vilket av lagen som får sin fina trend bruten?

Speltips
Speltips:Aston Villa +0,75
Odds:1,91 hos Bethard
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 8/12 kl 15:00

Embed from Getty Images

Aston Villa ligger farligt nära nedflyttning och inför helgens matcher har de bara en poäng tillgodo till Everton under strecket.

Men det är nästan som två helt olika lag beroende på om de spelar hemma i Birmingham eller om är ute på resande fot.

På bortaplan har de en poäng på de fyra senaste matcherna och faktum är att inget lag i Premier League har tagit färre än Aston Villas fyra poäng på åtta bortamatcher den här säsongen.

Hemma på Villa Park däremot är de faktiskt Premier Leagues tionde bästa lag och inkluderar vi cupmötet mot Wolverhampton har de fyra segrar, två oavgjorda och endast en förlust på hemmaplan. Det var dessutom en uddamålsförlust mot Liverpool efter att Mané avgjort i 94:e minuten.

Deras poängskörd är extra imponerade när man ser vilket tufft schema de har haft. Över de sju senaste matcherna har de mött Liverpool, Manchester United, Manchester City, Chelsea samt dubbelmöte mot Wolverhampton.

Kan Leicester förlora?

Embed from Getty Images

Leicester ser samtidig ut som ett riktigt topplag. Även när spelet inte riktigt stämmer vinner de och Vardy på topp verkar ostoppbar med elva mål på de nio senaste matcherna.

De är uppe i åtta raka segrar sen 2-1-förlusten borta mot Liverpool och ska man lyfta en svaghet i årets Leicester är det deras bortaspel där de bara tagit 13 poäng på sju matcher (fjärde bäst i PL) jämfört med 22 poäng på åtta matcher på hemmaplan.

Givetvis fortfarande starka siffror men spelmässigt har det inte sett lika bra ut senaste omgångarna heller.

Kan hemmaplan hjälpa Villa?

Vårt speltips här blir Aston Villa +0,75 mål vilket ger oss full vinst om Aston Villa vinner matchen eller spelar oavgjort. Om de förlorar med ett mål får vi halva insatsen tillbaka. Om de förlorar med två mål eller fler förlorar vårt spel.

Aston Villa har varit väldigt stabila på hemmaplan och bör helt klart ha god chans att störa Leicester här. Även om de förlorar med uddamålet får vi halva insatsen tillbaka och det är sällan de förlorar med mer än uddamålet. Även om vi inkluderar både hemma- samt bortamatcher över hela säsongen har de enbart förlorat med mer än ett mål i bortamatcherna mot Manchester City och Tottenham.

Över deras 15 senaste hemmamatcher har Villa +0,75 gett full vinst 13 gånger och betalat tillbaka halva insatsen två gånger. Spelet betalar 1,91 hos Bethard vilket i skrivande stund är marknadshögst.

Här nedanför ser ni formen för de båda lagen:
[skillbar title=’Aston Villa 10 senaste: 14/30 poäng.’ percentage=’46.6′ color=’#660033′ show_percent=’true’] [skillbar title=’Aston Villa 5 senaste hemma: 10/15 poäng.’ percentage=’66.6′ color=’#660033′ show_percent=’true’] [skillbar title=’Leicester 10 senaste: 27/30 poäng.’ percentage=’90’ color=’#0053A0′ show_percent=’true’] [skillbar title=’Leicester 5 senaste borta: 12/15 poäng.’ percentage=’80’ color=’#0053A0′ show_percent=’true’]

För och emot speltipset:

  • Aston Villa starka hemmafacit.
  • Även när de förlorar är de täta och sällan med mer än uddamålet.
  • Leicester givetvis mycket starkare lag.
  • Vardy är Premier Leagues hetate spelare just nu.
Speltips
Speltips:Aston Villa +0,75
Odds:1,91 hos Bethard
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 8/12 kl 15:00
Oddset framtaget: Lördag 7/12 kl 12:20
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.