Trots alla fantastiska resultat har Manchester City endast nått semifinal i Europa två gånger. 1970 och 2016. Annars tar det ofta stopp i just kvartsfinalerna och frågan är om Haaland och hans Borussia Dortmund än en gång kan grus de ljusblå drömmarna?

Speltips
Speltips:Båda lagen gör mål
Odds:1,61 hos Coolbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Onsdag 14/4 kl 21:00

Embed from Getty Images

För Pep Guardiola och hans Manchester City har kvartsfinalerna verkligen blivit ett spöke. Sedan semifinalen 2016 har de åkt ut i åttondelsfinalerna eller just kvartsfinalerna mot Monaco, Lyon, Liverpool och Tottenham. Samtliga lag som City sett till sin självbild borde slå.

Det första mötet mot Dortmund visade även att det helt klart finns nerver runt Champions League för City. Trots att Dortmund har en tung säsong och bara ligger femma i Bundesliga hade City svårt att straffa dem.

Efter 90 minuters spel vann City med 2-1 men ser vi till xG var det väldigt jämnt med 1,3 på City och 1,2 för Dortmund.

Hemma i ligan roterade City kraftigt hemma mot Leeds i helgen där endast tre spelare från startelvan mot Dortmund fanns med från start. Det blev en chockförlust med 1-2 trots att Leeds åkte på ett rött kort i slutet av första halvleken.

Det betyder att tidigare omöjliga City nu har förlorat två av deras åtta senaste matcher och City som tidigare staplade nollorna på hög har även släppt in nio mål de senaste tio matcherna.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Reus återkomst har lyft laget

Embed from Getty Images

Dortmund slog mittenlaget Stuttgart med 3-2 på bortaplan i helgen och det var än en gång tydlig hur viktigt lagkaptenen Marco Reus är för sitt Dortmund. Sedan sin återkomst efter skadan har han gjort mål i två av tre matcher. Han har bakom Haaland lagets högsta xG men han hjälper även Haaland då han har högst xA av samtliga spelare i laget.

Dortmund måste göra mål här för att ha en chans på avancemang och faktum är att Dortmund inte lämnat en match mållös sedan den 26 september. Sedan dess har de nätat i 39 raka matcher.

Motsvarande siffra för City är att de gjort mål i 29 av de 30 senaste matcherna.

Nu väntar ett möte där City inte kommer våga försvara en bräcklig ledning där ett baklängesmål betyder att de är utslagna samtidigt som Dortmund måste framåt för att göra mål.

På 1X2-marknaden ligger spelbolagen rätt enligt oss men vi spelar båda lagen gör mål till 1,61 gånger pengarna hos Coolbet där vi tycker värdet ligger.

För och emot speltipset:

  • Dortmund har gjort mål i 39 raka matcher.
  • City har gjort mål i 29 av 30 senaste matcherna.
  • Dortmund har fått ett lyft offensivt av att Reus är tillbaka.
  • Får City det första målet kommer de ställa om mer defensivt vilket kan stänga matchbilden.
Speltips
Speltips:Båda lagen gör mål
Odds:1,61 hos Coolbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Onsdag 14/4 kl 21:00

Oddsjämförelse inför Borussia Dortmund – Manchester City 14 april 2021:


Oddset framtaget: Tisdag 13/4 kl 08:40
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.