Seriesegrarna Växjö Lakers har fått slita hårt för det men har med sig 2-0 i matcher mot Färjestad när serien vänder och två matcher i Karlstad väntar. Nu finns det inga ursäkter längre eller hedersamma förluster, den här matchen måste Färjestad vinna om de ska ha en chans i serien.

Speltips
Speltips:Färjestad
Odds:2,53 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Tisdag 13/4 kl 19:00

Kvartsfinal 1 som spelades i lördags vann Växjö med 4-3 efter förlängning. De fic en succéstart på matchen när de gick upp till en 2-0-ledning redan inom de tre första minuterna. Men faktum är att Färjestad verkligen vaknade till efter den tuffa starten och vann skotten med 42-32 samt 55-39 i avslut mot mål och faktiskt tog matchen till förlängning.

Även kvartsfinal 2 blev en jämn historia som Växjö lyckades vinna med uddamålet och där var skottstatistiken jämnare med 28-27 till hemmalaget.

Att Färjestad pressade Växjö till en förlängning och två uddamålsförluster på bortaplan får ses som en otroligt stark insats sett till hur Växjös spel på hemmaplan sett ut den här säsongen.

Hemma i Växjö har Lakers tagit överlägset flest poäng av samtliga lag i serien där de vunnit 21 av 26 matcher och bara förlorat 1 av 26 matcher underordinarie speltid. Den förlusten kom den 10 oktober. Det är alltså över ett halvår sedan Växjö lämnade sin hemmais utan poäng.

På bortaplan däremot har de inte alls varit lika starka och deras 13 segrar på 26 bortamatcher är bara sjätte bäst i SHL.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Oväntat högt odds på Färjestad

Färjestad avslutade grundserien starkt med fyra segrar på de fem senaste och mot just Växjö vann de två av fyra matcher under grundserien. Ser vi längre tillbaka har Färjestad vunni fyra av de sex senaste hemmamatcherna mot Växjö.

Känslan har även varit att de förtjänat att vinna i alla fall en av matcherna mot Växjö nu under kvartsfinalserien sett till spelet.

Nu väntar en match hemma i Karlstad och sett till Växjös betydligt mer mänskliga resultat på bortaplan och hur jämna matcherna i Växjö var ser vi ett bra värde i Färjestad när Pinnacle erbjuder 2,53 på ettan.

Växjö är ett bättre lag men nu är det bortaplan och Färjestad bör stå runt 2,4 inte 2,53.

Växjö vet även om att de är helt okej att förlora någon av matcherna i Karlstad när de tryggt kan luta sig mot sitt starka spel på hemmaplan. Hos Färjestad kommer desperationen synas då de verkligen måste vinna den här matchen för att ha en chans.

För och emot speltipset:

  • Färjestad har vunnit skotten i de två första kvartsfinalerna med 69-60 trots två uddamålsförluster.
  • Växjö var seriens bästa hemmalag men bara sjätte bästa bortalag.
  • Växjö vann serien av en anledning, komplett lag som vinner mot alla om de har sin dag.
Speltips
Speltips:Färjestad
Odds:2,53 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Tisdag 13/4 kl 19:00

Oddsjämförelse inför Färjestad BK – Växjö Lakers kvartsfinal 3: 14 april 2021:


Oddset framtaget: Måndag 12/4 kl 09:20
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.