På tisdagskvällen ska det avgöras vilket av lagen Brentford och Fulham som ska ta steget upp till Premier League. För vinnaren väntar spel i nästa säsongs Premier League, och en rejäl ekonomisk boost i form av prispengar och tv-avtal i miljardklassen. Jag har plockat ut ett speltips från 1X2-marknaden som har ett odds på 2,10x pengarna.

Speltips
Speltips:Brentford
Odds:2,10 hos Coolbet
Rygga spelet:Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Tisdag 4/8 kl 20:45

Det här är en intressant match på många sätt. För oss svenskar är den speciellt intressant, då den svenske mittbacken Pontus Jansson spelar i Brentford. Pontus har haft en stabil säsong och han är en viktig kugge i Brentfords lagbygge.

Vägen till finalen

Embed from Getty Images

Brentford och Fulham tog lika många poäng i grundserien, men Brentford hade bättre målskillnad och slutade därför en placering ovanför. Brentford tog sig till finalen genom att slå ut Swansea i semifinalen. De förlorade den första matchen med 1-0 men vann returmatchen med 3-1. I den andra semifinalen slog Fulham ut Cardiff genom att först vinna på bortaplan med 0-2 för att sedan förlora på hemmaplan med 1-2.

Brentford saknar bara den skadade anfallaren Karelis, men han har ändå bara spelat fyra matcher på hela säsongen så det är inget större avbräck. Bortsett från honom har Brentford alla spelare tillgängliga.

Skador oroar Fulham

Embed from Getty Images

För Fulham ser det dystrare ut. Lagets stora målskytt Mitrovic som vann skytteligan i Championship på 26 fullträffar kommer mest troligen inte att kunna spela. Mitrovic saknades i båda semifinalmatcherna på grund av problem med det ena lårets baksida — och det är ett oerhört avbräck. Dessutom är det tveksamt om den kreativa yttern Kebano kommer att kunna medverka. Han gick ut i halvtid i den sista semifinalen mot Cardiff på grund av problem med ljumsken.

Brentford mot Premier League

Som jag ser det finns det spelvärde att hämta i Brentford. Brentford har i princip alla spelare att välja mellan medan Fulham mest troligen kommer att sakna två viktiga spelare. Kommer inte Mitrovic till spel är Fulham ett betydligt sämre lag.

Brentford har dessutom haft det enkelt i sina senaste matcher mot Fulham. Brentford är obesegrade i sina fem senaste matcher mot Fulham: tre vinster och en oavgjord.

Jag tror att det är risk för oddsdropp på Brentford och därför snabbar jag mig och spelar den raka ettan till 2,10x pengarna hos Coolbet.

För och emot speltipset:

  • Brentford är obesegrade i sina fem senaste matcher mot Fulham, tre vinster och två oavgjorda
  • Det är stor risk att Fulham kommer sakna de offensivt viktiga spelarna Mitrovic och Kebano
  • Brentford har i princip alla spelare tillgängliga för spel
  • Det är mycket som står på spel i den här matchen och det är ovisst hur nervositeten kommer att spela in

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Brentford
Odds:2,10 hos Coolbet
Rygga spelet: Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Tisdag 4/8 kl 20:45
Oddset framtaget: Söndag 2/8 kl 10:58
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.