Nu är de stora ligorna runt om i Europa färdigspelade. Det är då glädjande att cuperna som har haft ett längre avbrott återigen startar upp. Onsdagens speltips är hämtat från en match i Europa League mellan Manchester United och LASK Linz. Speltipset är hämtat från asian handicap-marknaden och har ett odds på över 2x pengarna.

Speltips
Speltips:Manchester United med asian handicap -2
Odds:2,17 hos Coolbet
Rygga spelet:Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Onsdag 5/8 kl 21:00

Det här är returmötet i åttondelsfinalen mellan Manchester United och LASK Linz. Innan corona-uppehållet vann Manchester United den första matchen med 0-5. Med andra ord har Manchester United ett minst sagt gynnsamt läge.

Skillnad i form

Embed from Getty Images

Manchester United har varit ett helt annat lag efter corona-uppehållet. På sina elva matcher efter uppehållet har de sju vinster, tre oavgjorda och bara en förlust. Den fina formen gjorde att Manchester United lyckades kriga sig upp till tredje plats i tabellen och därmed knipa en plats i nästa säsongs Champions League.

LASK Linz från Österrike har varit svaga den senaste tiden. De förlorade sina tre sista ligamatcher och missade därmed chansen att spela få spela Champions League kommande säsong. Efter säsongen har de även spelat en träningsmatch mot Seneca och de förlorade även den med 0-2.

Klasskillnad

Det är ingen hemlighet att det är stor klasskillnad mellan de här lagen. Manchester United har dessutom betydligt bättre form, och de har även hemmaplansfördel. Den raka ettan känns given, vilket även spelbolagen håller med om – och oddsen är därefter. Den raka ettan finns att spela till odds runt 1,25x pengarna. Det är inget odds som tilltalar mig.

Manchester United har öst in mål den senaste tiden och de har även visat upp ett stabilt försvarsspel. De har i snitt gjort mer än två mål per match under sina tio senaste matcher. De har dessutom hållit nollan i fem av sina nio senaste hemmamatcher. De ska nu möta ett LASK som har förlorat sina fyra senaste matcher, varav tre av de förlusterna har varit med minst två måls marginal.

Om inte Manchester United helt underskattar LASK så är det mycket som pekar mot att det här kommer bli en vinst med flera måls marginal. Jag väljer därför att spela Manchester United med asian handicap -2 till oddset 2,17x pengarna. Det betyder att vi får pengarna tillbaka om de vinner med två måls marginal, och vi vinner spelet om de vinner med minst tre måls marginal.

För och emot speltipset:

  • Manchester United har hållit nollan i fem av sina nio senaste hemmamatcher
  • Manchester United har gjort 24 mål på sina 10 senaste matcher, ett snitt på över 2 mål per match
  • Manchester United har bara förlorat 1 av sina 22 senaste matcher
  • LASK har förlorat sina fyra senaste matcher, tre av de förlusterna har varit med minst två måls marginal
  • Manchester United vann det första mötet med 0-5 och det är stor chans att de kommer vila flera av sina ordinarie spelare

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Manchester United med asian handicap -2
Odds:2,17 hos Coolbet
Rygga spelet: Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Onsdag 5/8 kl 21:00
Oddset framtaget: Måndag 3/8 kl 11:15
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.