Det har varit full fart framåt I den här matchserien med totalt 19 mål under de två första matcherna. Lagen har vunnit varsin match och inför den tredje matchen mellan lagen väljer vi ut en vinnare som vi tror på.

Speltips
Speltips:Edmonton Oilers
Odds:2,25 hos Betsson
Rygga spelet:Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Torsdag 6/8 kl 04:30

När första matchen startade fick Edmonton en fin start med ett tidigt mål från Connor McDavid men sedan vända Chicago matchen fullständigt med fyra mål inom drygt sju minuter. Chicago vann tillslut matchen med 6-4.

När det var dags för match två studsade Edmonton tillbaka och även här fick de en fin start med mål från Connor McDavid redan första minuten men den här gången undvek de att falla ihop. Istället lyckades de vinna matchen med 6-3 och har genom det fått med sig välbehövligt självförtroende sett till hur Edmonton har ett rykte om sig att vika ner sig.

Imponerande underliggande statistik

Embed from Getty Images

Edmonton har även imponerat när man ser till den underliggande statistiken. De har över de två matcherna fått ihop 23 high danger chanses jämfört med Chicagos 12.

De har även bättre Corsi och högre xG än Chicago över de här matcherna. När man går igenom lagens heatmaps ser man att Chicago ofta fastnar ute i hörnen jämfört med Edmonton som ofta hittar in i slottet.

När man blickar tillbaka till grundserien vann Edmonton fem matcher mer än Chicago och gjorde samtidigt både mer mål och släppte in färre än Chicago.

Solklart val av spel

Embed from Getty Images

Oddsmässigt får vi nu I skrivande stund (tisdag eftermiddag) fina 2,25 på Edmonton inför den tredje matchen vilket är ett odds vi gärna synar. Chicago betalar samtidigt 2,85 och den premien på 0,6 i högre odds är inte nog hög för att motivera ett spel på Chicago enligt oss.

Edmonton har som sagt haft den bättre underliggande statistiken hur man än mäter mot Chicago och segern nu senast har säkert byggt deras självförtroende och även om det inte finns någon publik är det trots allt deras hemmaarena.

Överspelet lockar givetvis efter 19 mål på de två första matcherna. Men över 6,0 mål betalar endast 1,79 och innan slutspelet har faktiskt fyra av de sju senaste matcherna mellan lagen gått under linan.

För och emot speltipset:

  • Edmonton stark underliggande statistik i två första mötena.
  • Edmonton var bättre under grundserien.
  • Edmonton har trots allt hemmaplan.
  • Kan Chicago få Edmonton att vika ner sig igen?
  • Chicago sitter på mer slutspelsrutin.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Edmonton Oilers
Odds:2,25 hos Betsson
Rygga spelet: Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Torsdag 6/8 kl 04:30
Oddset framtaget: Tisdag 4/8 kl 15:20
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.