Fredagens speltips är hämtat från returmötet i Champions League mellan Manchester City och Real Madrid. Manchester City vann det första mötet med 1-2 och har nu ett gynnsamt läge att ta sig vidare till kvartsfinalen.

Speltips
Speltips:Över 3,5 mål
Odds:2,34 hos Betsson
Rygga spelet:Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Fredag 7/8 kl 21:00

Speltipset som jag har plockat fram har ett högt odds på 2,34x pengarna och mitt spel på matchen är hämtat från målmarknaden.

Hemmastarka

Embed from Getty Images

Manchester City vann som sagt den första matchen med 1-2 borta mot Real Madrid. Med de två bortamålen i bagaget har de nu ett bra läge att ta sig vidare till kvartsfinalen.

City har vunnit nio av tolv matcher efter corona-uppehållet. På hemmaplan har de varit extra starka och vunnit alla sina sex hemmamatcher efter uppehållet. Det är framförallt anfallsspelet som har varit lagets styrka, och de har gjort 24 mål på de 6 hemmamatcherna. Det är ett snitt på fyra mål per match.

Manchester City kommer sakna den skadade anfallaren Agüero och den avstängde vänsterbacken Mendy, men annars är truppen intakt.

Formstarka

Embed from Getty Images

Real Madrid har visat upp en lysande form efter corona-uppehållet med tio vinster på elva matcher. Den starka insatsen gjorde att Real Madrid slutade fem poäng före Barcelona och tog därmed hem ligatiteln till huvudstaden.

Real Madrid kommer att behöva klara sig utan den avstängda stjärnspelaren Sergio Ramos. De kommer även sakna den corona-sjuka spelaren Mariano och det är även tveksamt om Marcelo kan spela då han dras med mindre känningar.

Underhållande match

Båda lagen spelar en offensivt inriktad fotboll och jag tror vi kommer få se en fartfylld matchbild med många chanser åt båda håll. Real Madrid kommer att behöva satsa framåt då de ligger under efter det första mötet. Real Madrid har visat upp en giftig offensiv den senaste tiden och på sina fyra senaste matcher har de gjort två mål per match. Jag har svårt att se hur Manchester City ska kunna stoppa dem.

Eftersom Real Madrid måste gå framåt kommer det att öppna upp för Manchester City. Med tanke på att de har i snitt gjort fyra mål per match i sina hemmamatcher efter uppehållet har jag svårt att se hur Madrid ska kunna hålla tätt i 90 minuter.

Sammanfattar man det hela så pekar allt på en match med många målchanser och mål. Jag väljer därför att spela över 3,5 mål till det höga oddset 2,34x pengarna.

För och emot speltipset:

  • Det har blivit minst fyra mål i fem av Manchester Citys nio senaste hemmamatcher
  • Det har blivit minst fyra mål i fem av Real Madrids nio senaste matcher i Champions League
  • Båda lagen är offensivt inriktade och jag väntar mig en böljande matchbild med många chanser åt båda håll
  • Real Madrid har gjort två mål per match i sina fyra senaste matcher
  • Manchester City har gjort 24 mål på sina 6 senaste hemmamatcher, det är ett snitt på 4 mål per match
  • Det enda negativa med det här spelet är att oddsen på överspel är något snåla men det finns ändå värde att hämta

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Över 3,5 mål
Odds:2,34 hos Betsson
Rygga spelet: Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Fredag 7/8 kl 21:00
Oddset framtaget: Onsdag 5/8 kl 15:00
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.