Chelsea har inte legat på latsidan under det korta sommaruppehållet. De har värvat ihop mer eller mindre en ny startelva och efter endast en försäsongsmatch ska pusslet nu passa när de i premiären gästar Graham Potters Brighton.

Speltips
Speltips:Över 2,5 mål
Odds:1,77 hos Betsafe
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsafe här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Måndag 14/9 kl 21:15

Chelsea har kommit ur sin transferban och verkligen kompenserat för de tidigare missade fönstren och försäljningen av bland annat Eden Hazard.

Man har inför säsongen bland annat förstärkt med Kai Havertz (€80 miljoner från Bayer Leverkusen), Timo Werner (€53 miljoner från RB Leipzig), Ben Chilwell (€50,2 miljoner från Leicester), Hakim Ziyech (€40 miljoner från Ajax), Malang Sarr (gratis från Nice) samt Thiago Silva (gratis från PSG).

Inte minst att halva backlinjen som väntas starta mot Brighton inte spelat en enda minut försäsong i snitt nya lag är givetvis lite oroande även om Silva och Chilwell är bra spelare.

Chelsea har endast hunnit med en träningsmatch eftersom de även hade Champions League-returen mot Bayern München den 8 augusti (förlust 4-1). I den enda försäsongsmatchen mötte de just Brighton och matchen slutade 1-1.

Bra värde på målmarknaden

Embed from Getty Images

Inför helgens match betalar Brighton 5,20 som bäst och Chelsea 1,72. Det finns ett visst värde på Brighton men Chelsea är väldigt bra inprisat skulle vi säga sett till vår egen värdering.

Däremot ser vi ett värde på målmarknaden där vi får 1,77 gånger pengarna på över 2,5 mål. Enligt vår egen beräkning bör det oddset ligga runt 1,65.

Ser vi till Chelsea har nio av de elva senaste Premier League-matcherna gått över 2,5 mål. Brighton avslutade förra säsongen med att fyra av deras fem sista hemmamatcher gick över 2,5 mål.

Redan förra säsongen var Chelsea en offensiv superkraft men som hade stora problem med defensiven och målvaktsspelet. Med deras nya offensiva nyförvärv och en helt nykomponerad backlinje som inte spelat ihop än blir vi inte förvånade om den trenden fortsätter i alla fall i början av säsongen innan backlinjen hittar sitt samarbete.

För och emot speltipset:

  • Över 2,5 har prickat i nio av Chelseas elva senaste PL-matcher.
  • Över 2,5 har prickat i fyra av Brightons fem senaste hemmamatcher i PL.
  • Chelsea har en backlinje som inte spelat en minut ihop än.
  • Blev endast 1-1 på försäsongen mellan lagen.
  • Kanske har inte de offensiva spelarna hittat in i säsongen än.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Oddsjämförelse:Speltips
Speltips:Över 2,5 mål
Odds:1,77 hos Betsafe
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsafe här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Måndag 14/9 kl 21:15
Oddset framtaget: Onsdag 9/9 kl 09:20
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.