3 minuters lÀsning

PremiÀrhelg! Under söndagen tar Spurs emot satsande Everton inför tomma lÀktare och har Spurs vÀnt blad och pÄbörjat nÄgot nytt eller blir det en ny tung och skakig sÀsong i norra London?

Speltips
Speltips:Everton
Odds:4,5 hos Unibet
Rygga spelet:
Annons:
Spela hos Speedybet hÀr. | Regler & villkor gÀller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 13/9 kl 17:30

Tottenham har en skakig sÀsong bakom sig med allt frÄn Mauricio Pochettino till Christian Eriksens avsked till klubben. Men under ledning av Jose Mourinho lyckades Spurs sÀkra den sista Europa League-platsen efter bÀttre mÄlskillnad Àn Wolverhampton. Givetvis lÄngt under förvÀtningarna inför sÀsongen men sett till hur sÀsongen utvecklade sig en lÀttnad i alla fall att de fick den sista topp sex-platsen.

Ser vi till hur Spurs avslutade sÀsongen vann de fem av de tolv avslutande Premier League-matcherna. Vi sÄg visserligen en uppryckning i slutet av sÀsongen nÀr den sista EL-platsen skulle sÀkras.

Hade inget att spela för efter uppehÄllet

Embed from Getty Images

Everton slutade tolva förra Äret och var ett av de lagen som inte hade nÄgot att spela för efter CoronauppehÄllet. De kunde inte nÄ en Europaplats och hade god marginal mot bottenlagen. Det syntes Àven pÄ spelet. De tog sju av nio poÀng de första matcherna och byggde pÄ sin kudde nerÄt men efter det blev det tre förluster, tvÄ oavgjorda och endast en seger pÄ de sex avslutande matcherna.

Everton fick annars ett lyft under nya trÀnaren Carlo Ancelotti och efter att han skrev pÄ tog de 17 av 24 möjliga poÀng dÀr den enda förlusten var mot Manchester City pÄ bortaplan. Efter den sviten tog de Àven poÀng av bÄde Manchester United och Liverpool.

Högre odds pÄ Everton Àn senast

Embed from Getty Images

Everton har inför sÀsongen plockat in bland annat James Rodrígues frÄn Real Madrid samt Allan frÄn Napoli. Spurs har frÀmst förstÀrkt med Matt Dohtery frÄn Wolves.

De flesta spelbolagen har odds runt 1,9 pÄ hemmalaget vilket Àr betydligt lÀgre Àn de 2,05 som Spurs stÀngde pÄ nÀr de möttes nu senast i London i juli (1-0 till Spurs).

FrÄgan Àr vilket lag som vuxit mest med att fÄ en försÀsong med sin nya trÀnare jÀmfört med nÀr lagen möttes senast? Det var en extremt chansfattig nu senast de tvÄ lagen möttes dÀr Spurs noterades för 0,51 xG och Everton 0,4. NÀr lagen möttes pÄ Goodison Park i november slutade matchen 1-1 men Everton hade 1,16 i xG jÀmfört med Spurs 0,24.

Med tanke pÄ hur smÄ marginaler det Àr inom toppfotbollen ser vi det som bra vÀrde nÀr Unibet bjuder oss pÄ 4,5 gÄnger pengarna pÄ Everton. Snittoddset pÄ Everton inför mötet i juli var 3,88.

För och emot speltipset:

  • Everton stod upp bra mot Spurs förra sĂ€songen.
  • Även om Spurs Ă€r favoriter ska inte Everton betala hela 4,5.
  • Har Spurs hittat rĂ€tt nu efter en sommar med Mourinho?
  • Spurs förlorar sĂ€llan mot Everton.

Annons:

100 kr bonus till 1x omsÀttningskrav hos Snabbare

Testa spela hos Snabbare och ta del av 100 kr bonus till 1x omsÀttningskrav.

OddsjÀmförelse:


Speltips
Speltips:Everton
Odds:4,5 hos Unibet
Rygga spelet:
Annons:
Spela hos Speedybet hÀr. | Regler & villkor gÀller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 13/9 kl 17:30
Oddset framtaget: Torsdag 10/9 kl 17:15
Spela ansvarsfullt. 18+ gÀller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.