Premiärhelg! Under söndagen tar Spurs emot satsande Everton inför tomma läktare och har Spurs vänt blad och påbörjat något nytt eller blir det en ny tung och skakig säsong i norra London?

Speltips
Speltips:Everton
Odds:4,5 hos Unibet
Rygga spelet:
Annons:
Spela hos Speedybet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 13/9 kl 17:30

Tottenham har en skakig säsong bakom sig med allt från Mauricio Pochettino till Christian Eriksens avsked till klubben. Men under ledning av Jose Mourinho lyckades Spurs säkra den sista Europa League-platsen efter bättre målskillnad än Wolverhampton. Givetvis långt under förvätningarna inför säsongen men sett till hur säsongen utvecklade sig en lättnad i alla fall att de fick den sista topp sex-platsen.

Ser vi till hur Spurs avslutade säsongen vann de fem av de tolv avslutande Premier League-matcherna. Vi såg visserligen en uppryckning i slutet av säsongen när den sista EL-platsen skulle säkras.

Hade inget att spela för efter uppehållet

Embed from Getty Images

Everton slutade tolva förra året och var ett av de lagen som inte hade något att spela för efter Coronauppehållet. De kunde inte nå en Europaplats och hade god marginal mot bottenlagen. Det syntes även på spelet. De tog sju av nio poäng de första matcherna och byggde på sin kudde neråt men efter det blev det tre förluster, två oavgjorda och endast en seger på de sex avslutande matcherna.

Everton fick annars ett lyft under nya tränaren Carlo Ancelotti och efter att han skrev på tog de 17 av 24 möjliga poäng där den enda förlusten var mot Manchester City på bortaplan. Efter den sviten tog de även poäng av både Manchester United och Liverpool.

Högre odds på Everton än senast

Embed from Getty Images

Everton har inför säsongen plockat in bland annat James Rodrígues från Real Madrid samt Allan från Napoli. Spurs har främst förstärkt med Matt Dohtery från Wolves.

De flesta spelbolagen har odds runt 1,9 på hemmalaget vilket är betydligt lägre än de 2,05 som Spurs stängde på när de möttes nu senast i London i juli (1-0 till Spurs).

Frågan är vilket lag som vuxit mest med att få en försäsong med sin nya tränare jämfört med när lagen möttes senast? Det var en extremt chansfattig nu senast de två lagen möttes där Spurs noterades för 0,51 xG och Everton 0,4. När lagen möttes på Goodison Park i november slutade matchen 1-1 men Everton hade 1,16 i xG jämfört med Spurs 0,24.

Med tanke på hur små marginaler det är inom toppfotbollen ser vi det som bra värde när Unibet bjuder oss på 4,5 gånger pengarna på Everton. Snittoddset på Everton inför mötet i juli var 3,88.

För och emot speltipset:

  • Everton stod upp bra mot Spurs förra säsongen.
  • Även om Spurs är favoriter ska inte Everton betala hela 4,5.
  • Har Spurs hittat rätt nu efter en sommar med Mourinho?
  • Spurs förlorar sällan mot Everton.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Oddsjämförelse:


Speltips
Speltips:Everton
Odds:4,5 hos Unibet
Rygga spelet:
Annons:
Spela hos Speedybet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 13/9 kl 17:30
Oddset framtaget: Torsdag 10/9 kl 17:15
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.