3 minuters lÀsning

Tampa Bay Lightning har 3-1 i matchserien mot New York Islanders och har lÀge att avancera till Stanley Cup-final natten mot onsdag. Eller kan Islanders reducera serien och jaga en sjunde och avgörande match?

Speltips
Speltips:Tampa Bay Lightning
Odds:2,01 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Spela hos Speedybet hÀr. | Regler & villkor gÀller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Onsdag 16/9 kl 02:00

Tampa Bay Lightning har imponerat under det hÀr slutspelet och trots att de mött starka lag som Montréal, Boston och nu överraskningslaget Islanders har de vunnit 11 av 14 matcher under slutspelet.

De fick en pangstart mot Islanders dÀr de vann första matchen med hela 8-1 (som visserligen var i överkant) och det följdes upp av en 2-1-seger i match tvÄ. Islanders studsade sedan tillbaka och vann match tre med 5-3 men de lyckades inte fÄ upp nÄgot momentum utan föll med 4-1 i match fyra natten mot mÄndag.

Ser vi till den underliggande statistiken har Tampa Bay vunnit skotten samt haft en högre xGF% i samtliga fyra matcher. Ser vi till hela serien har de haft hela 55,81% av skotten pÄ mÄl i spel fem mot fem och en xGF% pÄ 54,26% i 5v5.

VĂ€rderar Tampa till 1,85-1,9

Embed from Getty Images

VÄr egen xG-baserade berÀkning av sannolikheten inför match ger ett förvÀntat odds runt 1,85-1,9. Nu fÄr vi 2,01 hos Pinnacle.

PĂ„ skadefronten fick Tampa Bay tillbaka viktiga Brayden Point inför match fyra dĂ„ han direkt stod för ett mĂ„l och en assist vilket var poĂ€ng 24 samt 25 under Ă„rets slutspel för honom. Även Alex Killorn var tillbaka nu senast efter sin avstĂ€ngning.

För Islanders har Casey Cizikas och Tom Kuhnhackl lÀmnat bubblan och spelat fÀrdigt den hÀr sÀsongen. Kuhnhackl Àr inget större avbrÀck dÄ han inte spelat sedan match tre mot Florida men Cizikas har varit en viktig pusselbit i Islanders energiska fjÀrdekedja.

30,8% jÀmfört med 7,1% powerplay

Embed from Getty Images

Special Teams Àr alltid viktigt under slutspelet och dÀr Àr det ett kraftigt övertag för Lightning. Tampa Bay har gjort fyra mÄl pÄ 13 powerplay (30,8%) vilket kan jÀmföras med Islanders ett mÄl pÄ 14 powerplay (7,1%).

DÄ har vi Àven gÄtt igenom tidigare hur mycket starkare Lightning varit i fem mot fem enligt den underliggande statistiken. Till just över dubbla pengarna ryggar vi gÀrna Lightning hÀr.

För och emot speltipset:

  • Tampa Bay har urstĂ€rkt powerplay och starktt boxplay.
  • Oddset pĂ„ Tampa borde sjunkigt sett till hur de spelat mot Islanders.
  • Alltid extra svĂ„rt vinna sista avgörande matchen mot ett lag som mĂ„ste vinna.
Annons:

Spela hos ComeOn - 100 kr bonus

SÀtt in 100 kr och fÄ 100 kr bonus hos ComeOn till 1x omsÀttningskrav.

OddsjÀmförelse:


Speltips
Speltips:Tampa Bay Lightning
Odds:2,01 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Spela hos Speedybet hÀr. | Regler & villkor gÀller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Onsdag 16/9 kl 02:00
Oddset framtaget: MĂ„ndag 14/9 kl 19:30
Spela ansvarsfullt. 18+ gÀller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.