Vi spelade Crystal Palace när de mötte Manchester United i premiären och mycket riktigt stod United för en platt insats och Palace tog med sig alla tre poäng. Nu på lördag jagar United revansch när de gästar Brighton och frågan är om de hittat sitt gamla jag nu?

Speltips
Speltips:Manchester United
Odds:1,88 hos Coolbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 26/9 kl 13:30

Manchester United stod som sagt över premiäromgången på grund av sitt Europaspel i augusti. Det faktum att de inte hade spelat någon tävlingsmatch tillskillnad från sina motståndare Crystal Palace var en av anledningarna att vi backade Palace där.

United förlorade den matchen hemma på Old Trafford med 1-3 där en av få ljusglimtar var att nyförvärvet Donny van de Beek gjorde sitt första mål för klubben. United förlorade inte bara matchen, de hade även sämre underliggande statistik och trots hela 17 avslut noterades för endast 1,1 xG jämfört med Palace 1,91 xG.

Stark insats borta mot Newcastle

Embed from Getty Images

Brighton förlorade sin premiär med 1-3 hemma mot Chelsea men studsade tillbaka riktigt fint med en stark 3-0-seger borta mot defensivt sunda Newcastle. Även den underliggande statistiken talar som två starka insatser med en total xG efter de två matcherna på 3,32 och en xGA på 1,79. Däremellan har de även vunnit mot Portsmouth i ligacupen.

När Brighton tog emot Manchester United i somras förlorade de med 3-0 och mötet på Old Trafford vann United med 3-1. Ole Gunnar Solskjær har med andra ord hittat bra nycklar mot Graham Potters Brighton när de gjort hela sex mål på förra säsongens två möten.

Den underliggande statistiken på de två matcherna gav United en xG på 4,86 och Brighton 1,14.

För låg värdering senast – nu för hög

Embed from Getty Images

Jag tror även att United kommer göra en betydligt bättre match än premiären mot Palace. När de ställs mot Brighton har de två tävlingsmatch i benen och dessutom en förlust i premiären som garanterat skruvat upp skärpan på träningsanläggningen inför helgens match. Nu har även spelare som Greenwood och Pogba som tränat en del själv på grund av restriktioner fått fler träningar ihop med laget.

Manchester United kommer möta Luton Town i ligacupen nu under tisdagen när det här speltipset skrivs. Men vi väljer att spela United redan nu då vi tror att oddsen inför matchen mot Brighton kommer sjunka efter deras förväntade seger ikväll. Att de spelar en extra match lär även enbart vara positivt så de börjar hitta in i matchtempot och de lär även rotera friskt i truppen.

När vi spelade Crystal Palace betalde United endast 1,38 men nu när de möter Brighton får vi 1,88 vilket känns betydligt bättre även om det är bortaplan. Väldigt stor skillanad på en värdering på 72,4% (för hög) samt 53,1% (för låg) från spelbolagen på Uniteds första PL-matcher.

Vårt speltips blir alltså United till 1,88 hos Coolbet vilket är 0,08 högre än marknadens snitt på 1,8.

För och emot speltipset:

  • United vann förra säsongens två matcher mot Brighton med totalt 6-1.
  • Nu har United två tävlingsmatcher i benen jämfört med den stela premiären.
  • Brighton har fått en bra start på säsongen, håller det mot United?
Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Oddsjämförelse Brighton – Manchester United 26/9:


Speltips
Speltips:Manchester United
Odds:1,88 hos Coolbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 26/9 kl 13:30
Oddset framtaget: Tisdag 22/9 kl 15:00
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.