3 minuters lÀsning

Storsatsande Örebro inleder sin SHL-sĂ€song 2020-21 med att ta emot HV71 som Ă„kte pĂ„ en tuff 3-0-förlust borta mot Frölunda förra helgen. TvĂ„ lag som har pressen pĂ„ sig att prestera resultat och fĂ„ med sig poĂ€ng stĂ€lls alltsĂ„ mot varandra pĂ„ torsdag. FrĂ„gan Ă€r Ă€ven om Örebros blytunga svit mot HV71 fortsĂ€tter?

Speltips
Speltips:HV71
Odds:2,65 hos Betsson
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsson hĂ€r. | Regler & villkor gĂ€ller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Torsdag 24/9 kl 19:00

Örebro har flaggat att de satsar pĂ„ att etablera sig som ett topplag. De plockade in Robin KovĂĄcs i slutet av förra sĂ€songen. Nu inför sĂ€songsstarten har de Ă€ven plockat in Emil Larsson och Robert Leino samtidigt som Nick Ebert och Jhonas Enroth Ă€r tillbaka i klubben. Utöver de har de Ă€ven fĂ„tt lĂ„na in bĂ„de Mathias BromĂ© frĂ„n Detroit Red Wings och Rodrigo Abols frĂ„n Florida Panthers pĂ„ grund av den uppskjutna NHL-sĂ€songen.

PĂ„ grund av publikrestriktionerna valde Örebro att flytta förra helgens premiĂ€r hemma mot DjurgĂ„rden. Det betyder att de Ă€nnu inte har nĂ„gon riktig match under bĂ€ltet och sett till hur flera av de andra lagen sĂ„g ut förra helgen kan vi anta att de kommer vara lite sega ben och dĂ„lig tajming under inledningen.

HV71 har inte plockat in lika namnkunniga spelare som Örebro men Anton Wedin blir ett starkt tillskott till truppen som med de andra nyförvĂ€rven ser ut som en vĂ€ldigt komplett trupp som kommer vara med i den absoluta toppen. Förra sĂ€songen var de tre poĂ€ng frĂ„n andraplatsen och kĂ€nslan Ă€r att de Ă€ven den hĂ€r sĂ€songen bör sikta pĂ„ vara topp fyra.

Special teams avgjorde premiÀren

HV71 förlorade som sagt premiÀren borta mot Frölunda med 3-0 men tvÄ av mÄlen kom i powerplay dÀr HV71 sjÀlva nollades.

– Vi slarvar lite, vi har lĂ€get att sĂ€tta upp bra spel, men slarvar bort chanserna, sa Lias Andersson efter matchen till Sportbladet.

HV71 har Ă€ven hittat sina nycklar för att vinna mot just Örebro tidigare. De vann dels försĂ€songsmatchen med 2-1 och förra sĂ€songen vann de tre av fyra matcher mot Örebro. Ser vi över en lĂ€ngre tidshorisont har HV71 vunnit 12 av de 18 senaste tĂ€vlingsmatcherna mot Örebro.

Även i Behrn Arena har HV71 en plusstatistik med tre raka segrar och sju segrar pĂ„ de nio senaste matcherna.

Betsson övervĂ€rderar Örebro

Man ska inte heller underskatta det faktum att de fÄtt en genomkörare sett till premiÀren förra helgen mot Frölunda och nu möter ett lag som Ànnu inte spelat nÄgon tÀvlingsmatch.

Vi anser dĂ€rför att Betsson övervĂ€rderar Örebros styrka hĂ€r nĂ€r de betalar 2,65 gĂ„nger pengarna pĂ„ gĂ€stande HV71 vilket blir vĂ„rt speltips hĂ€r.

VÄr gissning Àr att det oddset kommer sjunka och stÀnga runt 2,55.

För och emot speltipset:

  • HV71 har vunnit sju av de nio senaste borta mot Örebro.
  • HV71 har redan spelat en match och har bĂ€ttre matchtempo och tajming.
  • Örebro har satsat inför sĂ€songen och vill sĂ€kert visa direkt att de siktar mot toppen.
  • HV71 imponerade inte i premiĂ€ren Ă€ven om Frölunda borta Ă€r en tuff match.
Annons:

100 kr bonus hos Betsafe

SÀtt in 100 kr - fÄ 100 kr bonus hos Betsafe till 1x omsÀttningskrav.

OddsjĂ€mförelse Örebro – HV71


Speltips
Speltips:HV71
Odds:2,65 hos Betsson
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsson hĂ€r. | Regler & villkor gĂ€ller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Torsdag 24/9 kl 19:00
Oddset framtaget: MĂ„ndag 21/9 kl 11:55
Spela ansvarsfullt. 18+ gÀller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.