Storsatsande Örebro inleder sin SHL-säsong 2020-21 med att ta emot HV71 som åkte på en tuff 3-0-förlust borta mot Frölunda förra helgen. Två lag som har pressen på sig att prestera resultat och få med sig poäng ställs alltså mot varandra på torsdag. Frågan är även om Örebros blytunga svit mot HV71 fortsätter?

Speltips
Speltips:HV71
Odds:2,65 hos Betsson
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Torsdag 24/9 kl 19:00

Örebro har flaggat att de satsar på att etablera sig som ett topplag. De plockade in Robin Kovács i slutet av förra säsongen. Nu inför säsongsstarten har de även plockat in Emil Larsson och Robert Leino samtidigt som Nick Ebert och Jhonas Enroth är tillbaka i klubben. Utöver de har de även fått låna in både Mathias Bromé från Detroit Red Wings och Rodrigo Abols från Florida Panthers på grund av den uppskjutna NHL-säsongen.

På grund av publikrestriktionerna valde Örebro att flytta förra helgens premiär hemma mot Djurgården. Det betyder att de ännu inte har någon riktig match under bältet och sett till hur flera av de andra lagen såg ut förra helgen kan vi anta att de kommer vara lite sega ben och dålig tajming under inledningen.

HV71 har inte plockat in lika namnkunniga spelare som Örebro men Anton Wedin blir ett starkt tillskott till truppen som med de andra nyförvärven ser ut som en väldigt komplett trupp som kommer vara med i den absoluta toppen. Förra säsongen var de tre poäng från andraplatsen och känslan är att de även den här säsongen bör sikta på vara topp fyra.

Special teams avgjorde premiären

HV71 förlorade som sagt premiären borta mot Frölunda med 3-0 men två av målen kom i powerplay där HV71 själva nollades.

– Vi slarvar lite, vi har läget att sätta upp bra spel, men slarvar bort chanserna, sa Lias Andersson efter matchen till Sportbladet.

HV71 har även hittat sina nycklar för att vinna mot just Örebro tidigare. De vann dels försäsongsmatchen med 2-1 och förra säsongen vann de tre av fyra matcher mot Örebro. Ser vi över en längre tidshorisont har HV71 vunnit 12 av de 18 senaste tävlingsmatcherna mot Örebro.

Även i Behrn Arena har HV71 en plusstatistik med tre raka segrar och sju segrar på de nio senaste matcherna.

Betsson övervärderar Örebro

Man ska inte heller underskatta det faktum att de fått en genomkörare sett till premiären förra helgen mot Frölunda och nu möter ett lag som ännu inte spelat någon tävlingsmatch.

Vi anser därför att Betsson övervärderar Örebros styrka här när de betalar 2,65 gånger pengarna på gästande HV71 vilket blir vårt speltips här.

Vår gissning är att det oddset kommer sjunka och stänga runt 2,55.

För och emot speltipset:

  • HV71 har vunnit sju av de nio senaste borta mot Örebro.
  • HV71 har redan spelat en match och har bättre matchtempo och tajming.
  • Örebro har satsat inför säsongen och vill säkert visa direkt att de siktar mot toppen.
  • HV71 imponerade inte i premiären även om Frölunda borta är en tuff match.
Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Oddsjämförelse Örebro – HV71


Speltips
Speltips:HV71
Odds:2,65 hos Betsson
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Torsdag 24/9 kl 19:00
Oddset framtaget: Måndag 21/9 kl 11:55
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.