Stanley Cup-finalen mellan Dallas Stars och Tampa Bay Lightning står 1-1 i matcher när lagen gör sig redo för match tre där båda lagen vill koppla ett grepp som serien och genom det tvinga motståndaren vinna tre av de resterande fyra matcherna för att vinna Stanley Cup.

Speltips
Speltips:Tampa Bay Lightning
Odds:2,1 hos Coolbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Natten mot torsdag 24/9 kl 02:00

Även om det som sagt endast står 1-1 i matcher är det en riktig nyckelmatch som väntar. Då en seger här i match tre betyder att motståndaren måste vinna tre av de återstående fyra matcherna för att vinna Stanley Cup.

Ser vi till de två första matcherna har oddsen stängt på följande snittodds:

Match 1: Dallas 3,19 | Tampa Bay: 2,03
Resultat: Dallas vann med 4-1

Match 2: Dallas: 3,15 | Tampa Bay 2,05
Resultat: Tampa Bay vann med 3-2

Nu inför den tredje matchen har vi i skrivande stund ett snittodds på 3,17 på Dallas och 2,06 på Tampa Bay och Coolbet erbjuder marknadshögsta 2,1 på Tampa Bay.

Tampa Bay dominerar underliggande statistik

Embed from Getty Images

Ser vi bortom resultaten 4-1 samt 3-2 och ser till den underliggande statistiken ser vi att Tampa Bay stått för 66,67% av alla skott på mål i 5v5. De har även en xGF% på 56,65%. De har även noteras för både flest målchanser och flest farliga målchanser även om marginalen där inte är lika stor som skottfördelningen.

Deras PDO har rasat ner till 0,885 vilket kan jämföras med Dallas 1,115 vilket talar för att de borde få bättre betalt sett till sitt spel och Dallas har fått fler mål än deras spel har motiverat.

Ser vi till klassisk skottstatistik över 60 minuter inklusive specialteams har Tampa Bay vunnit skotten med i de två matcherna med 67 – 49.

Värderas till 2,02 av oss

Embed from Getty Images

Vår egen värdering av matchen är Tampa Bay bör betala 2,02 och vi har även flera spelbolag som ligger under det oddset samt mängder av spelbolag på 2,0 och 2,05.

Victor Hedman är en dominant spelare under årets slutspel både defensivt men även offensivt där han noterats för hela 17 poäng under årets slutspel var nöjd efter match två och vi hoppas att det fortsätter in till match tre där vi spelar Tampa Bay till 2,1 hos Coolbet.

– Vi hade bättre fart på skridskorna, vi kom in i forecheck, fick lite utdelning i powerplay. Överlag tycker jag att vi gjorde en väldigt bra första period, säger Hedman efter match två till TT.

För och emot speltipset:

  • All underliggande statistik talar för att Tampa Bay bör få bättre utdelning.
  • Mentala knutar löstes upp genom segern nu senast för Tampa Bay som nu har momentum.
  • Dallas Stars har hittat vägar att vinna under hela slutspelet.
Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Oddsjämförelse:


Speltips
Speltips:Tampa Bay Lightning
Odds:2,1 hos Coolbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Natten mot torsdag 24/9 kl 02:00
Oddset framtaget: 23/9 kl 11:10
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.