Burnley fick ett tufft uppvaknade efter Coronauppehållet när Manchester City sprang över de och hade 5-0 redan efter drygt en timmes spel. På torsdag kommer Watford på besök och hemmalaget hoppas givetvis studsa tillbaka efter den förnedrande förlusten mot City.

Speltips
Speltips:Watford
Odds:2,55 hos Coolbet
Rygga spelet:Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Torsdag 25/6 kl 19:00

Självklart är det inget att skämmas för att förlora borta mot Manchester City. Speciellt inte för lag likt Burnley som ligger i mitten av tabellen. Men när det står 5-0 redan i 63:e minuten och sett över hela matchen hade Burnley endast 1 avslut mot mål jämfört med Citys 26.

Burnley har även ett knepigt läge nu. Hur ska man som manager lyckas väcka ett lag som:

* Inte har något att spela för längre
* Gått över tre månader utan någon match
* Knappt haft möjlighet köra träningar under den tiden
* Åker på en moraldödande 5-0-förlust direkt i omstarten

Burnley har inför veckans matcher hela tolv poängs marginal till nedflyttning och sju poäng upp till Manchester United på den sista Europaplatsen. Även om det inte är speciellt många poäng upp är det däremot hela sex lag ovanför de som strider om den sista Europaplatsen vilket betyder att det är många resultat som ska gå deras väg för att det ska bli en verklighet även om de själva börjar vinna matcher.

Saknar sina två bästa målskyttar

Embed from Getty Images

Burnley saknar även flertalet spelare vilket gör det här täta matchandet ännu jobbigare för dem. Inte minst saknar de Barnes och Wood som gjort hela 17 av lagets mål 34 Premier League-mål den här säsongen. Duon Barnes och Wood har alltså stått för hela 50% av Burnleys mål den här säsongen.

Watford lyckades i sin omstart knipa en livsviktig poäng mot trean Leicester vilket gör att de har just en poängs marginal till nedflyttningsplatserna. De har med andra ord hur mycket som helst att spela för och fick massor av energin av den tunga pinnen mot Leicester nu senast.

Vi plockar en vinnare

Embed from Getty Images

De var inte heller bara tur som gav de en poäng. De hade åtta målchanser och hade även fler avslut på mål än Leicester. Watfords Ismaila Sarr var samtidigt ständigt ett hot ute till höger mot Leicesters vanligtvis väldigt täta försvar.
När vi analyserat spelbolagens odds var vi intresserade över under 2,5 mål men oddset på 1,72 som Betsson ställde ut ligger ungefär i linje med vår värdering. Men vi får fina 2,55 på att Watford vinner hos Coolbet vilket är ungefär 7% högre än vår egen värdering.

Senat lagen möttes på Turf Moor vann Watford med 3-1 och nu saknas även publiken. Som om Burnley behövde ytterligare en faktor som drar ner deras motivation.

Vi ryggar Watford här.

För och emot speltipset:

  • Watford har allt att spela för och fick energi av poängen mot Leicester
  • Burnley har inget att spela för och tappat moral efter krossen från City
  • Burnley såg väldigt bleka ut nu senast även sett till spelet
  • Barnes och Wood saknas mest troligt för Burnley. De har gjort 17 av lagets 34 PL-mål den här säsongen.
  • Hittar Burnley motivation kan de stänga ner defensivt och göra det väldigt svårt för Watford

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Watford
Odds:2,55 hos Coolbet
Rygga spelet: Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Torsdag 25/6 kl 19:00
Oddset framtaget: Tisdag 23/6 kl 13:10
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.