Senast Hurricanes eller Rangers spelade en tävlingsmatch var 11 mars. Nu den 1 augusti kastas de rakt in i en slutspelsserie på liv och död i bäst av fem matcher. Med helt nya förutsättningar går vi mot ett helt unikt Stanley Cup-slutspel och vi har plockat ut en vinnare med ett starkt odds inför första mötet.

Speltips
Speltips:Carolina Hurricanes Moneyline (inkl OT)
Odds:1,8 hos Bwin
Rygga spelet:Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 1/8 kl 18:00

Både Carolina Hurricanes och New York Rangers spelar i Metropolitan Division och trots att Carolina hann spela två matcher mindre än Rangers innan stoppet hann de få ihop två poäng mer än Rangers. Det gav Carolina en sjätteplats i den östra konferensen jämfört med Rangers nere på en elfteplats.

Men på grund av Covid19 har Rangers fortfarande chansen att vinna Stanley Cup genom det som kallas Stanley Cup Qualifiers där de lägre rankade lagen gör upp om en plats i det som egentligen brukar vara första rundan.

Rangers hade verkligen hittat sitt spel i februari och hade en period med nio segrar över tio matcher men de avslutade sedan med fem förluster och två segrar på de sju avslutande omgångarna innan uppehållet.

Rangers vann fyra av fyra mot Hurricanes

Embed from Getty Images

Carolina rundade av innan uppehållet med tre raka segrar men hade däremot väldigt svårt mot just Rangers under säsongen där de förlorade samtliga fyra matcher.

Men resultaten i de matcherna speglade inte matchbilden där Carolina vann skotten totalt över de fyra matcherna med 161 – 104 men förlorade alla fyra matcher.

Carolina har även imponerat när man ser till den underliggande statistiken där de är ligans tredje bästa lag sett till Corsi med 55% och rankas även trea sett till antal farliga målchanser. Ser vi till Rangers rankas de som lag nio sett till farliga målchanser och 28 bästa lag sett till Corsi.

Bra värde på Carolina

Embed from Getty Images

När vi ser till oddsen känns det som att Rangers segrar tidigare under säsongen mot Carolina värderas för högt.

Vi får just nu 1,8 för Carolina moneyline hos Bwin vilket betyder att spelet prickar även om de vinner matchen på förlängning. Andra bolag som Coollbet som brukar ligga högt på NHL är nere på 1,7 för samma spel vilket är mer i linje med vår värdering.

Det ger oss en fin edge mot Bwin som ger 1,8 för Carolina vilket vi gärna synar.

För och emot speltipset:

  • Underliggande statistiken talar för Carolina.
  • Spelbolagen övervärderat Rangers fyra raka segrar mot Canes.
  • Rangers har haft nycklar mot Canes tidigare under säsongen. Kan de hitta de igen?

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Carolina Hurricanes Moneyline (inkl OT)
Odds:1,8 hos Bwin
Rygga spelet: Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 1/8 kl 18:00
Oddset framtaget: Torsdag 30/7 kl 14:10
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.