Det är otroligt jämnt i Premier League-toppen bakom serieledarna Manchester City. Från tvåan Manchester United till sjuan Everton skiljer det endast nio poäng och endast tre av de sex lagen kan säkra en Champions League-plats. Under söndagen tar femman Chelsea emot tvåan Manchester United i en otrolig viktig match i jakten på en Champions League-plats.

Speltips
Speltips:Chelsea
Odds:2,36 hos Coolbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 28/2 kl 17:30

Chelsea flyger verkligen högt just nu. Sedan Thomas Tuchel tog över klubben den 27 januari har de endast släppt in två mål på åtta matcher. Ett smått otroligt facit. Det täta försvarsspelet har gett dem sex segrar och två oavgjorda matcher.

Men många, inklusive vi här på Dagensbetting.se, har lyft det faktum att Chelsea främst mött svagare lag under den här perioden.

Men tidigare under veckan kom det riktiga eldprovet i form av Atlético Madrid i Champions League. Atlético Madrid toppar La Liga och har imponerat stort den här säsongen men Chelsea stängde ner de fullständigt.

Efter 90 minuter plus tillägg hade Atlético Madrid endast skrapat ihop 0,5 xG och Chelsea hade haft bollen hela 59% av tiden. Faktum är att Atlético inte fick iväg ett enda skott på mål under hela matchen.

Tappat poäng i fyra av sex senaste bortamatcherna i ligan

Embed from Getty Images

Manchester United hade med sig hela 4-0 inför returen mot Real Sociedad i Europa League i veckan vilket gjorde att de kunde rotera laget en hel del och spelade bara enkelt av matchen som slutade 0-0.

Innan den matchen hade United tre segrar och två oavgjorda på deras fem senaste matcher och senast de förlorade en match var den 27 januari, samma datum som Tuchel gjorde sin första match som manager för Chelsea.

Men spelet på bortaplan har lämnat en del att önska och United har faktiskt bara vunnit två av deras sex senaste bortamatcher i Premier League. Inte minst 1-1 borta mot West Bromwich nu senast var en riktig besvikelse.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Värdet ligger på hemmalaget

Embed from Getty Images

På skadefronten är Thiago Silva tveksam till spel för Chelsea samtidigt som United saknar Pogba, James och Jones samtidigt som det finns stora frågetecken om Cavani, McTominay eller van de Beek kan vara med.

Europaspelet borde inte vara en stor faktor här men med tanke på Ole Gunnar Solskjaer oväntat starka lag mot Real Sociedad i veckan kanske det kan spela in. Trots att de hade 4-0 att gå på från första mötet fick bland annat Martial 90 minuter och Bruno Fernandes och Rashford fick 45 minuter var.

Chelsea kommer till matchen med fyra matchfria dagar i ryggen samtidigt som United bara haft två.

Spelbolagen betalar i skrivande stund 2,27 i snitt på Chelsea och 3,38 på Manchester United. Enligt oss ligger värdet här på hemmalaget och spelar därför Chelsea till 2,36 hos Coolbet.

Chelseas defensiv är inget annat än otroligt imponerande och sättet de fullständigt stängde ner Atlético Madrid nu senast gör att vi tror på dem här. De har uppenbarligen hittat ett spelsätt som fungerar även mot topplagen och Uniteds spel på bortaplan senaste tiden har lämnat en del att önska.

För och emot speltipset:

  • Chelsea har bara släppt in två mål senaste åtta matcherna.
  • Chelsea höll Atlético Madrid til 0,15 xG nu senast i Champions League.
  • Manchester United har tappat poäng i fyra av sex senaste bortamatcher i Premier League.
  • United har vunnit de två senaste matcherna på Stamford Bridge även om det inte var under Tuchels tid som manager.
Speltips
Speltips:Chelsea
Odds:2,36 hos Coolbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 28/2 kl 17:30

Oddsjämförelse inför Chelsea – Manchester United 28 februari 2021:


Oddset framtaget: Fredag 26/2 kl 10:15
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.