Dynamo Dresden tog tre blytunga poäng i förra omgången och nu lever hoppet på att hänga kvar i 2.Bundesliga. Under tisdagen tar de emot Greuther Fürth och med blodad tand hoppas de givetvis på tre nya poäng i jakten på ett nytt kontrakt.

Speltips
Speltips:Under 2,75 mål (halva insatsen tillbaka vid prick 3 mål)
Odds:1,85 hos Pinnacle
Rygga spelet:Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Tisdag 9/6 kl 18.30

På grund av att Dynamo Dresden placerades i karantän när den tyska fotbollen skulle återupptas efter coronauppehållet har de två matcher mindre spelade än övriga lag. Men de ligger sist i tabellen men efter segern nu senast är avståndet upp till kvalplatsen endast tre poäng och till ett säkrat kontrakt sex poäng.

När de gästade Wehen Wiesbaden nu senast lyckades de vända ett 1-2-underläge till segern 3-2 och det var givetvis en enorm lättnad bland Dresdenspelarna efter matchen. Segern var efterlängtad då Dresden förlorat de två första matcherna sedan omstarten.

Fürth har inte mycket att spela för

Embed from Getty Images

Gästande Greuther Fürth har inte alls lika mycket att spela för utan att spela färdigt de fem sista omgångarna är mer en teknikalitet för dem. De ligger elva med åtta poängs marginal ner till negativt kval hela elva poäng upp till positivt kval upp mot Bundesliga.

Sedan omstarten har de två oavgjorda och två förluster.

Ligans sämsta offensiv

Embed from Getty Images

När vi synat spelbolagens oddssättningar inför matchen fastnade vi för Pinnacles odds på under 2,75 mål som betalar 1,85 gånger insatsen. Det betyder att vi vinner pengar om det blir 0-2 mål i matchen, får halva insatsen tillbaka om det blir tre mål och förlust om det blir minst fyra mål i matchen.

Fem av Fürths sju senaste matcher har varit under 2,5 mål och på bortaplan har de fyra raka under 2,5 mål.

Dresden brukar inte alls spela lika tighta matcher men även för dem har tre av de sex senaste hemmamatcherna gått under 2,5 mål och de är det laget som gjort minst mål av alla i 2.Bundesliga den här säsongen med ett snitt på endast 1,0 mål per match sett över hela säsongen.

Vi har alltså ligans sämsta offensiv på hemmaplan mot ett lag som gått under linan fyra raka bortamatcher. Faktum är att endast ett lag har släppt in färre mål än Fürth på bortaplan den här säsongen i 2.Bundesliga. Deras snitt ligger på endast 1,3 insläppta per match på bortaplan.

Inbördesmöten visar även det en tydlig bild. De sex senaste matcherna mellan lagen har alla gått under 2,5 mål med ett målsnitt på 1,16 mål per match totalt.

För och emot speltipset:

  • Dresden har gjort minst mål i 2.Bundesliga den här säsongen.
  • Fürth har fyra raka bortamatcher under 2,5 mål.
  • Sex senaste matcherna mellan lagen har gått under 2,5 mål.
  • Dresden har svag defensiv, vi får hoppas de täpper igen när de har mer att spela för.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Under 2,75 mål (halva insatsen tillbaka vid prick 3 mål)
Odds:1,85 hos Pinnacle
Rygga spelet: Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Tisdag 9/6 kl 18.30
Oddset framtaget: Måndag 8/6 kl 09:30
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.