Efter en lång väntan så är äntligen den europeiska toppfotbollen tillbaka. Nu på torsdag drar La Liga igång med det sevillianska derbyt mellan Sevilla och Real Betis. Jag har analyserat matchen och hittat bra spelvärde på 1X2-marknaden.

Speltips
Speltips:Sevilla
Odds:1.97 hos Coolbet
Rygga spelet:Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Torsdag 11/6 22:00

Sevilla är starka på hemmaplan

Embed from Getty Images

Sevilla har visat upp ett stabilt spel den här säsongen. Inför omstarten ligger de trea i tabellen. De har alltså ett bra utgångsläge för att kunna knipa en av Champions League-platserna.

En av Sevillas främsta styrkor är spelet hemma på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Där har de bara förlorat två av sina tretton hemmamatcher i La Liga den här säsongen.

Real Betis har varit svaga på bortaplan

Embed from Getty Images

Innan uppehållet visade Real Betis upp en uppseendeväckande svag formkurva. På sina elva senaste matcherna i La Liga har de bara mäktat med en vinst. Den djupa svackan har gjort att Real Betis nu befinner sig på en tolfte plats i tabellen.

Real Betis har även haft stora problem med spelet på bortaplan den här säsongen. Av totalt tretton bortamatcher i La Liga har de bara vunnit en enda.

Sevilla går vinnande ur derbyt

Det långa uppehållet gör att det känns osäkert var lagen befinner sig på formkurvan för tillfället. Jag blir inte förvånad om vi får se några märkliga resultat i början av omstarten.

Den här matchen är dessutom ett derby. Derbyn brukar vara speciella matcher där logiken kastas ut genom fönstret, men jag anser ändå att Sevilla bör vinna den här matchen.

Sevilla är ett starkt hemmalag och de möter ett mycket bortasvagt Real Betis.

Lägg därtill att Sevilla har haft det enkelt mot Real Betis historiskt sett. De har nämligen bara förlorat två av sina tretton senaste matcher mot lokalrivalerna.

Efter att ha undersökt oddsen ser jag till min glädje att Coolbet erbjuder odds som är flera punkter högre än sina konkurrenter. Och enligt min mening finns det solklart spelvärde att hämta i det spelet.

Jag skyndar mig och klickar in den raka ettan på Sevilla till det höga oddset 1.97x pengarna.

För och emot speltipset:

    • Sevilla har bara förlorat 2 av 13 hemmamatcher i La Liga den här säsongen
    • Sevilla har vunnit sina 2 senaste matcher mot Real Betis
    • Real Betis har bara vunnit 1 av sina 13 hemmamatcher den här säsongen i La Liga
    • Det har varit ett långt uppehåll och det är svårt att bedöma lagens form

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Sevilla
Odds:1.97 hos Coolbet
Rygga spelet:Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Torsdag 11/6 22:00
Oddset framtaget: tisdag 9/6 kl 17:41 Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.