Jag har analyserat fredagens spelutbud, och det bästa spelvärdet i mina ögon finns på målmarknaden i matchen mellan Sporting Lissabon och Paços Ferreira. Spelbolagen har värderat den här matchen som målrik, men jag anser att det finns en hel del som pekar i motsatt riktning. Därmed finns det spelvärde att hämta.

Speltips
Speltips:Under 2.5 mål
Odds:2,11 hos Pinnacle
Rygga spelet:Öppna konto hos Nordicbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Fredag 12/6 22:15

Sporting siktar mot europa

Sporting Lissabon ligger på fjärde plats i tabellen. Det är dock hela sjutton poäng upp till Champions League-platserna, så nu handlar det om att säkra en av de två Europa League-platser.

Paços Ferreira ligger på sextonde plats i tabellen, vilket är platsen ovanför nedflyttning. Resten av säsongen kommer alltså handla om att kämpa för en plats i högstaligan även nästa säsong.

De båda lagen har spelat en match sedan omstarten efter coronauppehållet och där fick Sporting oavgjort mot Vitoria Guiamaraes och Paços de Ferreira vann mot Rio Ave.

Kommer att få kämpa för segern

Sporting Lissabon är det klart bättre laget, och ser vi till oddsen på 1X2-marknaden så ska de vinna den här matchen med lätthet. Men trots det finns det en hel del som pekar mot att det här kan bli en tajt match med få mål där Sporting bör sluta som knappa vinnare.

Den här säsongen har Sporting Lissabon spelat en tajt och defensivt inriktad fotboll på hemmaplan. Det har resulterat i att de har hållit nollan i nära hälften av sina hemmamatcher. Framåt har de gjort sitt jobb, men inte mycket mer än så. På sina åtta senaste hemmamatcher har det som mest blivit två mål framåt.

Till råga på allt har Sporting under säsongen dessutom tappat sin bästa målgörare – den offensiva mittfältaren Bruno Fernandes som gick till Manchester United strax efter juluppehållet. Det är ett stort avbräck för Sportings offensiv.

Paços de Ferreira har haft det tungt på bortaplan den här säsongen. Men trots många förluster på resande fot så har inte siffrorna runnit iväg särskilt många gånger. De har faktiskt bara släppt in mer än två mål i en av sina nio senaste bortamatcher.

Underspelet klickas in

Som jag ser på saken finns det en hel del som pekar mot att det här kommer bli en tajt match. När oddsen på underspelet dessutom är högre än min egen värdering så blir valet enkelt. Jag väljer att spela under 2.5 mål till det generösa oddset 2.11 hos Pinnacle. Det är hela 0,12 över till exempel Coolbet.

För och emot speltipset:

  • Sporting har hållit nollan i nära hälften av sina hemmamatcher.
  • Sporting har inte gjort över två mål i någon av de åtta senaste hemmamatcherna.
  • Paços de Ferreira har endast släppt in mer än två mål i en av sina nio senaste bortamatcher.
  • Sporting är klart bättre och får de ett tidigt mål kan det rinna iväg.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Under 2.5 mål
Odds:2,11 hos Pinnacle
Rygga spelet:Öppna konto hos Nordicbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Fredag 12/6 22:15
Oddset framtaget: Torsdag 11/6 08:30 Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.