3 minuters lÀsning

Med fyra omgÄngar kvar att spela tar tabelljumbon Paderborn emot nÀstjumbon Werder Bremen. Hemmalaget Àr sÄ gott som utrÀknade, men gÀsterna har fortfarande allt att vinna.

Speltips
Speltips:Werder Bremen
Odds:2,25 hos Coolbet
Rygga spelet:Öppna konto hos Coolbet hĂ€r. | Regler & villkor gĂ€ller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 13/6 kl 15:30

Historiskt sett blir matcher mer svĂ„rtippade i slutet av sĂ€songen, dĂ„ tabellen i mĂ„ngt och mycket redan Ă€r klar och motivationen kan variera. I det lĂ€get Ă€r topp- och bottenstriden de sĂ€kraste korten – och till helgens omgĂ„ng har jag hittat en högintressant match med fortsatt spel i Bundesliga stĂ„r pĂ„ spel.

Paderborn i princip klara för nedflyttning

Nykomlingarna Paderborn fick ett omskakade uppvaknande nÀr de tog steget upp i Bundesliga. SÀsongen inleddes med sju förluster och ett kryss pÄ de Ätta första matcherna. Allt som allt har de skrapat ihop 20 poÀng pÄ 30 matcher, vilket ger ett poÀngsnitt pÄ svaga 0.66.

Fördelen av hemmaplan har heller inte visat sig betydelsefull för Paderborn som har förlorat elva av sina totalt femton hemmamatcher.

MĂ„lskillnaden Ă€r dessutom ligans nĂ€st sĂ€msta – dĂ€r de endast övertrĂ€ffar gĂ€stande Werner Bremen. För att sammanfatta det hela har Paderborn fortfarande en teoretisk chans att klamra sig fast i högstaligan, men allt annat Ă€n nedflyttning kĂ€nns otĂ€nkbart.

Bremen har allt i egna hÀnder

Embed from Getty Images

Werder Bremen ligger tre poĂ€ng före Paderborn och tre pinnar bakom Fortuna DĂŒsseldorf. Av den maximala poĂ€ngskörden pĂ„ tolv poĂ€ng kan vi gissningsvis rĂ€kna bort tre, dĂ„ nĂ€stkommande match Ă€r mot giganterna Bayern MĂŒnchen. Krutet kommer alltsĂ„ lĂ€ggas pĂ„ att sĂ€kra tre poĂ€ng i helgen för att inte halka efter i tabellen.

AnmÀrkningsvÀrt Àr att Werder Bremen har tagit majoriteten av sina poÀng pÄ resande fot. Allt som allt har Bremen inkasserat 19 av 25 poÀng pÄ bortaplan.

Det finns ingen anledning att höja gÀsterna till skyarna, men med tanke pÄ motivationen och den starka truppen och mittfÀltet med Klaasen, Bittencourt och Rasicha ses Bremen som favoriter med all rÀtta.

SmÄ men betydelsefulla faktorer avgör

Senast lagen möttes vann Paderborn med 0-1 efter ett mĂ„l i 90:e minuten. Övriga matcher lagen emellan har alla slutat över linan pĂ„ 2.5 mĂ„l.

BÄda lagen snittar omkring ett mÄl framÄt och tvÄ inslÀppta per match. Att bÄda lagen gör mÄl kÀnns mycket troligt, men med tanke pÄ oddset som ligger omkring 1.60 finns det mer vÀrde att hÀmta pÄ annat hÄll.

NĂ€r ligans sĂ€msta hemmalag, som dessutom Ă€r nere för rĂ€kning stĂ€lls mot ett i grunden bĂ€ttre lag – som dessutom briljerar pĂ„ resande fot lockar spelet pĂ„ bortalaget.

Skulle det hĂ€r mötet ha intrĂ€ffat tidigare pĂ„ sĂ€songen hade jag troligtvis inte valt att ta position pĂ„ den hĂ€r matchen, men det Ă€r svĂ„rt att beskriva hur viktigt det Ă€r med motivation i sĂ„dana hĂ€r lĂ€gen. Bremen har motivationen – och Ă€r dessutom det bĂ€ttre laget.

Den raka tvÄan gÄr i nulÀget att spela till 2.25 och det Àr ett klart bra spel. Tyska spelbolag som Interwetten ger strax över 2 gÄnger pengarna, och har till och med legat under dubbla pengarna sedan oddsen slÀpptes.

Jag spelar den raka tvÄan pÄ Werder Bremen till 2.25 hos Coolbet.

För och emot speltipset:

  • Paderborn har inte vunnit pĂ„ elva matcher
  • Paderborn har förlorat sex av sina sju senaste hemmamatcher
  • Werder Bremen har spelat in 19 av totalt 25 poĂ€ng pĂ„ bortaplan
  • Det enda laget med sĂ€mre mĂ„lskillnad Ă€n Paderborn Ă€r just Werder Bremen

Annons:

100 kr bonus hos Betsafe

SÀtt in 100 kr - fÄ 100 kr bonus hos Betsafe till 1x omsÀttningskrav.

Speltips
Speltips:Werder Bremen
Odds:2,25 hos Coolbet
Rygga spelet: Öppna konto hos Coolbet hĂ€r. | Regler & villkor gĂ€ller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 13/6 kl 15:30
Oddset framtaget: Torsdag 11/6 kl 15:00
Spela ansvarsfullt. 18+ gÀller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.