Med fyra omgångar kvar att spela tar tabelljumbon Paderborn emot nästjumbon Werder Bremen. Hemmalaget är så gott som uträknade, men gästerna har fortfarande allt att vinna.

Speltips
Speltips:Werder Bremen
Odds:2,25 hos Coolbet
Rygga spelet:Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 13/6 kl 15:30

Historiskt sett blir matcher mer svårtippade i slutet av säsongen, då tabellen i mångt och mycket redan är klar och motivationen kan variera. I det läget är topp- och bottenstriden de säkraste korten – och till helgens omgång har jag hittat en högintressant match med fortsatt spel i Bundesliga står på spel.

Paderborn i princip klara för nedflyttning

Nykomlingarna Paderborn fick ett omskakade uppvaknande när de tog steget upp i Bundesliga. Säsongen inleddes med sju förluster och ett kryss på de åtta första matcherna. Allt som allt har de skrapat ihop 20 poäng på 30 matcher, vilket ger ett poängsnitt på svaga 0.66.

Fördelen av hemmaplan har heller inte visat sig betydelsefull för Paderborn som har förlorat elva av sina totalt femton hemmamatcher.

Målskillnaden är dessutom ligans näst sämsta – där de endast överträffar gästande Werner Bremen. För att sammanfatta det hela har Paderborn fortfarande en teoretisk chans att klamra sig fast i högstaligan, men allt annat än nedflyttning känns otänkbart.

Bremen har allt i egna händer

Embed from Getty Images

Werder Bremen ligger tre poäng före Paderborn och tre pinnar bakom Fortuna Düsseldorf. Av den maximala poängskörden på tolv poäng kan vi gissningsvis räkna bort tre, då nästkommande match är mot giganterna Bayern München. Krutet kommer alltså läggas på att säkra tre poäng i helgen för att inte halka efter i tabellen.

Anmärkningsvärt är att Werder Bremen har tagit majoriteten av sina poäng på resande fot. Allt som allt har Bremen inkasserat 19 av 25 poäng på bortaplan.

Det finns ingen anledning att höja gästerna till skyarna, men med tanke på motivationen och den starka truppen och mittfältet med Klaasen, Bittencourt och Rasicha ses Bremen som favoriter med all rätta.

Små men betydelsefulla faktorer avgör

Senast lagen möttes vann Paderborn med 0-1 efter ett mål i 90:e minuten. Övriga matcher lagen emellan har alla slutat över linan på 2.5 mål.

Båda lagen snittar omkring ett mål framåt och två insläppta per match. Att båda lagen gör mål känns mycket troligt, men med tanke på oddset som ligger omkring 1.60 finns det mer värde att hämta på annat håll.

När ligans sämsta hemmalag, som dessutom är nere för räkning ställs mot ett i grunden bättre lag – som dessutom briljerar på resande fot lockar spelet på bortalaget.

Skulle det här mötet ha inträffat tidigare på säsongen hade jag troligtvis inte valt att ta position på den här matchen, men det är svårt att beskriva hur viktigt det är med motivation i sådana här lägen. Bremen har motivationen – och är dessutom det bättre laget.

Den raka tvåan går i nuläget att spela till 2.25 och det är ett klart bra spel. Tyska spelbolag som Interwetten ger strax över 2 gånger pengarna, och har till och med legat under dubbla pengarna sedan oddsen släpptes.

Jag spelar den raka tvåan på Werder Bremen till 2.25 hos Coolbet.

För och emot speltipset:

  • Paderborn har inte vunnit på elva matcher
  • Paderborn har förlorat sex av sina sju senaste hemmamatcher
  • Werder Bremen har spelat in 19 av totalt 25 poäng på bortaplan
  • Det enda laget med sämre målskillnad än Paderborn är just Werder Bremen

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Werder Bremen
Odds:2,25 hos Coolbet
Rygga spelet: Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 13/6 kl 15:30
Oddset framtaget: Torsdag 11/6 kl 15:00
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.