Speltips
Speltips:Sociedad asian handicap -1 (pengarna tillbaka vid uddamålsvinst)
Odds:2.28 hos Pinnacle
Rygga spelet:Öppna konto hos Nordicbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 14/6 kl 22:00

Vi avslutar helgen med ett speltips från det baskiska derbyt mellan Real Sociedad och Osasuna. Hemmalaget är så pass starka att jag plockar ett handikapp som får upp oddset till hela 2.28x pengarna.

Real Sociedad formstarkast i La Liga

Embed from Getty Images
Real Sociedad är ett av La Ligas formstarkaste lag med fyra vinster på de fem senaste matcherna. Hemma på Reale Arena har de varit omutliga den senaste tiden.

Räknar vi in cupspelet så har de nu radat upp sju raka vinster. Real Sociedad ligger nu på en stark fjärdeplats i tabellen, och har stora möjligheter att knipa en av Champions League-platserna. På skadefronten ser det ljust ut då endast Ander Guevara är tveksam till spel.

Osasunas formkurva pekar rakt nedåt

Osasuna är ett av de formsvagaste lagen i La Liga. De har bara vunnit två av sina tolv senaste matcher i ligaspelet. Den svaga formen gör att Osasuna befinner sig i mitten av tabellen, i skrivande stund på en elfteplats.

Trots det långa uppehållet kommer Osasuna till matchen med stora skadeproblem. I dagsläget är det hela fem spelare som saknas och dessutom är den offensivt skicklige Ruben Garcia avstängd.

Bra värde på Sociedad

Embed from Getty Images

Det långa uppehållet samt att det här är ett derby är faktorer som kan ställa till det, men utöver den osäkerheten pekar allting mot att Real Sociedad tar hem den här matchen. Real Sociedad har hemmaplansfördel, Champions League inom räckhåll och betydligt bättre form än Osasuna.
Osasuna är parkerade i mitten av tabellen med god marginal för att slippa oroa sig över nedflyttning, men med Europa-platserna utom räckhåll. Osasuna dras dessutom med stora skadebekymmer.

Den raka hemmavinsten erbjuds till odds strax ovanför 1.70x pengarna. Men jag väljer att krydda på oddsen genom att spela Real Sociedad som vinnare med asian handicap -1 till 2.28x pengarna. Det betyder att vi får pengarna tillbaka om Real Sociedad bara vinner med ett måls marginal.

För och emot speltipset:

  • Real Sociedad har två raka vinster mot Osasuna
  • Med cupspel inräknat har Real Sociedad sju raka hemmavinster
  • Osasuna har förlorat tre av sina fyra senaste bortamatcher i La Liga
  • Med cupspel inräknat har Osasuna gjort mål i åtta raka bortamatcher
  • Derbyn är alltid luriga att spela på

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Sociedad asian handicap -1 (pengarna tillbaka vid uddamålsvinst)
Odds:2.28 hos Pinnacle
Rygga spelet: Öppna konto hos Nordicbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 14/6 kl 22:00
Oddset framtaget: Fredag 12/6 kl 10:10
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.