Veckans första speltips hämtas från La Liga och matchen mellan Barcelona och Leganes. Efter att ha analyserat matchen och granskat oddsen är det asian handicap-marknaden som lockar. Mitt spel på matchen har ett högt odds på 2.35x pengarna.

Speltips
Speltips:Barcelona som vinnare med asian handicap -2.5
Odds:2.35 hos Pinnacle
Rygga spelet:Öppna konto hos Nordicbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Tisdag 16/6 kl 22:00

Barcelona visade upp sin klass direkt i den första matchen efter Corona-uppehållet. De besegrade hemmastarka Mallorca med 0-4. Med den matchen inräknad har Barcelona vunnit sex av sina sju senaste matcher i La Liga. Den starka trenden gör att Barcelona leder ligan med två poängs marginal ner till tvåan Real Madrid.

Leganes näst sist i tabellen

Embed from Getty Images

Leganes har haft en tung säsong. De har bara lyckats skrapa ihop 23 poäng på 28 matcher vilket gör att de ligger näst sist i tabellen. Leganes form för tillfället är inte det heller något att hurra för. De har nämligen bara vunnit en av sina sex senaste matcher i La Liga.

Barcelona har snittat 3,22 mål per hemmamatch

Embed from Getty Images
Allt annat än en enkel vinst för hemmalaget vore en stor skräll. Barcelona är klasser bättre än Leganes, och har dessutom hemmaplansfördel, bättre form och seriesegern inom räckhåll.

Oddsen på en rak seger på 1X2-marknaden är dock alldeles för låga för min smak. Därför väljer jag att snegla över på asian handicap-marknaden, då det finns en hel del som pekar mot att Barcelona vinner med några måls marginal.

Barcelona har i snitt gjort 3.22 mål per hemmamatch, och i den senaste matchen var Messi dessutom i storform. Så flera mål framåt bör det bli. Jag har även svårt att se hur Barcelona ska släppa in något mål, då Leganes bara har gjort mål i hälften av sina bortamatcher den här säsongen.

Spelet jag faller för blir Barcelona som vinnare med asian handicap -2.5 till oddset 2.35x pengarna. Det är 0.12x högre än Unibets odds på samma spel.

Asian handicap -2.5 betyder att Barcelona måste vinna med tre måls marginal. Det är ett högt handicap, men i den senaste matchen mellan lagen vann Barcelona med 5-0. Jag tror att att vi kommer få se ett liknande resultat även denna gången.

För och emot speltipset:

  • Barcelona har i snitt gjort 3.21 mål per hemmamatch den här säsongen i La Liga
  • Barcelona har vunnit 13 av 14 hemmamatcher den här säsongen i La Liga
  • Leganes har bara gjort mål i hälften av sina bortamatcher i La Liga den här säsongen
  • Fördelen av hemmaplan är något mindre nu när ingen publik är tillåten

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Barcelona som vinnare med asian handicap -2.5
Odds:2.35 hos Pinnacle
Rygga spelet: Öppna konto hos Nordicbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Tisdag 16/6 kl 22:00
Oddset framtaget: 15/6 kl. 08:00
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.