Liverpool åkte på en käftsmäll nu senast mot Aston Villa och nu ställs de mot lokalrivalerna Everton som sprungit rakt igenom säsong och radat upp segrar. Fortsätter Evertons segertåg eller får Liverpool en reaktion på storförlusten nu senast?

Speltips
Speltips:Everton
Odds:4,1 hos Unibet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Nordicbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 17/10 kl 13:30

Det var ingen rolig kväll på Villa Park för Liverpool innan landslagsuppehållet. Aston Villa vann med 7-2 och det var länge sedan Liverpool såg så vilset ut.

Nu är frågan hur de reagerar på den förlusten? Säsongsinledningen har inte varit den bästa och de har även dubbla strafförluster mot Arsenal i Community Shield och ligaucpen samt tre insläppta mål hemma mot nykomlingarna Leeds för en dryg månad sedan.

En stor del i det är Adrián i målet som gör att Liverpool saknar den trygga defensiv de har med Alisson där längst bak. Alisson är borta ett tag till och Liverpool kommer behöva starta Adrián även borta mot Everton i derbyt.

Målskillnad på 26-8

Embed from Getty Images

Everton däremot fortsätter rada upp starka resultat. Nu senast körde de över Brighton med 4-2 och de har nu vunnit samtliga sju matcher den här säsongen (fyra i ligan och tre i cupen) med en målskillnad på 26-8.

Otroligt starka siffror. Deras offensiv har fått mycket av hyllningarna med nyförvärvet James Rodriguez och Dominic Calvert-Lewin som vräker in mål. Men ser vi till den underliggande statistiken har de även lägst xGA av samtliga lag i ligan.

Liverpool brukar vara starkast

Embed from Getty Images

Everton brukar även vara starka på Goodison Park men i just matcherna mot Liverpool var det väldigt länge sedan Everton fick ihop det. De har visserligen varit många jämna matcher som 0-0 nu senast i juni och faktum är att hälften av de åtta senaste matcherna har slutat oavgjort och av Liverpools fyra segrar har tre varit med uddamålet.

Men det var länge sedan Everton var så här starka och samtidigt Liverpool i gungning. Då syftar vi inte enbart på förra matchen mot Aston Villa men de har inte riktigt hittat rätt i sitt spel än och när Unibet dukar ut 4,1 gånger pengarna på en hemmaseger för serieledarna Everton tar vi chansen.

Liverpool är givetvis stora favoriter här, men inte så stora som deras odds på 1,85 borde representera. Snittoddset på Everton är 3,96 och Bet365 är nere på 3,75 så vi passar på att ta 4,1 innan det justeras.

För och emot speltipset:

  • Everton har ligans tätaste defensiv just nu och vräker in mål offensivt.
  • Liverpool saknar Alisson i målet.
  • Svag säsongsinledning för Liverpool.
  • Everton brukar inte vinna derbyt mot Liverpool.
  • Liverpool har enorm potential, kan derbyt locka fram den?
Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Oddsjämförelse Everton – Liverpool 17 oktober 2020:


Regler och villkor gäller | 18+ | Stödlinjen.se

Speltips
Speltips:Everton
Odds:4,1 hos Unibet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Nordicbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 17/10 kl 13:30
Oddset framtaget: Fredag 16/10 kl 08:45
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.