Efter landslagsuppehållet drar Premier League äntligen igång igen och i vårt första speltips inför helgens matcher plockar vi ett målspel från Manchester City – Arsenal med avspark 18:30 under lördagen.

Speltips
Speltips:Över 3,5 mål
Odds:2,13 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Spela hos Speedybet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 17/10 kl 18.30

Manchester City har inte alls fått den start de ville på säsongen. Efter tre spelade ligamatcher har de en seger (Wolves), en oavgjord (Leeds) och en förlust (Leicester). De har visserligen en match mindre spelad men de ligger redan åtta poäng från toppen och måste börja få ihop sitt spel innan säsongen rinner ifrån dem.

De har även skadeproblem på viktiga spelare. Både Aguero och Jesus är sedan tidigare out. Nu är det även osäkert om Kevin De Bruyne samt Raheem Steerling även om det ser ut som att de kan spela är det inte säkert.

Studenten mot läraren

Embed from Getty Images

Arsenal har fått en positiv start på den här säsongen och känslan är att Mikel Arteta börjat få ordning på laget. Just mötet mot City är även speciellt för honom då han tidigare var assisterande tränare till just Pep Guardiola i Manchester City innan han gick till Arsenal.

Sedan slutet av juli, vilket även innefattar slutet av förra säsongen, har Arsenal vunnit nio av de tio senaste matcherna. Då ska man även komma ihåg att de mött Liverpool tre gånger (Community Shield, ligan och ligacupen) under den här perioden samt Chelsea och Leicester.

Tvåan lockar men väljer ett annat spel

Embed from Getty Images

Ser man till Arsenals fina form och Citys motsatta form och skadeproblem kan givetvis tvåan till 7,1 lockande. Eller Arsenal +0,5 till 3,0. Men vi ser ett bättre värde på målmarknaden där vi väljer att spela över 3,5 mål till 2,13.

Även om City har skador har de nog med bredd för att kompensera det och mot Arsenal känns över 3,5 som ett starkt spel när vi får 2,13 gånger pengarna. Marknadens snitt är 2,05 och många bolag är nere under 2,0.

Över de fem senaste matcherna har Arsenals matcher snittat 3,6 mål per match och för City är siffran 4,4.

Släppt till mycket chanser

Embed from Getty Images

City har även släppt till en hel del chanser emot sig under inledningen. Deras xGA (som visserligen endast beräknas på tre matcher) är hela 2,05 per match vilket kan jämföras med 0,96 förra säsongen.

Vi har även sett att målsnittet har klivit upp den här säsongen utan publik och med mer frikostiga straffar. Förra säsongen gjorde lagen i snitt 1,36 mål per match var. Den här säsongen är snittet 1,89 även om det bara spelats 76 matcher är det en trend att hålla ett öga på.

För och emot speltipset:

  • Båda lagen har snittat över 3,5 mål i sina fem senaste PL-matcher.
  • Fler mål den här säsongen.
  • Håll ett öga på om Strling och KDB kommer till start för City.
  • City har sett trubbiga ut, håller det i sig?
Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Oddsjämförelse Manchester City – Arsenal 17 oktober:


Regler och villkor gäller | 18+ | Stödlinjen.se

Speltips
Speltips:Över 3,5 mål
Odds:2,13 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Spela hos Speedybet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 17/10 kl 18.30
Oddset framtaget: Torsdag 15/10 kl 10:00
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.