4 minuters lÀsning

TvÄ lag som fÄtt en tung start pÄ sÀsongen ska göra upp om tre blytunga poÀng under lördagen. Kan DjurgÄrden ta en ny viktoria pÄ hemmaplan eller löser HV71 sÀsongens första bortaseger?

Speltips
Speltips:DjurgÄrden
Odds:3,05 hos Betsson
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsson hĂ€r. | Regler & villkor gĂ€ller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 17/10 kl 18:00

DjurgÄrden har inte fÄtt den bÀsta starten pÄ sÀsongen. Men sett till förvÀtningarna klart bÀttre Àn gÀstande HV71 och vi har svÄrt att hÄlla med om vÀrderingen av DjurgÄrden av Betsson inför helgens SHL-omgÄng nÀr de tar emot smÄlÀnningarna.

Det hÀr Àr ett tidigt speltips som publiceras under tisdagen och under torsdagen kommer DjurgÄrden gÀsta Linköping och HV71 tar emot Malmö men vi tar en position inför deras möte till helgen redan nu.

DjurgÄrden har visserligen bara vunnit tvÄ av de inledande fem matcherna. Vi ska inte ljuga hÀr och sÀga att de förtjÀnat speciellt mycket mer. Men det hÀr speltipset hamnar mer om vÀrderingen i oddset Àn försöka mÄla upp det som att DjurgÄrden Àr ett riktigt bra ishockeylag.

De har dÀremot vunnit tvÄ av tre hemma i Stockholm trots tufft motstÄnd i Frölunda, LuleÄ och Malmö.

De har Àven varit ett starkt hemmalag tidigare och ser vi till förra sÀsongen som visserligen hade publik pÄ lÀktaren var de SHL:s nÀst bÀsta hemmalag men bara seriens nionde bÀsta bortalag.

Förlorat fyra av fem

GÀstande HV71 har fÄtt en Ànnu tyngre start pÄ sÀsongen med fyra förluster pÄ de fem första omgÄngarna. PÄ bortaplan har de förlorat bÄda matcherna och slÀppt in nio mÄl.

Men det intressanta kommer nÀr vi gÄr igenom oddsen inför den hÀr matchen. En seger pÄ hemmaplan för DjurgÄrden betalar hela 3,05 gÄnger pengarna. Det oddset kan vi jÀmföra med de tvÄ matcherna förra sÀsongen mellan lagen i Stockholm snittoddset pÄ DjurgÄrden vid stÀgning var 2,22 ena matchen och 1,77 andra gÄngen.

Visst, vi saknar publiken som brukar lyfta hemmalaget men Àr skillnaden verkligen sÄ hÀr stor? Tidigare under den hÀr sÀsongen nÀr DjurgÄrden spelat utan publik har de vid stÀngning betalat i snitt 3,77 mot LuleÄ, 2,17 mot Malmö och 3,14 mot Frölunda.

Ska verkligen oddset mot HV71 vara likvÀrdigt mot ett möte mot Frölunda sett till hur HV71 har inlett sÀsongen? Ska verkligen oddset pÄ DjurgÄrden vara 1,28 högre Àn nÀr lagen möttes för drygt ett Är sedan?

Min kÀnsla Àr att det hÀr oddset kommer sjunka inför nedslÀpp dÄ DjurgÄrden inte ska betala över tre gÄnger pengarna hemma mot ett lag som kommer förlorat fyra av de fem senaste.

Vi kan Àven ta med oss att DjurgÄrden vann bÄda hemmamatcherna mot HV förra sÀsongen och Àven över en lÀngre tidsperiod har DjurgÄrden vunnit fem av de sex hemmamatcherna mot HV71 sedan sÀsongen 2017-18.

Annons:

Saknar du konto hos Betsson fÄr du 100 kr bonus nÀr du sÀtter in minst 100 kronor och det Àr endast 1x omsÀttningskrav pÄ bonusen. AnvÀnd i sÄ fall lÀnken hÀr nedanför för att ta del av bonusen.
Öppna konto hos Betsson hĂ€r. | Regler & villkor gĂ€ller | Stödlinjen.se | 18+

För och emot speltipset:

  • DjurgĂ„rden har vunnit fem av sex senaste hemma mot HV.
  • Oddset högre Ă€n vĂ€ntat.
  • HV71 har potential, hittar de sitt spel blir de svĂ„ra hĂ€r.
Annons:

Testa spela hos Nordicbet

SÀtt in 100 kr - fÄ 100 kr bonus med 1x omsÀttningskrav hos Nordicbet.

OddsjĂ€mförelse DjurgĂ„rden – HV71 17/10:


Regler och villkor gÀller | 18+ | Stödlinjen.se

Speltips
Speltips:DjurgÄrden
Odds:3,05 hos Betsson
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsson hĂ€r. | Regler & villkor gĂ€ller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 17/10 kl 18:00
Oddset framtaget: Tisdag 13/10 kl 10:30
Spela ansvarsfullt. 18+ gÀller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.