Två lag som fått en tung start på säsongen ska göra upp om tre blytunga poäng under lördagen. Kan Djurgården ta en ny viktoria på hemmaplan eller löser HV71 säsongens första bortaseger?

Speltips
Speltips:Djurgården
Odds:3,05 hos Betsson
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 17/10 kl 18:00

Djurgården har inte fått den bästa starten på säsongen. Men sett till förvätningarna klart bättre än gästande HV71 och vi har svårt att hålla med om värderingen av Djurgården av Betsson inför helgens SHL-omgång när de tar emot smålänningarna.

Det här är ett tidigt speltips som publiceras under tisdagen och under torsdagen kommer Djurgården gästa Linköping och HV71 tar emot Malmö men vi tar en position inför deras möte till helgen redan nu.

Djurgården har visserligen bara vunnit två av de inledande fem matcherna. Vi ska inte ljuga här och säga att de förtjänat speciellt mycket mer. Men det här speltipset hamnar mer om värderingen i oddset än försöka måla upp det som att Djurgården är ett riktigt bra ishockeylag.

De har däremot vunnit två av tre hemma i Stockholm trots tufft motstånd i Frölunda, Luleå och Malmö.

De har även varit ett starkt hemmalag tidigare och ser vi till förra säsongen som visserligen hade publik på läktaren var de SHL:s näst bästa hemmalag men bara seriens nionde bästa bortalag.

Förlorat fyra av fem

Gästande HV71 har fått en ännu tyngre start på säsongen med fyra förluster på de fem första omgångarna. På bortaplan har de förlorat båda matcherna och släppt in nio mål.

Men det intressanta kommer när vi går igenom oddsen inför den här matchen. En seger på hemmaplan för Djurgården betalar hela 3,05 gånger pengarna. Det oddset kan vi jämföra med de två matcherna förra säsongen mellan lagen i Stockholm snittoddset på Djurgården vid stägning var 2,22 ena matchen och 1,77 andra gången.

Visst, vi saknar publiken som brukar lyfta hemmalaget men är skillnaden verkligen så här stor? Tidigare under den här säsongen när Djurgården spelat utan publik har de vid stängning betalat i snitt 3,77 mot Luleå, 2,17 mot Malmö och 3,14 mot Frölunda.

Ska verkligen oddset mot HV71 vara likvärdigt mot ett möte mot Frölunda sett till hur HV71 har inlett säsongen? Ska verkligen oddset på Djurgården vara 1,28 högre än när lagen möttes för drygt ett år sedan?

Min känsla är att det här oddset kommer sjunka inför nedsläpp då Djurgården inte ska betala över tre gånger pengarna hemma mot ett lag som kommer förlorat fyra av de fem senaste.

Vi kan även ta med oss att Djurgården vann båda hemmamatcherna mot HV förra säsongen och även över en längre tidsperiod har Djurgården vunnit fem av de sex hemmamatcherna mot HV71 sedan säsongen 2017-18.

Annons:

Saknar du konto hos Betsson får du 100 kr bonus när du sätter in minst 100 kronor och det är endast 1x omsättningskrav på bonusen. Använd i så fall länken här nedanför för att ta del av bonusen.
Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+

För och emot speltipset:

  • Djurgården har vunnit fem av sex senaste hemma mot HV.
  • Oddset högre än väntat.
  • HV71 har potential, hittar de sitt spel blir de svåra här.
Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Oddsjämförelse Djurgården – HV71 17/10:


Regler och villkor gäller | 18+ | Stödlinjen.se

Speltips
Speltips:Djurgården
Odds:3,05 hos Betsson
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 17/10 kl 18:00
Oddset framtaget: Tisdag 13/10 kl 10:30
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.