Everton och Southampton sitter båda säkert i mitten av tabellen utan några större drömmar om att nå Europa även om drömmen rent matematiskt inte är borta. Under torsdagen ställs de mot varandra och vi väljer att plocka ut ett målspel inför matchen.

Speltips
Speltips:Under 2,5 mål
Odds:1,93 hos Pinnacle
Rygga spelet:Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Torsdag 9/7 kl 19:00

Everton har spelat täta matcher sedan omstarten och skrapat ihop två segrar (Leicester och Norwich), en oavgjord (Liverpool) samt en förlust nu senast mot Tottenham. Under de här fyra matcherna sedan omstarten har Everton endast släppt in två mål och målsnittet totalt för matcherna är 1,25 mål per match.

Det tuffa matchandet ser däremot ut att ta ut sin rätt. Nu senast mot Spurs såg det segt ut och både Alex Iwobi och Mason Holgate fick bryta matchen på grund av skada och är osäkra kort inför matchen mot Saints.

De är däremot väldig starka hemma på Goodison Park där de har åtta raka matcher utan förlust.

Everton har även fått kortare vila än Southampton då de spelade mot Spurs under måndagskvällen när Southampton spelade sin senaste match i söndags. Med tanke på det tuffa matchandet nu och de skador Everton börjat dra på sig vilket gör rotation svårare kan det mycket väl spela in inför torsdagens match.

Formstarkt Saints

Embed from Getty Images

Southampton har sett riktigt starka ut sedan uppehållet. De har en förlust mot formstarka Arsenal samt tre segrar där 1-0-segern mot Manchester City nu senast sticker ut som en riktigt stark prestation.

Vi lockas av skrällspelet på Southampton till 3,7 men kan inte blunda för Evertons starka hemmafacit. Vi väljer därför att istället spela under 2,5 mål till 1,93 gånger pengarna hos Pinnacle.

För Saints har tre av de fem senaste gått under 2,5 mål och för Everton har tre av de fyra senaste gått under 2,5 mål. Hemma på Goodison Park har fem av de åtta senaste gått under 2,5 mål.

Med två lag som inte har speciellt mycket att spela för som är mitt uppe i ett väldigt tufft matchande finns risken för en avslagen match utan speciellt mycket chanser. Båda lagen har även fått igång sitt försvarsspel som imponerar just nu.

Sedan omstarten har Saints släppt in i snitt 0,75 mål per match och Everton endast 0,5 mål per match.

Nu får vi nästan dubbla pengarna på under 2,5 och vi väljer att syna det oddset.

För och emot speltipset:

  • Everton har släppt in 0,5 mål per match i snitt sedan omstarten.
  • Saints har släppt in 0,75 mål per match i snitt sedan omstarten.
  • Tufft matchande, dras tempot ner?
  • Saints har haft högre xGA än de faktiskt släppt in. Är det tur eller starkt försvarsspel?

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Under 2,5 mål
Odds:1,93 hos Pinnacle
Rygga spelet: Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Torsdag 9/7 kl 19:00
Oddset framtaget: Tisdag 7/7 kl 11:55
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.