3 minuters lÀsning

Liverpool Àr klara mÀstare och stÀlls mot bottenlaget Brighton som fortfarande spelar för överlevnad i Premier League. De tvÄ lagen stÀlls mot varandra under onsdagen och vi har hittat ett givet handikappspel till drygt dubbla pengarna.

Speltips
Speltips:Brighton +1 (insatsen tillbaka vid uddamÄlsförlust)
Odds:1,98 hos Betsson
Rygga spelet:Öppna konto hos Betsson hĂ€r. | Regler & villkor gĂ€ller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Onsdag 8/7 kl 21:15

Liverpool har inte riktigt gÄtt att kÀnna igen sedan omstarten. 0-0 mot lokalrivalen Everton följdes upp av en stark insats mot svaga Crystal Palace. Efter det blev de mÀstare i kostym nÀr City förlorade mot Chelsea.

Sedan de blev klara som mÀstare Äkte de först pÄ en förnedrande 4-0-förlust mot Manchester City för att nu i helgen studsa tillbaka med en 2-0-seger mot Aston Villa.

Men spelet mot Villa imponerade inte och Villa hade inga större problem att hÄlla undan Liverpool första timmen ungefÀr. VÀrt att notera Àr Àven att nu fick Liverpool andrum igen efter pinsamma förlusten mot City och det luktar rotation nu mot Brighton.

Risk för bÀnk för Salah/Mane?

Embed from Getty Images

Salah har spelat 90+ minuter de tre senaste matcherna och Mane har fÄtt ihop drygt 350 minuter över de fyra senaste matcherna. Klopp har redan pratat om att de kommer behöva lufta spelare och förbereda sig inför nÀsta sÀsong. Det finns ingen anledning att slita ut spelarna och riskera skador nÀr uppehÄllet inför nÀsta sÀsong blir kortare.

De kunde givetvis inte rotera för mycket mot rivalerna City och nu senast var de tvungen studsa tillbaka efter Cityförlusten. Onsdagens match mot Brighton Àr dessutom pÄ bortaplan vilket öppnar för mer rotation.

Bortamatcher inte lika viktiga nu?

Liverpool har en perfekt sÀsong pÄ hemmaplan med enbart vinster i Premier League pÄ Anfield och de har nu 57 raka ligamatcher pÄ hemmaplan utan förlust. Det Àr givetvis en svit de vill hÄlla igÄng vilket gör rotation pÄ nyckelspelare mer trolig pÄ bortaplan.

Brighton tog en tung trepoÀngare nu senast nÀr de vann mot Norwich i helgen. Sedan omstarten har de spelat hem sju av tolv möjliga poÀng efter 2-1-seger mot Arsenal och 0-0 mot Leicester bland annat.

De gör att de har ett drömlÀge att sÀkra kontraktet dÄ de har nio poÀng ner till Aston Villa pÄ sista nedflyttningsplatsen men med fem omgÄngar kvar betyder de att de Ànnu inte kan vara helt sÀkra pÄ kontraktet och givetvis kommer ge allt för att knipa poÀng hÀr.

LĂ„g xGA sedan omstarten

Embed from Getty Images

Brighton har en lÄg xGA pÄ 0,74 sedan omstarten och har samtigit mycket mer att spela för Àn ett Liverpool som dessutom förmodligen roterar en del. Det gör att handikappet Brighton +1 till 1,98 hos Betsson kÀnns riktigt bra.

Det betyder att vi fÄr pengarna tillbaka om Brighton förlorar med uddamÄlet och vinner pengar om de spelar oavgjort eller vinner matchen.

Faktum Àr att de tre senaste matcherna mellan lagen varit just uddamÄlssegrar för Liverpool. Det rinner sÀllan ivÀg för Brighton som vi vÀljer att backa hÀr nÀr flera olika faktorer talar för dem mer Àn de vanligtvis hade gjort nÀr de ska möta Liverpool.

För och emot speltipset:

  • Liverpool har sett bleka ut sedan titeln sĂ€krades.
  • Brighton har allt att spela för och hemmaplan.
  • Risk för rotation i Liverpool som flyttat fokus till nĂ€sta sĂ€song.
  • Liverpool givetvis bĂ€ttre om de vĂ€l hittar motivationen.
  • Om Liverpool tar ledningen tidigt kan det rinna ivĂ€g.

Annons:

Testa spela hos Bethard

Höga odds pÄ de största ligorna hos Bethard.

Speltips
Speltips:Brighton +1 (insatsen tillbaka vid uddamÄlsförlust)
Odds:1,98 hos Betsson
Rygga spelet: Öppna konto hos Betsson hĂ€r. | Regler & villkor gĂ€ller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Onsdag 8/7 kl 21:15
Oddset framtaget: MĂ„ndag 6/7 kl 13:40
Spela ansvarsfullt. 18+ gÀller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.