Liverpool är klara mästare och ställs mot bottenlaget Brighton som fortfarande spelar för överlevnad i Premier League. De två lagen ställs mot varandra under onsdagen och vi har hittat ett givet handikappspel till drygt dubbla pengarna.

Speltips
Speltips:Brighton +1 (insatsen tillbaka vid uddamålsförlust)
Odds:1,98 hos Betsson
Rygga spelet:Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Onsdag 8/7 kl 21:15

Liverpool har inte riktigt gått att känna igen sedan omstarten. 0-0 mot lokalrivalen Everton följdes upp av en stark insats mot svaga Crystal Palace. Efter det blev de mästare i kostym när City förlorade mot Chelsea.

Sedan de blev klara som mästare åkte de först på en förnedrande 4-0-förlust mot Manchester City för att nu i helgen studsa tillbaka med en 2-0-seger mot Aston Villa.

Men spelet mot Villa imponerade inte och Villa hade inga större problem att hålla undan Liverpool första timmen ungefär. Värt att notera är även att nu fick Liverpool andrum igen efter pinsamma förlusten mot City och det luktar rotation nu mot Brighton.

Risk för bänk för Salah/Mane?

Embed from Getty Images

Salah har spelat 90+ minuter de tre senaste matcherna och Mane har fått ihop drygt 350 minuter över de fyra senaste matcherna. Klopp har redan pratat om att de kommer behöva lufta spelare och förbereda sig inför nästa säsong. Det finns ingen anledning att slita ut spelarna och riskera skador när uppehållet inför nästa säsong blir kortare.

De kunde givetvis inte rotera för mycket mot rivalerna City och nu senast var de tvungen studsa tillbaka efter Cityförlusten. Onsdagens match mot Brighton är dessutom på bortaplan vilket öppnar för mer rotation.

Bortamatcher inte lika viktiga nu?

Liverpool har en perfekt säsong på hemmaplan med enbart vinster i Premier League på Anfield och de har nu 57 raka ligamatcher på hemmaplan utan förlust. Det är givetvis en svit de vill hålla igång vilket gör rotation på nyckelspelare mer trolig på bortaplan.

Brighton tog en tung trepoängare nu senast när de vann mot Norwich i helgen. Sedan omstarten har de spelat hem sju av tolv möjliga poäng efter 2-1-seger mot Arsenal och 0-0 mot Leicester bland annat.

De gör att de har ett drömläge att säkra kontraktet då de har nio poäng ner till Aston Villa på sista nedflyttningsplatsen men med fem omgångar kvar betyder de att de ännu inte kan vara helt säkra på kontraktet och givetvis kommer ge allt för att knipa poäng här.

Låg xGA sedan omstarten

Embed from Getty Images

Brighton har en låg xGA på 0,74 sedan omstarten och har samtigit mycket mer att spela för än ett Liverpool som dessutom förmodligen roterar en del. Det gör att handikappet Brighton +1 till 1,98 hos Betsson känns riktigt bra.

Det betyder att vi får pengarna tillbaka om Brighton förlorar med uddamålet och vinner pengar om de spelar oavgjort eller vinner matchen.

Faktum är att de tre senaste matcherna mellan lagen varit just uddamålssegrar för Liverpool. Det rinner sällan iväg för Brighton som vi väljer att backa här när flera olika faktorer talar för dem mer än de vanligtvis hade gjort när de ska möta Liverpool.

För och emot speltipset:

  • Liverpool har sett bleka ut sedan titeln säkrades.
  • Brighton har allt att spela för och hemmaplan.
  • Risk för rotation i Liverpool som flyttat fokus till nästa säsong.
  • Liverpool givetvis bättre om de väl hittar motivationen.
  • Om Liverpool tar ledningen tidigt kan det rinna iväg.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Speltips
Speltips:Brighton +1 (insatsen tillbaka vid uddamålsförlust)
Odds:1,98 hos Betsson
Rygga spelet: Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Onsdag 8/7 kl 21:15
Oddset framtaget: Måndag 6/7 kl 13:40
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.