De två lagen från Florida möts natten mot fredag för första gången den här säsongen och de regerande mästarna Tampa Bay är stora favoriter trots bortaplan.

Speltips
Speltips:Tampa Bay Lightning
Odds:2,0 hos Expekt
Rygga spelet:
Annons:
Spela hos Speedybet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Natten mot fredag 12/2 kl 01:00

Embed from Getty Images

Tampa Bay Lightning vann sin efterlängtade Stanley Cup förra säsongen och trots att den tuffa skadan på skyttekungen Nikita Kucherov har Tampa inlett även den här säsongen riktigt starkt.

De toppar den nya divisionen, Discover Central, med nio segrar, en övertidsförlust och en förlust under ordinarie speltid.

Nu senast vann de klart med 6-1 mot Nashville Predators i en match där spelet var jämnare än slutresultatet. Segern var deras sjätte raka sedan övertidsförlusten mot Carolina i slutet av januari.

Sedan dess har de vunnit sex raka med målskillnaden 27-9 vilket är minst sagt starka kort. Under deras fyra senaste matcher har de endast släppt in totalt fyra mål.

När vi ser till statistiken har de näst högst xG, näst lägst xGA, sjunde bästa Corsi% och deras målvakt Andrei Vasilevskiy har bäst räddningsprocent i hela ligan.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Vunnit tio av tolv senaste mot Florida

Embed from Getty Images

Gästande Florida Panthers har även de fått en riktigt stark start på säsongen och ligger faktiskt tvåa bakom Tampa Bay i divisionen med sju segrar, två övertidsförluster och en förlust på ordinarie speltid.

Nu senast slog de bottengänget Detroit Red Wings med 2-1 men trots att de mötte Detroit som nu endast vunnit tre av 14 matcher samt spelade på hemmaplan förlorade de faktiskt skotten med 22-32 och Detroit hade faktiskt en högre 5v5 xG än Florida i matchen.

Segern betyder att Florida Panthers nu har vunnit två av deras fyra senaste matcher. De har däremot förlorat skottstatistiken i fem av deras sex senaste matcher och ser vi till xG rankas de endast som 25:e bästa lag. Deras xGA är visserligen bättre och rankas som ligans femte bästa lag men även där vi hittar Floridas styrka är de lika bra som Tampa.

Det har även varit tydligt vilket lag som är bäst när de ställts mot varandra tidigare. Förra säsongen vann Tampa tre av fyra matcher och blickar vi ännu längre tillbaka har Tampa vunnit tio av de tolv senaste matcherna mot Florida under de tre senaste säsongerna.

Expekt erbjuder oss i skrivande stund 2,0 gånger pengarna på att Tampa Bay förlänger den sviten genom en seger på ordinarie speltid vilket vi gärna syner dem på. Vår egen värdering av Tampa ligger runt 1,85-1.88.

För och emot speltipset:

  • Tampa Bay har vunnit tio av tolv senaste mot Florida.
  • Florida har tagit fler poäng än deras spel förtjänat.
  • Underliggande statistiken för Tamp Bay imponerar.
  • Florida har bara förlorat en match på ordinarie speltid den här säsongen.
Speltips
Speltips:Tampa Bay Lightning
Odds:2,0 hos Expekt
Rygga spelet:
Annons:
Spela hos Speedybet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Natten mot fredag 12/2 kl 01:00

Oddsjämförelse Florida Panthers – Tampa Bay Lightning 12/2 2021:


Oddset framtaget: Onsdag 10/2 kl 09:50
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.