Två lag som måste vinna för att ha en chans på slutspelet väntar på Hampden Park i Glasgow där Kroatien och Skottland ska göra upp. Här går vi igenom förutsättningarna som gäller för avancemang och levererar vårt bästa speltips inför matchen.

Speltips
Speltips:Skottland vinner
Odds:3,35 hos Interwetten
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Hajper här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Tisdag 22/6 kl 21:00
Annons:
Få 100 kr bonus till 1x omsättningskrav inför matchen: Klicka här för att få 100 kr oddsbonus med 1x omsättningskrav hos Snabbare med höga odds på EM.

Grupp D är grymt jämnt. Inför sista omgången har vi följande tabell:

1. Tjeckien 4 poäng
2. England 4 poäng
3. Kroatien 1 poäng
4. Skottland 1 poäng

När vi sedan räknar in deras inbördes möten betyder det att Kroatien måste vinna här får att ha chans på slutspel. De kan då sluta tvåa beroende på målskillnad hur tisdagens matcher går. Annars får de hoppas att gå vidare som en av de bästa treorna.

Skottland är i samma sits. De måste vinna för att få en tredjeplats och genom det en chans att gå vidare som en av de fyra bästa treorna. Men beroende på målskillnaden mot England kan de även eventuellt knipa andraplatsen.

Tierneys återkomst lyfte Skottland

Kroatien har varit en verklig besvikelse under detta EM. Visst, många såg att nyckelspelare blivit äldre och att de hade en tunnare trupp än under VM 2018 där de gick till final. Men att de bara skulle stå på en inspelad poäng efter två omgångar var det nog inte många som trodde.

Men nu väntar gruppens på pappret enklast lag och en seger här tar de till fyra poäng som borde räcka till slutspel antingen som tvåa eller som en av de bättre treorna.

Skottland däremot hade egentligen inga förväntningar på sig och allt att vinna. Att de knep en poäng av självaste England på Wembley och nu har slutspelsdrömmar inför sista omgången på hemmaplan i Glasgow är givetvis långt över deras egna förväntningar.

Även deras premiär mot Tjeckien spelades hemma i Skottland. Då skapade de 19 målchanser mot Tjeckiens 10 men föll snöpligt med 0-2 efter bland annat ett mål från nästan halvplan.

Mot England noterades Skottland faktiskt för fler målchanser efter att Tierney som missade premiären var tillbaka i elvan.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Skottland har allt att vinna

Stärkta av hemmaplan och drömmen om ett EM-slutspel gör att vi tar rygg på Skottland här. De känns hungriga och motiverade, raka motsatsen mot känslan kring Kroatien.

En tanke hade kunnat vara att spela dubbelchans eller DNB men med tanke på att oavgjort resultat inte hjälper något av dessa lag som måste vinna väljer vi att spela den raka tvåan till 3,35 hos Interwetten.

Flera andra spelbolag betalar runt 3,1 vilket ligger närmare vår egen värdering.

Annons:
Få 100 kr bonus till 1x omsättningskrav inför matchen: Klicka här för att få 100 kr oddsbonus med 1x omsättningskrav hos Snabbare med höga odds på EM.

För och emot speltipset:

  • Skottland har skapat fler målchanser i både sina matcher mot England och Tjeckien. Ser hungriga ut.
  • Hemmafansen kommer hjälpa dem.
  • Kroatien ser trötta och oinspirerade ut.
  • Kroatien har mycket högre högstanivå och mer rutin.
Speltips
Speltips:Skottland vinner
Odds:3,35 hos Interwetten
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Hajper här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Tisdag 22/6 kl 21:00

Oddsjämförelse:

Klicka här för att komma till vår Oddsjämförelse.

Oddset framtaget: Måndag 21/6 kl 12:20
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.