Frölunda jagade länge serieledningen men på grund av tre raka förluster och sex förluster på de nio senaste matcherna har Frölunda trillat ner i tabellen och inför torsdagens omgång är det endast målskillnad som håller de från att trilla ner på en Play In-plats.

Speltips
Speltips:Linköping
Odds:2,8 hos Coolbet
Rygga spelet:Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Torsdag 27/2 kl 19:00

Embed from Getty Images

Ser vi till formtabellen sedan 11 februari så har SHL-lagen spelat mellan 6-7 matcher var och endast Oskarshamn har tagit färre poäng än Frölunda. Samtidigt vet vi vad Frölunda kan när de väl spelar bra och de har både en bredd och spets som många lag ser på med avundsjuka.

De är även ett uttalat hemmalag då de rankas som SHL:s fjärde bästa hemmalag med 17 segrar på 23 hemmamatcher jämfört med bortaplan där de är SHL:s åttonde bästa lag med åtta segrar på 22 matcher.

Faktum är att Frölunda endast vunnit två bortamatcher sedan slutet av november vilket har gett dem två segrar på de tolv senaste bortamatcherna vilket givetvis är under all kritik.

Ingen vunnit mer än LHC senaste elva omgångarna

Embed from Getty Images
Torsdagens hemmalag Linköping har inte gett upp hoppet om en slutspelsplats. De är endast sex poäng upp till Växjö på sista Play In-platsen med sju omgångar kvar att spela. Nu senast vann de borta mot Malmö med 4-3 efter övertid.

Segern var deras åttonde på de elva senaste omgångarna vilket är väldigt starkt och inget lag i SHL har vunnit fler matcher under samma period.

Senast lagen möttes vann Linköping med 3-1 borta mot Frölunda men innan de har det varit klart övertag för Frölunda sett till inbördes möten.

Oddset lockar

Spelmässigt var vi först ute efter Frölunda då vi trodde oddset skulle vara högre efter deras svaga form. Men som oddsen ser ut just nu ser vi det bästa värdet i hammalaget som betalar fina 2,8 gånger pengarna. Detta trots deras otroligt starka form och Frölundas svaga spel inte minst på bortaplan där de radar upp förlusterna.

Sen håller vi Frölunda som ett mycket bättre lag men till nästan tre gånger pengarna på hemmaplan med lagens nuvarande formkurvor är ett givet spel för oss. Andra bolag som till exempel Bet365 är nere på 2,55 för samma spel.


För och emot speltipset:

  • Frölundas svaga form – speciellt på bortaplan.
  • Linköping starka form och hemmaplan.
  • Frölunda starkare lag.
  • Frölunda har förutom senaste matchen haft enkelt mot Linköping senaste säsongerna.

Form:

[skillbar title=’Linköping 10 senaste: 18/30 poäng.’ percentage=’60’ color=’#0b204a’ show_percent=’true’] [skillbar title=’Linköping 5 senaste hemma: 11/15 poäng.’ percentage=’73’ color=’#0b204a’ show_percent=’true’] [skillbar title=’Frölunda 10 senaste: 12/30 poäng.’ percentage=’40’ color=’#ce0014′ show_percent=’true’] [skillbar title=’Frölunda 5 senaste borta: 3/15 poäng.’ percentage=’20’ color=’#ce0014′ show_percent=’true’]
Speltips
Speltips:Linköping
Odds:2,8 hos Coolbet
Spelstopp:Spelstopp: Torsdag 27/2 kl 19:00
Rygga spelet:Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Oddset framtaget: Onsdag 26/2 kl 13:00 Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.