Seriefinal på Anfield mellan de gamla rivalerna Liverpool och Manchester United. Blir det mycket bättre än så? Vi har analyserat lagen och spelbolagens oddssättning inför matchen och hittat ett starkt speltips.

Speltips
Speltips:Liverpool
Odds:2,04 hos Coolbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 17/1 kl 17:30

NYHET: Lyssna på speltipset i vår podd

Klicka här för att läsa mer om vår podcast.

Ser man till alla negativa rubriker kring Liverpool den här säsongen är det svårt att förstå att de faktiskt fortfarande toppar Premier League om de vinner söndagens match mot Manchester United.

Men med deras tuffa skador och tre raka ligamatcher utan seger är givetvis långt från målbilden för ett lag som Liverpool. Nu senast vann de mot Aston Villa i FA-cupen med 4-1 men på grund av att hela Villas seniortruppen sitter i karantän fick Liverpool möta deras U23-trupp vilket gör att man nog inte bör lägga någon större vikt vid det resultatet.

Men det var säkert skönt för självförtroendet för Salah och Mané att göra tre mål tillsammans.

Även om Liverpool i sina tre senaste ligamatcher spelat oavgjort två gånger och förlorat en har deras underliggande statistik faktiskt inte varit så illa som resultaten påvisar. De har haft högre xG än sin motståndare i samtliga matcher och över de tre matcherna har de en samlad xG på 4,14 samt en xGA på 2,06. Att bara få med sig två poäng på de matcherna är verkligen att ha marginalerna emot sig.

Något positivt är däremot att de trots alla skador inte släppt in mer än ett mål i någon match sedan förlusten i Champions League mot Atalanta i November. Under perioden sedan den matchen har Liverpool i snitt gjort 2,0 mål per match men bara släppt in 0,63 mål.

På skadefronten saknas fortfarande van Dijk, Gomez, Jota och Tsimikas. Däremot kan Keita och Matip eventuellt vara med men det blir ett beslut närmare matchstart.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Bara gjort två mål senaste tre matcherna

Embed from Getty Images

Manchester United har en strålande form just nu. De har vunnit fyra av de fem senaste och bara förlorat en av de tio senaste. De har hållit nollan i tre av deras fem senaste men precis som vi lyfte i vårt speltips inför deras match mot Burnley börjar det täta spelschemat slita på nyckelspelarna.

Offensivt har United enbart lyckats göra två mål på deras tre senaste matcher och spelare som Bruno Fernandes ser inte lika blixtrande ut som vanligt. Nu senast klev även Martial av skadad.

Spelbolagen har, med all rätt, skruvat upp förväntningarna på Manchester United här. Men vi anser att de får för mycket förtroende av spelbolagen.

När lagen möttes senast på Anfield för nästan exakt ett år sedan betalade Manchester United 8,2 gånger pengarna vid stängning.

Nu inför helgens match betalar de 3,64 i snitt. Ett makalöst hopp. Det betyder även att vi för första gången sedan 2019 får över dubbla pengarna på Liverpool hemma på Anfield i Premier League.

Visst, skadorna stör Liverpool och United har radat upp fina resultat. Men Liverpool bör inte betala över dubbla pengarna på hemmaplan här.

Den underliggande statistiken påvisar att Liverpool har förtjänat bättre resultat senaste tiden och till 2,04 gånger pengarna hos Coolbet spelar vi gärna hemmalaget här.

Senast United fick med sig en poäng från Anfield var 2017 och senast de vann var 2016. De två senaste hemmamatcherna mot Manchester United har Liverpool vunnit med totalt 5-1 i målskillnad.

För och emot speltipset:

  • Sett till underliggande statistiken har Liverpool spelat bättre än resultaten visat sista tiden.
  • Två senaste matcherna på Anfield mellan lagen har båda vunnits av Liverpool med målskillnaden 5-1.
  • Första gången sedan 2019 vi får över dubbla pengarna på Liverpool hemma på Anfield.
  • Manchester United har vunnit fyra av fem senaste.
Speltips
Speltips:Liverpool
Odds:2,04 hos Coolbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 17/1 kl 17:30

Oddsjämförelse Liverpool – Manchester United söndag 17 januari 2021:


Oddset framtaget: Onsdag 13/1 kl 11:35
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.