Seriefinal och derby. Söndagen bjuder verkligen till. Frågan är däremot om Manchester United verkligen kan sätta något emot ångloket Manchester City som kör över allt motstånd just nu?

Speltips
Speltips:Manchester United under 0,5 mål
Odds:2,35 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Spela hos Speedybet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 7/3 kl 17:30

Embed from Getty Images

Manchester City krossar alla rekord just nu. De har sedan tidigare slagit rekordet i England sett till antalet raka vinster som just nu är uppe på 21 raka. De har även slagit ett klubbrekord med 28 raka matcher utan förlust.

Sedan förlusten mot Spurs i november har Manchester City en målskillnad på 67-9 fördelat över 25 segrar och tre oavgjorda. Smått overkliga siffror som ger ett snitt på 2,3 gjorda mål och endast 0,32 insläppta mål per match över nästan 30 matcher.

De har även en i stort sett helt skadefri trupp som bara saknar Nathan Ake och de har även kunnat rotera friskt i truppen mellan sina matcher för att hålla alla spelare fräscha.

Tre raka matcher utan att göra mål

Embed from Getty Images

Om vi ska fortsätta med tågreferenserna har Manchester Uniteds tåg stannat på perrongen. De har nämligen tre raka matcher bakom sig som slutat 0-0. Senast de gjorde mål i en match var i 3-1-segern mot Newcastle den 21 februari.

Under de här tre matcherna som slutat 0-0 har United endast haft en xG på 0,51 i snitt per match. Som jämförelse skrapade City ihop en xG på 3,26 bara nu senast mot Wolves.

Det är även intressant hur lamslagna United varit mot de andra klassiska topplagen i Premier League sedan den brutala 6-1-förlusten hemma mot Spurs i oktober. Sedan dess har United mött Chelsea två gånger, Arsenal två gånger, City en gång samt Liverpool en gång och inte gjort ett enda mål i någon av matcherna.

Över de sex matcherna har fem matcher slutat 0-0 och den sista matchen blev en 0-1-förlust. Det är verkligen hängslen och livremmar och på ett försiktigt United som snarare prioriterar hålla nere siffrorna och försöka gå för ett oavgjort resultat än som vågar kliva framåt. Mot ett City som har en xGA på 0,69 på hemmaplan lär det bli tufft att få igång offensiven.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Tredje mötet på tre månader

Embed from Getty Images

Det här blir den tredje matchen inom tre månader mellan lagen och de två tidigare matcherna slutade 0-0 i ligan i december och nu senast i januari vann City cupmötet med 2-0 på Old Trafford.

Spelmässigt lockas vi inte av City till runt 1,5 gånger pengarna. Vi ser ett visst värde i dubbelchans X2 som ger vinst om matchen slutar oavgjort eller United vinner till 2,75 men trots det avstår vi spel där då United verkligen inte imponerat sista tiden.

Vårt spel blir istället Manchester United under 0,5 mål till starka 2,35 gånger pengarna hos Pinnacle.

City har som sagt endast släppt in nio mål sedan november och hållit nollan i 19 av de 28 senaste matcherna inklusive de två senaste mot Manchester United. Mot ett United som helt kört fast offensivt ger vi City goda chanser att hålla nollan.

För och emot speltipset:

  • City har bara släppt in 9 mål de 28 senaste matcherna.
  • United har inte gjort mål i någon av deras tre senaste matcher.
  • United har inte gjort något mål på sex senaste matcherna mot klassiska topplagen i PL.
  • United brukar studsa tillbaka när de börjar ifrågasättas. Läge för skräll här?
Speltips
Speltips:Manchester United under 0,5 mål
Odds:2,35 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Spela hos Speedybet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 7/3 kl 17:30

Oddsjämförelse inför Manchester City – Manchester United 7 mars 2021:


Oddset framtaget: 5/3 kl 09:00
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.