4 minuters lÀsning

Leicester har kört ner i diket och ska de inte tappa sin Champions League-plats krÀvs de att laget omgÄende hittar tillbaka till vinnarspÄret. Kan vÀndningen komma borta mot Brighton som inte vunnit pÄ över en mÄnad?

Speltips
Speltips:Brighton
Odds:2,7 hos Betfair
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsafe hĂ€r. | Regler & villkor gĂ€ller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 6/3 kl 21:00

Embed from Getty Images
Leicester hade en Champions League-plats i egna hÀnder förra sÀsongen men tappade allt efter CoronauppehÄllet och missade topp fyra. Den hÀr sÀsongen har samma förutsÀttningar men nu nÀr Champions League-platsen ska sÀkras har de Àn en gÄng fallit ihop.

Över deras fem senaste matcher har de en uddamĂ„lsseger, tvĂ„ oavgjorda och tvĂ„ förluster. Senaste veckan har de förlorat med 1-3 mot ett kraftigt roterat Arsenal och bara fĂ„tt mig sig en poĂ€ng efter 1-1 mot 15:e placerade Burnley.

Laget dras Àven med mÀngder av skador, inte minst bland offensiva mittfÀltare. James Maddison, Havery Barnes, Ayoze Perez, James Justin, Dennis Praet, Jonny Evans och Wes Morgon Àr alla skadade.

Ser vi till xA Àr tre av deras fem spelare som skapat flest förvÀntade assist borta och ser vi till xG saknar de nu fyra av de sju spelarna med högst förvÀntad mÄlproduktion.

Just Maddison och Barnes Àr nycklar för att Leicesters offensiv ska fungera dÄ de ofta samspelar fint med Jamie Vardy. De tvÄ senaste matcherna nÀr Vardy fÄtt spela nÀstan helt utan Maddison och Barnes har han haft en xG pÄ 0,03 per match i snitt.

Det har inte heller varit stolpe ut för Leicester utan senast de hade högre xG Àn sin motstÄndare i Premier League var matchen mot Liverpool för snart en mÄnad sedan.

Annons:

Testa spela hos Nordicbet

SÀtt in 100 kr - fÄ 100 kr bonus med 1x omsÀttningskrav hos Nordicbet.

Haft stolpe ut senaste matcherna

Embed from Getty Images

Brighton har Àven de radat upp svaga resultat och Àr pÄ riktigt indragna i bottenstriden dÀr varje poÀng kan bli avgörande om de sÀkrar sitt kontrakt fram mot vÄren.

De hade en stark inledning av 2021 nÀr de hade ne period med fyra segrar och en oavgjord match. Men över deras fem senaste har de tre förluster och tvÄ oavgjorda men resultaten speglar inte prestationerna helt rÀttvist.

Nu senast föll de med 1-0 mot West Bromwich men hade en xG pĂ„ 3,12 och xGA pĂ„ 0,69. Över deras tre senaste matchar har de bara en inspelad poĂ€ng trots en kombinerad xG pĂ„ 8,04 samt en xGA pĂ„ 1,01.

Att bara fÄ med sig en av nio poÀng pÄ de tre matcherna Àr minst sagt stolpe ut. Faktum Àr att under de matcherna har de haft tvÄ skott i ramen och ett bortdömt av VAR.

Bara sex inslÀppta senaste tio matcherna

Embed from Getty Images

Defensivt har Brighton imponerade senaste tiden och över deras tio senaste matcher har de bara slÀppt in sex mÄl.

Ett av de mÄlen var nÀr de mötte just Leicester i FA-cupen dÀr de föll med 1-0.

Under torsdagen har flera spelbolag skruvat ner sina odds pÄ Brighton men Betfair ligger kvar pÄ starka 2,7 gÄnger pengarna vilket motsvarar en sannolikhet runt 37%.

Sett till Leicester svaga form och skador pÄ nyckelspelare bör Brighton ges bÀttre chanser Àn sÄ pÄ hemmaplan. Vi spelar dÀrför Brighton till 2,7.

För och emot speltipset:

  • Leicester saknar flera nyckelspelare, speciellt offensivt.
  • Vardy som ska bĂ€ra dem efter skadorna har haft en xG pĂ„ 0,03 i snitt senaste tvĂ„ matcherna.
  • Brighton spelat mycket bĂ€ttre Ă€n resultaten visar.
  • Leicester Ă€r starka pĂ„ bortaplan och hittar Vardy rĂ€tt kan kan sĂ„ra alla försvar.
Speltips
Speltips:Brighton
Odds:2,7 hos Betfair
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsafe hĂ€r. | Regler & villkor gĂ€ller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 6/3 kl 21:00

OddsjĂ€mförelse inför Brighton – Leicester 6 mars 2021:


Oddset framtaget: Torsdag 4/3 kl 10:20
Regler och villkor gÀller | Spela ansvarsfullt | 18+ gÀller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.