Leicester har kört ner i diket och ska de inte tappa sin Champions League-plats krävs de att laget omgående hittar tillbaka till vinnarspåret. Kan vändningen komma borta mot Brighton som inte vunnit på över en månad?

Speltips
Speltips:Brighton
Odds:2,7 hos Betfair
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsafe här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 6/3 kl 21:00

Embed from Getty Images
Leicester hade en Champions League-plats i egna händer förra säsongen men tappade allt efter Coronauppehållet och missade topp fyra. Den här säsongen har samma förutsättningar men nu när Champions League-platsen ska säkras har de än en gång fallit ihop.

Över deras fem senaste matcher har de en uddamålsseger, två oavgjorda och två förluster. Senaste veckan har de förlorat med 1-3 mot ett kraftigt roterat Arsenal och bara fått mig sig en poäng efter 1-1 mot 15:e placerade Burnley.

Laget dras även med mängder av skador, inte minst bland offensiva mittfältare. James Maddison, Havery Barnes, Ayoze Perez, James Justin, Dennis Praet, Jonny Evans och Wes Morgon är alla skadade.

Ser vi till xA är tre av deras fem spelare som skapat flest förväntade assist borta och ser vi till xG saknar de nu fyra av de sju spelarna med högst förväntad målproduktion.

Just Maddison och Barnes är nycklar för att Leicesters offensiv ska fungera då de ofta samspelar fint med Jamie Vardy. De två senaste matcherna när Vardy fått spela nästan helt utan Maddison och Barnes har han haft en xG på 0,03 per match i snitt.

Det har inte heller varit stolpe ut för Leicester utan senast de hade högre xG än sin motståndare i Premier League var matchen mot Liverpool för snart en månad sedan.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Haft stolpe ut senaste matcherna

Embed from Getty Images

Brighton har även de radat upp svaga resultat och är på riktigt indragna i bottenstriden där varje poäng kan bli avgörande om de säkrar sitt kontrakt fram mot våren.

De hade en stark inledning av 2021 när de hade ne period med fyra segrar och en oavgjord match. Men över deras fem senaste har de tre förluster och två oavgjorda men resultaten speglar inte prestationerna helt rättvist.

Nu senast föll de med 1-0 mot West Bromwich men hade en xG på 3,12 och xGA på 0,69. Över deras tre senaste matchar har de bara en inspelad poäng trots en kombinerad xG på 8,04 samt en xGA på 1,01.

Att bara få med sig en av nio poäng på de tre matcherna är minst sagt stolpe ut. Faktum är att under de matcherna har de haft två skott i ramen och ett bortdömt av VAR.

Bara sex insläppta senaste tio matcherna

Embed from Getty Images

Defensivt har Brighton imponerade senaste tiden och över deras tio senaste matcher har de bara släppt in sex mål.

Ett av de målen var när de mötte just Leicester i FA-cupen där de föll med 1-0.

Under torsdagen har flera spelbolag skruvat ner sina odds på Brighton men Betfair ligger kvar på starka 2,7 gånger pengarna vilket motsvarar en sannolikhet runt 37%.

Sett till Leicester svaga form och skador på nyckelspelare bör Brighton ges bättre chanser än så på hemmaplan. Vi spelar därför Brighton till 2,7.

För och emot speltipset:

  • Leicester saknar flera nyckelspelare, speciellt offensivt.
  • Vardy som ska bära dem efter skadorna har haft en xG på 0,03 i snitt senaste två matcherna.
  • Brighton spelat mycket bättre än resultaten visar.
  • Leicester är starka på bortaplan och hittar Vardy rätt kan kan såra alla försvar.
Speltips
Speltips:Brighton
Odds:2,7 hos Betfair
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsafe här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 6/3 kl 21:00

Oddsjämförelse inför Brighton – Leicester 6 mars 2021:


Oddset framtaget: Torsdag 4/3 kl 10:20
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.