4 minuters lÀsning

PĂ„ grund av alla flyttade matcher har vi ett gĂ€ng SHL-matcher trots att det Ă€r ett uppehĂ„ll just nu och en av dem Ă€r mötet Örebro – BrynĂ€s under fredagen dĂ€r vi plockar ut en vinnare i vĂ„rt speltips inför matchen.

Speltips
Speltips:Örebro
Odds:2,01 hos Betsson
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsson hĂ€r. | Regler & villkor gĂ€ller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Fredag 5/3 kl 18:00

BrynÀs har det tufft just nu. NÀr lag som till exempel Rögle bara har fem matcher kvar att spela har BrynÀs hela elva matcher kvar. SÄ sent som förra veckan fick de ett nytt utbrott av Covid-19 efter att tre spelare testat positivt och ytterligare fem-sex spelare har haft symptom.

De fick dĂ€rför skjuta upp tvĂ„ matcher men planen Ă€r att de ska spela mot Örebro pĂ„ fredag. Det gĂ„r givetvis inte utesluta att Ă€ven matchen mot Örebro skjuts upp men i sĂ„ fall Ă„terbetalas ens insats pĂ„ spelet. En sak Ă€r i alla fall sĂ€ker att det inte gynnar ett lag att gĂ„ sĂ„ pass lĂ€nge utan matcher och utan att fĂ„ ordentliga trĂ€ningar ihop.

Om matchen nu pÄ fredag kan spelas har det gÄtt drygt tvÄ veckor sedan BrynÀs senast spelade en match. DÄ lyckades de knipa en tung poÀng borta mot SkellefteÄ Àven om de sedan förlorade efter förlÀngningen.

Hur man ser pÄ lagets form beror helt pÄ vilka glasögon man tar pÄ sig. De har visserligen vunnit tre av deras sex senaste matcher. Men innan det hade de sex raka förluster och deras underliggande statistik pekar rakt nedÄt.

Under den perioden pÄ de sex senaste matcherna dÀr de faktiskt fÄtt med sig tre segrar har de haft en Corsi% pÄ 36,31% vilket Àr överlÀgset sÀmst under den perioden i SHL. De Àr Àven det laget som slÀppt till klart flest skott mot eget mÄl bÄde totalt samt frÄn den farliga skottsektorn.

Annons:

Testa spela hos Speedybet - 100 kr bonus

Testa spela hos Speedybet och ta del av 100 kr bonus för nya kunder.

Tagit 2,23 poÀng i snitt per match pÄ hemmaplan

Hemmalaget Örebro har blandat högt och lĂ„gt den senaste tiden. Nu senast blev det ett riktigt bottennapp nĂ€r de föll med 4-2 borta mot Linköping. Ser vi till bĂ„de hemma- och bortaplan har Örebro vunnit fem av de tio senaste matcherna.

Men hemma i Behrn Arena Àr de starkare. Nu senast slog de serieledarna Rögle med 5-2 pÄ hemmaplan och de Àr seriens nÀst bÀst hemmalag med 49 inspelade poÀng pÄ 22 matcher vilket ger ett starkt snitt pÄ 2,23 poÀng per match.

Det kan jÀmföras med BrynÀs spel pÄ bortaplan dÀr de bara tagit tre trepoÀngare och totalt 17 poÀng pÄ 22 bortamatcher. Ett snitt pÄ 0,77 poÀng vilket Àr nÀst sÀmst i ligan.

Tidigare under sÀsongen har lagen vunnit respektive hemmamatch mot varandra och vi tror den trenden fortsÀtter.

Örebro har haft en uppĂ„tgĂ„ende trend sett till de underliggande siffrorna och Ă€r starka pĂ„ hemmaplan samtidigt som de hĂ„llit igĂ„ng med matcher under BrynĂ€s uppehĂ„ll.

BrynÀs siffror pekar rakt nedÄt och nÀr vi fÄr över dubbla pengarna pÄ hemmalaget hÀr tvekar vi inte.

Örebro spelas till 2,01 hos Betsson.

Annons:
Saknar du konto hos Betsson men vill rygga spelet till högsta möjliga odds fĂ„r du 100 kr bonus till endast 1x omsĂ€ttningskrav genom lĂ€nken hĂ€r intill. Öppna konto hos Betsson hĂ€r. | Regler & villkor gĂ€ller | Stödlinjen.se | 18+

För och emot speltipset:

  • BrynĂ€s har endast 36,31% Corsi% senaste sex omgĂ„ngarna och slĂ€pper till mest skott mot eget mĂ„l i ligan.
  • Örebro SHL:s nĂ€st bĂ€sta hemmalag och BrynĂ€s ligans nĂ€st sĂ€msta bortalag.
  • BrynĂ€s har gĂ„tt nĂ€stan tvĂ„ veckor utan match efter nytt Covid19-utbrott.
  • Matchen betyder med för BrynĂ€s som spelar för överlevnad.
Speltips
Speltips:Örebro
Odds:2,01 hos Betsson
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsson hĂ€r. | Regler & villkor gĂ€ller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Fredag 5/3 kl 18:00

OddsjĂ€mförelse inför Örebro – BrynĂ€s 5 mars 2021:


Oddset framtaget: Tisdag 2/3 kl 08:45
Regler och villkor gÀller | Spela ansvarsfullt | 18+ gÀller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.