En fotbollsmatch med två ansikten bjöds vi på förra veckan när PSG tog emot Manchester City. Men när tyska domaren Relix Brych blåste av hade City vänt ett underläge till en blytung 2-1-seger på bortaplan. Vilken sida får vi se av lagen nu under tisdag?

Speltips
Speltips:PSG
Odds:4,8 hos Unibet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Snabbare här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Onsdag 4/5 kl 21:00

Paris Saint-Germain var kraftigt borträknade av spelbolagen inför det första mötet. När matchen drog igång var det högsta stängningsoddset på PSG hela 4,0. På hemmaplan.

Under första halvlek gjorde PSG 1–0 och hade även 9–4 i målchanser och vårt speltips på hemmalaget till de oväntat höga oddsen såg bra ut.

Men i andra halvlek hade Pep skruvat på några detaljer och plötsligt tog City över matchen. Andra halvlek vinner de med 2–0, PSG tar ett rött kort och de ljusblå noterades för 7 målchanser jämfört med PSG:s två.

Framför allt såg PSG ut som ett lag som gick i mentalt baklås när det kom en motgång. Har Mauricio Pochettino hittat nycklarna för att låsa upp de mentala knutarna bör PSG ha en bra chans även i returen.

Ser vi till xG landade båda lagen på 0,9 och en väldigt jämn match när man väger ihop de olika halvlekarna.

Båda roterade kraftigt i helgen

Sedan den matchen har PSG vunnit med 2–1 mot Lens med en kraftigt roterad elva där endast Navas i målet, mittbacken Marquinhos samt Neymar från mötet mot City fanns med. De var även just de två som gjorde varsitt mål i matchen.

Mbappe var inte med på bänken och var inte heller med när laget tränade i söndags. Men enligt Le Parisien körde Mbappe ett individuellt pass och ska resa med laget till Manchester och kommer vara tillgänglig för spel.

Manchester City slog Crystal Palace med 2–0 på bortaplan och även de roterade kraftigt. Endast Ederson och Rodri från matchen mot PSG fanns med i statelvan.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

PSG ges endast 20,3% sannolikhet av spelbolaget

Ser vi till oddsen betalar Manchester City 1,74 vilket är det högsta oddset de gett på hemmaplan sedan mötet mot Liverpool i november då de betalade 1,99.

Gästande PSG betalar 4,8 vilket är det klart högsta oddset på PSG den här säsongen. Som jämförelse fick vi 3,65 på PSG borta mot regerande CL-mästarna Bayern München tidigare under slutspelet.

Vi blev riktigt imponerade över hur Pep vred matchbilden i andra halvlek och fick PSG spelarna att tappa det mentalt. Men med tanke på att City även går vidare på resultat om 0-0, 0-1 samt 1-1 känns 1,74 för lågt på en seger för City.

När vi däremot kan få nästan fem gånger pengarna på PSG som redan slagit ut Bayern München och Barcelona och som sett till xG spelade en helt jämn match mot City förra veckan kan vi inte säga nej.

Visst, City är stora favoriter att gå vidare här. Men inte så stora favoriter att det motiverar nästan fem gånger pengarna på PSG.

Unibets 4,8 gånger pengarna motsvarar en sannolikhet på seger på blott 20,3% efter att vi räknat bort Unibets marginal på oddset. Enligt oss har PSG bättre chanser än det.

Vi spelar därför PSG till 4,8.

För och emot speltipset:

  • PSG har i sina tre senaste bortamatcher i CL vunnit mot Bayern München, Barcelona & Manchester United med totalt 10-4.
  • Första mötet noterades båda lagen för 0,9 xG. En helt jämn match med andra ord.
  • City är ett otroligt starkt lag som kan stänga ner vilket lag som helst.
Speltips
Speltips:PSG
Odds:4,8 hos Unibet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Snabbare här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Onsdag 4/5 kl 21:00
Oddset framtaget: Måndag 3/5 kl 10:20
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.