På grund av den rådande situationen med Corona och det höga slitaget på många spelare har UEFA enligt flera källor valt att utöka antalet spelare som varje nation får ta med sig. Detta öppnar för skrällar, men vilka kan knipa de sista platserna?

Med tanke på COVID-19 som kan ställa till det för nationerna i så fall någon i truppen drabbas samt den stora mängden skador som varit under den här säsongen på grund av det täta spelschemat som även sträckte sig under hela förra sommaren kommer antalet platser i lagen utökas.

Vanligtvis får de ta ut 23 spelare. Men enligt bland annat The Times och The Athletic kommer de nu utökas till 26 spelare.

Det här öppnar även upp för spelare som antingen står på kanten mot landslaget eller att olika nationer vågar chansa på skadade spelare att de ska hinna återhämta sig.

För sommarens favorit England kan det betyda att Trent Alexander-Arnold som haft en svag säsong och petades nu senast i landslaget kan få en enklare väg in.

Det öppnar även för att någon av James Maddison, Jack Grealish eller Harry Winks som alla var utanför truppen nu senast kan knipa en plats.

Enligt The Times är det främst stornationer som Belgien, England och Italien som pushat för den här utökningen.

LÄS MER: Se allt inför fotbolls EM 2021 här.

Kan Jordan Larsson ta en plats?

Det är även bekräftat sedan tidigare att UEFA kommer tillåta fem byten under matcherna.

Den 18 maj släpps den svenska truppen och då får vi se vilka spelare som kniper ”bonusplatserna” i den truppen. En som skulle kunna gynnas av detta är Jordan Larsson som varit uttagen men ofta lämnats utanför men varit på gränsen.

Den här säsongen har han varit helt given i Spartak Moskva och gjort 13 mål samt noterats för fem assist på 26 matcher.

– Vi ska ju förhoppningsvis vara tillsammans länge. Det kan ju bli sjukdomar och skador. Så det här är något som jag absolut förordar. Blir det så, tycker jag det är positivt sett till alla förutsättningarna, sade Andersson i samband med landskampen mot Estland för några veckor sedan till den samlade mediakåren.