Finalserien från SHL har bjudit på två grymt tighta matcher. Växjö har däremot vunnit båda och nu måste Rögle studsa tillbaka hemma i Ängelholm. Kan de resa sig nu i final tre?

Speltips
Speltips:Under 5,0 mål ordinarie speltid (pengarna tillbaka vid prick fem mål)
Odds:1,72 hos Unibet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsafe här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Torsdag 6/5 kl 20:00

Den fösta finalen lämnade vi speltipset att Växjö skulle vinna till 2,4 gånger pengarna.

Växjö vann även den matchen med 2-1 men det var en väldigt jämn match där Rögle faktiskt hade en högre xG (2,1) än Växjö (1,9).

Nu senast gick matchen till förlängning efter 2-2 men väl där kunde Växjö avgöra och har alltså 2-0 att gå på efter två raka hemmamatcher. Även här var det extremt jämnt sett till xG med 1,52 för Växjö och 1,66 för Rögle.

Nu vänder serien till Ängelholm och det borde öka Rögles chanser markant. Växjö har vunnit 27 av 33 matcher på hemmaplan den här säsongen när man räknar in grundserien och slutspelet.

På bortaplan har de däremot bara vunnit 16 av 30 matcher om man slår ihop grundserien och slutspelet.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Bra värde på målmarknaden

Rögle dras samtidigt med en del jobbiga skador. Ted Brithén är tillbaka på is men saknades senast och det är ännu oklart om han blir spelklar. Det ser även ut som att Adam Edström som utgick skadad senast missar matchen. Edström är lagets femte bästa poängplockare under slutspelet med 3+3.

Inför final två vad de högsta stängningsoddsen på Växjö 2,7 och Rögle betalade som bäst 2,55. Nu när serien vänt och Rögle har hemmaplan betalar Rögle i skrivande stund 2,1 som bäst och Växjö 3,33.

Bra värderingen enligt oss. Men vi ser ett bra värde på målmarknaden. Vi väljer att spela under 5,0 mål ordinarie speltid som betalar 1,72 gånger pengarna hos Unibet.

Det betyder att om det blir precis fem mål får vi insatsen tillbaka. Blir det fyra eller färre mål prickar spelet. Blir det 2-2 och förlängning som senast prickar spelet då övertidsmål inte räknas mot vår lina.

Både de två inledande finalerna har gått under 5 mål under ordinarie speltid. Ser vi till lagens kombinerade xG har matcherna snittat 3,59 per match.

Ser vi längre tillbaka under slutspelet har sex av Växjös sju senaste gått under 5,0 mål under ordinarie speltid och Rögle har fyra raka under 5,0 mål bakom sig under ordinarie speltid.

Vi ser väldigt tighta matcher och ingen vill göra misstag i den här finalserien. Med två starka målvakter ovanpå det tror vi på en målsnål och tight historia här.

För och emot speltipset:

  • Växjö har spelat under 5,0 mål i sex av deras sju senaste matcher.
  • Rögle har fyra raka under 5,0 mål.
  • Båda inledande finalerna har gått under 5,0 mål och haft en xG på 3,59 i snitt per match.
  • Två av seriens bästa offensiver, kan explodera om de väl blir islossning.
Speltips
Speltips:Under 5,0 mål ordinarie speltid (pengarna tillbaka vid prick fem mål)
Odds:1,72 hos Unibet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsafe här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Torsdag 6/5 kl 20:00
Oddset framtaget: Tisdag 4/5 kl 12:20
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.