Ett lag spelar för en plats i Champions League. Det andra för att säkra sitt kontrakt. När vi närmar oss slutet av säsongen bjuds på en högintressant match från Premier League redan under fredagskvällen när Leicester City tar emot Newcastle United.

Speltips
Speltips:Båda lagen gör mål
Odds:2,0 hos ComeOn
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos ComeOn här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Fredag 7/5 kl 21:00

Leicester City har sett fina ut med tre raka segrar bakom sig men att de bara fick med sig 1-1 borta mot Southampton nu senast trots att hemmalaget spelade med en spelare mindre i över 80 minuter är ett klart underbetyg. De stod däremot för hela 2,52 xG så de borde fått med sig ett bättre resultat där.

Då West Ham vann sin match förra omgången är avståndet till dem nu endast fem poäng och Leicester kommer möte Manchester United, Chelsea och Tottenham som avslutning efter matchen här mot Newcastle.

Det är med andra ord bara tre poäng som räknas här annars riskerar de att ännu en gång tappa sin Champions League-plats.

Ser vi lite längre tillbaka har de faktiskt bara vunnit sex av deras tolv senaste matcher och det är svårt att veta vart vi har dem. De har gått väldigt tufft på en startelva och det börjar kanske slita på spelarna efter en lång säsong utan någon riktig försäsong eller uppehåll inför.

Newcastle kan säkra kontraktet här

Gästande Newcastle spelar fortfarande för överlevnad men kan helt klart spela utan press. De har trots allt nio poäng ner till formsvaga Fulham med fyra omgångar kvar. Men det betyder också att de rent matematiskt kan säkra platsen redan på fredag mot Leicester vilket givetvis kommer motivera dem.

Nu senast föll de med 0-2 mot Arsenal men innan den matchen hade de två oavgjorda (Tottenham och Liverpool) samt två segrar Burnley och West Ham) bakom sig.

Om vi ser till perioden från den 1:a april har faktiskt Newcastle Premier Leagues femte farligaste offensiv sett till xG men samtidigt sämst av samtliga lag när det gäller xGA.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Målspel till dubbla pengarna

Vi gillar fortfarande Leicester även om de tappade poäng nu senast. De är starka. Samtidigt presterar Newcastle bra fotboll just nu, inte minst offensivt.

Att Newcastle smällde in tre mål på West Ham, två på Spurs och ett på Liverpool de senaste veckorna säger en del om deras offensiv.

Vi spelar därför att båda lagen gör mål till 2,0 gånger pengarna hos ComeOn.

Leicester har släppt in minst ett mål i 10 av deras 13 senaste matcher. Newcastle har samtidigt gjort mål i 7 av deras 10 senaste matcher.

Senast lagen möttes i januari vann Leicester med 2-1 vilket inte alls känns omöjligt här heller. Som jämförelse får man bara 1,77 på över 2,5 mål.

Visst kan Leicester smälla dit 3-0 eller 4-0. Men vi ser bättre värde i båda lagen gör mål som betalar tillbaka bättre och sett till Newcastles målform senaste tiden med åtta mål de senaste fem matcherna trots tufft motstånd väljer vi det spelet.

För och emot speltipset:

  • Leicester har släppt in mål i 10 av deras 13 senaste matcher.
  • Newcastle har gjort åtta mål på deras fem senaste trots att de mött Spurs, Liverpool, West Ham och Arsenal.
  • Betalar 0,13 mer än om man istället spelar över 2,5 mål.
  • Newcastle vill säkra sitt kontrakt här.
  • Arsenal stängde ner Newcastle effektivt nu senast där de knappt skapade något.
Speltips
Speltips:Båda lagen gör mål
Odds:2,0 hos ComeOn
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos ComeOn här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Fredag 7/5 kl 21:00
Oddset framtaget: Onsdag 5/5 kl 12:00
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.