Både Manchester United och Chelsea har oväntat halkat efter i den delvis haltande tabell under inledningen av säsongen och båda lagen siktar givetvis på tre poäng för att haka på toppen när de ställs mot varandra under lördagen.

Speltips
Speltips:Chelsea
Odds:2,9 hos Coolbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 24/10 kl 18:30

Manchester United föll i ligapremiären mot Crystal Palace och ingen glömmer deras tuffa 1-6-förlust hemma mot Spurs tidigare under oktober. Efter den matchen studsade de däremot tillbaka och slog Newcastle med 1-4 på bortaplan och nu den här veckan slog de PSG med 2-1 på bortaplan efter ett sent avgörande från Rashford.

De har haft en del problem med sin defensiv och släppt in tolv mål på deras fyra ligamatcher den här säsongen. Det svaga defensiva spelet kombinerat med en del skador har gjort att de fått möblera om en del i sin backlinje. Faktum är att Manchester United inte har haft samma backlinje två matcher i följd en enda gång den här säsongen.

I skrivande stund är både Maguire och Bailly osäkra till spel men kan mycket väl vara tillbaka till helgen men frågan är om de är 100 fysiskt även om de är tillbaka.

Hittat rätt med Mendy i målet

Embed from Getty Images

Chelsea har även de haft en svag start på säsongen som de kryssar sig igenom. Av deras fem senaste matcher har fyra stycken slutat oavgjort efter full tid. Även de har haft problem med defensiven där de släppt in tre mål mot både Southampton och West Bromwich den senaste månaden.

Men med nya målvakten Mendy har det plötsligt sett betydligt bättre ut med ett större lugn i hela backlinjen. På de tre matcher Mendy startat sedan sin ankomst har han endast släppt in ett mål trots att de mött Tottenham, Crystal Palace och Sevilla.

Nu senast mot Sevilla börjar man ana att det defensiva spelet börjar sätta sig om vi jämför med tidigare under säsongen och känslan är att Chelsea har börjat hitta rätt i sin defensiv.

Chelsea vann senast

Embed from Getty Images

United och Chelsea möttes så sent som 19 juli på Wembley och då blev det en 3-1-seger för Chelsea. Det är även där vi hittar vårt speltips inför helgens match.

När lagen möttes då för tre månader sedan var snittoddset på Chelsea 2,78 vid stängning och skarpa bookies som Pinnacle låg till exempel på 2,77.

Sedan dess har Chelsea värvat friskt och trendkurvorna för både defensiven (ett insläppt på de tre matcherna med Mendy i målet) och offensiven (tio mål i tre senaste ligamatcherna) pekar uppåt jämfört med slutet av förra säsongen.

När spelbolagen satte det oddset inför senaste mötet mellan lagen hade United 19 raka matcher utan förlust och hade hållit nollan i sju av de elva senaste.

Nu har United alltså redan två förluster den här säsongen och släppt in tolv mål på de fyra ligamatcherna de hunnit spela.

Att vi i det läget får 2,9 hos Coolbet för Chelsea känns generöst. Unibet är till exempel nere på 2,63 för samma spel. Vår egen värdering på spelet ligger på 2,73.

Visst, matchen till helgen spelas på Old Trafford men utan publik är det klart mer jämförbart med neutrala Wembley än en vanlig säsong.

För och emot speltipset:

  • Chelsea har fått ihop defensiven med Mendy i målet.
  • United släpper in för mycket mål och får pussla med sin backlinje.
  • United såg riktigt starka ut mot PSG.
  • Chelsea har verkligen blandat högt och lågt under inledningen.
Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Oddsjämförelse Manchester United – Chelsea 24 oktober 2020:


Regler och villkor gäller | 18+ | Stödlinjen.se

Speltips
Speltips:Chelsea
Odds:2,9 hos Coolbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 24/10 kl 18:30
Oddset framtaget: Onsdag 21/10 kl 10:00
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.