Covid19 ställer till det i SHL och tre matcher har redan ställts in. Blir det något spel här? Vi får se men vi har plockat ut ett speltips och är redo i så fall pucken kan släppas i Leksand under lördagseftermiddagen när de tar emot Färjestad.

Speltips
Speltips:Leksand
Odds:2,95 hos Betsson
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 24/10 kl 15:15

Tänk på att det här är ett tidigt speltips inför lördagens match mellan lagen. Mellan att det här speltipset skrivs hinner Färjestad ta emot Örebro och Leksand gästa Luleå under torsdagen. Vi tar ett tidigt spel här innan oddsen sjunker.

Bra att veta är att om en match flyttas är praxis att spelbolagen annullerar spelen eller som vissa bolag utrycker de att oddset justeras till 1,0 och vinst vilket givetvis är exakt samma sak.

Det mesta talar för att det är Linköping som har som SHL själva utrycker det ”utbredd spridning i laget”. Det är nämligen deras senaste motståndare Skellefteå som fått sin match flyttat plus Linköpings två kommande matcher.

Varken Leksand eller Färjestad har däremot mött Linköping de senaste omgångarna.

Två raka segrar för Leksand

Embed from Getty Images

Leksand har efter nio omgångar tagit elva poäng och de två senaste matcherna har resulterat i övertidssegrar mot Rögle och Djurgården.

Gästande Färjestad har fått en riktigt tung start på säsongen. De tog sin första trepoängare i sjätte omgången hemma mot bottenlaget Linköping och på även om de vann hemma mot Frölunda nu senast har de ännu inte tagit någon trepoängare på bortaplan den här säsongen.

Färjestad är även det laget med högst PDO (103,26) vilket är ett tecken på att de fått bättre utdelning än deras chanser borde resulterat i. Trots det har de alltså tappat så pass mycket poäng.

Ser vi till Corsi har endast två lag sämre siffror än Färjestad (45,11%) och Leksand har sjunde bästa med 52,05%. En del bakom de svaga Corsisoffrorna är att Färjestad är det laget som släppt till flest skott på eget mål av samtliga lag i serien.

Här väljer vi att backa Leksand då värdet ligger där sett till oddsen även om det givetvis kommer bli riktigt tufft att vinna mot Färjestad. Men med två raka hemmasegrar har självförtroendet ökat och till nästan tre gånger pengarna är Leksand ett bra spel. Vi får 2,95 på Leksand hos Betsson vilket är klart bättre än de flesta övriga bolag som under torsdagen börjat sänka oddsen på Leksand. Bet365 är nere på 3,5 och flera andra bolag på 3,6.

Oddset 2,95 motsvarar en sannolikhet på 33,8%. Jag ger Leksand bättre chanser än så på hemmaplan mot ett stukat och skadedrabbat Färjestad.

För och emot speltipset:

  • Leksand vunnit två raka hemma.
  • Färjestad har stora skadeproblem.
  • Färjestad har ännu ingen trepoängare på bortaplan den här säsongen.
  • Färjestad såg starka ut nu senast hemma mot Frölunda.
  • Färjestad har fått ihop defensiven i de två senaste matcherna.
Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Oddsjämförelse Leksand – Färjestad 24 oktober 2020:


Regler och villkor gäller | 18+ | Stödlinjen.se

Speltips
Speltips:Leksand
Odds:2,95 hos Betsson
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsson här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 24/10 kl 15:15
Oddset framtaget: Torsdag 22/10 kl 10:00
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.