Manchester Uniteds tuffa spelschema rullar vidare. Tisdagens hemmamatch mot Leicester blir deras tredje match sedan i torsdags och dessutom väntar Liverpool redan två dagar efter matchen mot Leicester. Frågan är om United har energin och spelarna för det här spelschemat?

Speltips
Speltips:Båda lagen gör mål
Odds:1,83 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsafe här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Tisdag 11/5 kl 19:00

Den uppflyttade matchen mellan Manchester United och Liverpool efter fansens protester gjorde ett riktigt tätt spelschema för Manchester United till en mardröm.

Så sent som i torsdags var de nere i Rom för Europa League för att sedan i söndags spela borta mot Aston Villa i Birmingham. Under tisdagen tar de emot Leicester City och på torsdag väntar rivalmötet mot Liverpool.

Känslan är att någonstans måste spelare vila. Även om Ole Gunnar Solskjaer brukar slita hårt på sina spelare kan väl inte ens han spela alla sina stjärnor i samtliga fyra matcher som spelas inom åtta dagar. Speciellt när de egentligen inte betyder något.

United har en Europa Legue-final i slutet av maj samtidigt som de inte har någonting att spela för i ligan då andraplatsen mer eller mindre redan är säkrad. Inte läge att dra på sig onödiga skador här med andra ord.

Sedan är det relativt enkelt att räkna ut att United kommer prioritera matchen mot Liverpool som spelas nu på torsdag. Att spela bort rivalen Liverpool från Champions League skulle givetvis vara något som smäller högre hos lagets supportrar än en betydelselös seger mot Leicester.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Leicester måste hitta tillbaka

Leicester City förlorade med 2-4 hemma mot Newcastle i vad som inte kan beskrivas än annat än en kollaps i fredags. Än en gång är Champions League-platsen på väg att rinna dem hur händerna. De har visserligen sex poäng ner till Liverpool men har däremot spelat en match mer än dem.

Innan de två poängtappen mot Newcastle (2-4) och Southampton (1-1) hade Leicester däremot tre raka segrar. Det gäller att de hittar tillbaka till den formen om de ska ha en chans borta mot United.

Spelbolagen har prisat in lagen bra enligt oss där United betalar runt 2,55 och Leicester runt 3,0. Men vi ser ett bra värde i att båda lagen gör mål till 1,83 hos Pinnacle.

Leicester har gjort mål i sex raka och i elva av deras tolv senaste matcher.

Manchester United har samtidigt gjort mål i 13 av deras 14 senaste matcher och defensiven har inte imponerat senaste tiden. De har släppt in sex mål över de tre senaste matcherna och även om vi lyfter bort matcherna mot Roma och bara ser till Premier League har de släppt in mål i fyra av deras fem senaste.

Nu senast gick dessutom Harry Maguire sönder vilket knappast hjälper deras defensiv.

Lagen har mötts två gånger senaste månaderna. På Boxing Day spelade lagen 2-2 och nu i slutet av mars vann Leicester i FA-cupen med 3-1.

Ett United som skakat en del defensivt, som måste rotera och som inte har något att spela för kommer släppa in ett mål mot ett kontringsskickligt Leicester som jagar Champions League.

Samtidigt har jag svårt att se att United blir nollade mot ett relativt formsvagt Leicester som släppt in tolv mål de sju senaste matcherna.

För och emot speltipset:

  • Leicester har gjort mål i 11 av deras 12 senaste matcher.
  • United har gjort mål i 13 av deras 14 senaste matcher.
  • United kommer vila spelare och har nog fokus mot torsdagens match.
  • Leicester har fallit ihop tidigare när säsongen ska knytas ihop.
Speltips
Speltips:Båda lagen gör mål
Odds:1,83 hos Pinnacle
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Betsafe här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Tisdag 11/5 kl 19:00
Oddset framtaget: Måndag 10/5 kl 08:55
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.