Manchester City fick skjuta upp sitt titelfirande när de föll mot Chelsea nu senast. Under fredagen väntar ett nytt försök när de gästar Newcastle och processen bör bli kort om allt går som det ska. Men kan man verkligen räkna bort Newcastle?

Speltips
Speltips:Manchester City -1,5 mål (vinst om City vinner med minst två måls marginal)
Odds:1,86 hos Betway
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Snabbare här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Fredag 14/5 kl 21:00

Uppdatering 12/5: Det här speltipset publicerades innan Manchester Uniteds förlust mot Leicester vilket gjorde att Manchester City redan säkrat ligatiteln. Vi ser däremot fortfarande ett starkt värde och oddset har legat kvar på samma nivå även trots Uniteds förlust.

Newcastle säkrade sitt Premier League-kontrakt nu senast när de slog Leicester på bortaplan med 4-2 och Fulham sedan förlorade mot Burnley. Även om de inte varit direkt indragna i bottenstriden är det nog en skön känsla att kunna spela de tre sista omgångarna utan press.

Formen är även god. Newcastle har tagit 10 av 15 möjliga poäng de senaste fem omgångarna genom segrar mot Burnley, West Ham och Leicester samt ett oavgjort resultat mot Liverpool. Men det var när de spelade för överlevnad. Hur är motivationen nu när de är klara?

Offensivt har Newcastle faktiskt gjort hela tolv mål de sex senaste omgångarna och under den perioden har de Premier Leagues tredje högsta xG. Men under samma period har de ligans högsta xGA på hela 2,21 per match.

City kan ställa ut en stark elva

Manchester City har en något udda säsong då ligatiteln i teorin varit klar en längre tid och fokus legat mot Champions League. De har roterat kraftigt i truppen och de dubbla förlusterna mot Chelsea samt en mot Leeds de senaste veckorna ska man kanske inte lägga för stort fokus på.

Nu har de däremot ett bra läge att mönstra en stark trupp. De vilade flera av sina nyckelspelare senast mot Chelsea och kan en gång för alla säkra ligatiteln även i praktiken. Det är samtidigt över två veckor kvar till Champions League-finalen vilket betyder att spelarna har gott om tid för återhämtning så länge de inte blir skadade. Viktigt också att säkra titeln redan nu så de slipper slita på nyckelspelarna närmare finalen.

Manchester City har även haft det lätt mot just Newcastle de senaste matcherna. På Boxing Day vann de med 2-0 och över de tre matcherna mellan lagen sedan 2020 har City tre segrar och en målskillnad på 9-0.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Hur mycket motstånd kommer Newcastle bjuda på?

Känslan är att City vill säkra titeln så de helt kan skifta fokus mot Champions League-finalen och de kommer mest troligt komma ut starkt här med bästa möjliga elva förutom Kevin De Bruyne som eventuellt fortsätter vila.

Vi tänker kliva in på spelet Manchester City -1,5 mål till 1,86 hos Betway. Newcastle har släppt in hela 13 mål under deras 7 senaste matcher och nu när svårighetsgraden skruvas upp mot ett City som vill säkra titeln med bästa möjliga elva blir det svårt.

Frågan är också, hur mycket kommer Newcastle bjuda upp till motstånd? De säkrade sitt kontrakt i helgen och har egentligen ingenting att spela för längre.

För och emot speltipset:

  • Manchester City har vunnit alla tre matcher mot Newcastle sedan 2020 med målskillnaden 9-0.
  • City vill säkra titeln och Newcastle har ingenting att spela för längre.
  • Newcastle har släppt in 1,85 mål i snitt per match sedan slutet av mars.
  • Newcastle har god form och kan spela utan press.
  • City måste inte vinna här utan har råd att förlora.
Speltips
Speltips:Manchester City -1,5 mål (vinst om City vinner med minst två måls marginal)
Odds:1,86 hos Betway
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Snabbare här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Fredag 14/5 kl 21:00

Oddsjämförelse:

Klicka här för att komma till vår Oddsjämförelse.

Oddset framtaget: Tisdag 11/5 kl 08:40
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.