Manchester United fullständigt körde över Real Sociedad på neutral plan i torsdagens Europa League när de vann med hela 4-0 på Juventus hemmaarena Allianz Stadium. Nu på söndag är det åter tillbaka i vardagen när de tar emot Newcastle i Premier League.

Speltips
Speltips:Dubbelchans Oavgjort eller Newcastle
Odds:4,0 hos Coolbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 21/2 kl 20:00

Embed from Getty Images

Manchester United har börjat tappa kontakten med titelstriden. Manchester City har nu hela tio poängs marginal ner till Manchester United.

Detta dels på grund av Citys vansinnigt starka form men även för att Manchester United tappat poäng i fyra av deras fem senaste ligamatcher.

Utöver den brutala 9-0-krossen av Southampton har Manchester United förlorat mot Sheffield United och kryssat mot West Bromwich, Arsenal och Everton. Det är alltså poängtapp mot lag som ligger på 20:e, 19:e, 10:e och 7:e plats bara under de fem senaste omgångarna.

På något sätt är det signifikativt för Manchester United under Ole Gunnar Solskjaer. De tappar poäng i matcher de absolut inte borde tappa poäng i när de ser otroligt bleka ut. Det följs sedan upp av en 9-0 mot Southampton till exempel eller 4-0-krossen i Europa League när han börjar ifrågasättas.

Vi ska inte heller underskatta det grymt tuffa spelschemat just nu. Matchen mot Newcastle blir deras 27:e match på 13 veckor och just Europa League brukar bli extra tufft när matcherna ligger på torsdagar vilket betyder att de endast får två spellediga dagar innan nästa match.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Vunnit två av de fyra senaste

Embed from Getty Images

Newcastle har ett betydligt mer skonsamt spelschema. De spelade inte i Europa i veckan och var även spellediga midweek förra veckan när Manchester United spelade 120 minuter mot West Ham i FA-cupen.

Nu senast föll Newcastle med 2-0 borta mot Newcastle men innan den hedersamma förlusten hade de två segrar på deras tre senaste matcher. Sen ska man inte sticka under stolen att Newcastle är ett svagt fotbollslag som förtjänar sin låga tabellplacering.

Men de är långt från hopplösa vilket de visat de senaste veckorna. Ser vi till den underliggande statistiken är de under de fyra senaste omgångarna ligans 12:e bästa försvar och 10:e bästa offensiv.

Det gör att vi ser ett bra värde i när Coolbet ställer ut 4,0 gånger pengarna på dubbelchansen X2. Vår egen värdering ligger runt 3,6.

United har ett grymt tufft spelschema, har tappat en hel del poäng i ligan och möter nu ett Newcastle som faktiskt är på väg upp om än från låga nivåer. Till hela 4,0 är det ett starkt speltips även om mycket talar för en Unitedseger här givetvis.

Men vi ser inget värde i den raka ettan som endast betalar runt 1,3 gånger pengarna.

För och emot speltipset:

  • Manchester United har tappat poäng i fyra av fem senaste ligamatcherna.
  • Det är precis den här typen av matcher United brukar svika, mot motståndare de borde slå.
  • Newcastle är på väg upp. Vunnit två av fyra senaste och är ett mittenlag under senaste månaden sett till underliggande statistiken.
  • Newcastle har under hela säsongen visat sig vara ett svagt lag även om de under perioder ser bättre ut.
  • Då United vann så pass klart mot Real Sociedad kan de vila spelare i returen vilket betyder de kan rotera mindre här.
Speltips
Speltips:Dubbelchans Oavgjort eller Newcastle
Odds:4,0 hos Coolbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 21/2 kl 20:00

Oddsjämförelse inför Manchester United – Newcastle söndag 21 februari 2021:


Oddset framtaget: Fredag 19/2 kl 09:50
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.