En riktigt sexpoängsmatch runt de eftertraktade topp sex platserna väntar när sjätteplacerade Örebro tar emot sjundeplacerade Leksand under lördagen. Vi har analyserat lagen och plockat ut ett starkt speltips inför matchen.

Speltips
Speltips:Över 5,5 mål
Odds:1,98 hos Unibet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Snabbare här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 20/2 kl 18:00

Det börjar dra ihop sig i SHL. Lagen har mellan 10-13 matcher kvar att spela innan grundserien stänger och det är riktigt tätt runt flera viktiga positioner i tabellen. En av dem är kampen att komma topp sex för att få en direktplats till kvartsfinalerna.

Ser vi till den faktiska tabellen ligger Örebro sexa två poäng före Leksand men de har även en match mindre spelad än dalmasarna. Räknar vi om tabellen efter poängsnitt ligger faktiskt Örebro fyra och Leksand sjua men det är extremt jämnt och de avslutande omgångarna kommer bli helt avgörande för vilka som tar en direktplats till slutspelet.

Örebro slog formstarka Skellefteå AIK nu i tisdags med 3-2 vilket bröt Skellefteås starka svit med elva raka segrar. Med den segern i ryggen har Örebro nu två segrar på de fem senaste matcherna och fyra segrar på de tio senaste matcherna.

Hemma i Behrn Arena har Örebro vunnit tre av de fem senaste och ser vi till den underliggande statistiken har de en uppåtgående trend.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Förlorat tolv raka matcher mot Örebro

Gästande Leksand slog även de Skellefteå AIK i sin senaste match men den matchen spelades i torsdags när Örebro var spellediga. Leksand gjorde hela sex mål trots att matchen spelades i Skellefteå och segern var deras fjärde raka seger.

Senast Leksand förlorade var mot just Örebro den 2 februari då de föll med 1-5.

Faktum är att Leksand har förlorat tolv raka SHL-matcher mot Örebro. Senast Leksand vann mot Örebro var januari 2015.

Men vi anser att spelbolagen placerat sig väldigt bra inför matchen på 1X2-marknaden där Örebro betalar 2,15 och Leksand 2,95. Möjligen ett visst värde på Leksand men Örebro har en stigande formkurva sett till den underliggande statistiken och har en förkrossande statistik mot just Leksand.

Bjuder på Run’N Gun hockey

Det gör att vi istället kliver in på överspelet där Unibet har ställt ut 1,98 gånger pengarna på över 5,5 mål.

För Örebro har fyra av deras sju senaste matcher gått över 5,5 mål och målsnittet under den perioden är hela 6,2 mål per match om vi räknar bort övertid och straffläggningar.

Leksand slog som sagt Skellefteå med 6-3 nu senast och på bortaplan har sex av deras nio senaste matcher gått över 5,5 mål och målsnittet i de matcherna är 6,44 mål exklusive mål från övertid eller straffläggningar.

Av lagens möten den här säsongen har två av tre möten gått över 5,5 mål och ser vi till hur lagens spel ser ut är dubbla pengar på överspelet ett bra spel.

Mäter vi över de tio senaste omgångarna har till exempel Leksand släppt till tredje mest skott på eget mål och Örebro femte mest. Ser vi till skott på eget mål från skottsektorn är båda lagen bland de fyra sämsta i ligan.

Samtidigt när vi vänder på det och ser på offensiven har Leksand näst mest skott på motståndarens mål under samma period. De bjuder med andra ord på riktigt Run’N Gun hockey och vi tror på överspelet här.

Över 5,5 mål spelas till 1,98 hos Unibet.

För och emot speltipset:

  • Sex av Leksands nio senaste bortamatcher har gått över 5,5 mål.
  • Örebros sju senaste matcher har snittat 6,2 mål per match exkl OT/SO.
  • Båda lagen släpper till mängder med skott mot eget mål och Leksand även i topp i antal skott på motståndarens mål.
  • Då det är en viktig sexpoängsmatch kan det eventuellt bli tillknäppt.
Speltips
Speltips:Över 5,5 mål
Odds:1,98 hos Unibet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Snabbare här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Lördag 20/2 kl 18:00

Oddsjämförelse Örebro – Leksand 20 februari 2021:


Oddset framtaget: Fredag 19/2 kl 09:20
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.