Serieledarna Everton reser till Newcastle och hoppas direkt hitta ett sätt att studsa tillbaka efter den tunga förlusten mot Souhtampton nu senast. Men frågan är om deras bortaspel räcker hela vägen till tre poäng?

Speltips
Speltips:Newcastle
Odds:4,1 hos Unibet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Snabbare här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 1/11 kl 15:00

Evertons säsongsinledning är extremt imponerande. Vilket vi även lyftas nu senast när vi rekade att de skulle förlora mot just Southampton.

De hade sju raka segrar innan derbykrysset mot Liverpool och 2-0-förlusten mot Southampton men det är, precis som tidigare säsonger, en stor skillnad på Everton hemma på Goodison Park och Everton på bortaplan.

Hemma på Goodison Park har Everton fyra segrar och en oavgjord mot Liverpool med målskillnaden 18-7.

På bortaplan har de visserligen tre segrar och en förlust men deras målproduktion är en helt annan. Om vi räknar bort ligacupmötet mot League One-laget Fleetwood Town och bara tittar på Premier League-matcherna på bortaplan har de tagit sex av nio poäng med målskillnaden 3-3.

Under deras tre ligamatcher på hemmaplan har de alltså gjort i snitt 3,66 mål per match men på bortaplan är snittet endast 1,0. Även den underliggande statistiken målar en liknande bild med 2,62 xG på hemmaplan men endast 1,27 på bortaplan.

Saknar flera nyckelspelare

Embed from Getty Images

Everton saknar även flera nyckelspelare här. Richarlison är fortsatt avstängd och nu senast fick även Digne ett rött kort och missar matchen mot Newcaslte. Ovanpå det är bland annat Coleman, Holgate och Gbamin borta med skador.

Sedan har vi nyckelspelaren James Rodriguez som hade muskelproblem inför förra matchen men lyckades spela den. Även nu flaggar Carlo Ancelotti att de får se närmare avspark om han kan starta eller inte men även om han kommer till spel lär han inte vara 100%.

Bara förlorat en av deras sex senaste matcher

Embed from Getty Images

Hemmalaget Newcastle spelade 1-1 borta mot starka Wolves nu senast och har faktiskt endast en förlust på deras sex senaste matcher (1-4 mot Manchester United).

Hemma på St. James Park har de vunnit två av säsongens fyra matcher.

Everton är givetvis tunga favoriter sett till oddsen. Men de har blivit för tunga favoriter enligt oss. Med alla deras skador, avstägningar och tveksam status på Rodriguez borde inte Everton betala 2,02 i snitt på bortaplan.

Speciellt sett till deras bortaspel med endast tre gjorda mål på tre matcher och förlust nu senast. De såg även extremt bleka ut nu senast mot Southampton med endast 0,29 xG vilket var säsongens klart sämsta siffra.

Hos Unibet får vi hela 4,1 gånger pengarna på Newcastle vilket är riktigt fint värde enligt oss. För dig som är lite mer försiktig finns Newcastle +0,5 till runt 1,91 men vi ser ett något bättre värde i den raka ettan.

För och emot speltipset:

  • Everton saknar flera nyckelspelare.
  • Everton har inte presterat bra fotboll på bortaplan.
  • Förra omgången var Evertons sämsta prestation för säsongen med en xG på 0,29.
  • Det är trots allt Newcastle, vet aldrig riktigt vad man får av dem.
Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Oddsjämförelse Newcastle – Everton 1 november 2020:


Regler och villkor gäller | 18+ | Stödlinjen.se

Speltips
Speltips:Newcastle
Odds:4,1 hos Unibet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Snabbare här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 1/11 kl 15:00
Oddset framtaget: Fredag 30/10 kl 09:10
Spela ansvarsfullt. 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.