Grundserien närmar sig slutet och som en följd av alla tidigare uppflyttade matcher har vi något så ovanligt som en SHL-match en söndag när Örebro tar emot Malmö Redhawks under veckans sista dag.

Speltips
Speltips:Dubbelchans X2 (vinst om matchen går till övertid eller Malmö vinner på ordinarie speltid)
Odds:2,05 hos Expekt
Rygga spelet:
Annons:
Spela hos Speedybet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 28/3 kl 15:00

När pucken släpps nu på söndag har det gått tolv dagar sedan Örebro senast spelade match. Då förlorade de borta mot Brynäs med 3-1 vilket var deras andra raka förlust då de förlorade mot Oskarshamn med 5-1 innan det.

Men Örebro är annars ett starkt hemmalag och båda förlusterna kom på bortaplan. Hemma i Behrn Arena har Örebro vunnit fyra av de fem senaste samt sju av de tio senaste.

Örebro har däremot inte speciellt mycket att spela för. När det här skrivs har de två matcher kvar att spela och hela fem poäng upp till Skellefteå på fjärdeplatsen som hade inneburit hemmaplansfördel i kvartsfinalen.

De har samtidigt tre poängs marginal ner till Frölunda vilket betyder att det nog räcker med att ta någon enstaka poäng här för att Örebro ska säkra kvartsfinalplatsen.

Malmö vunnit fem av sju senaste borta mot Örebro

Ett lag som har mer att spela för är Malmö som riskerar att missa slutspelet i så fall de inte tar ett par poäng här under de sista matcherna. De har två poängs marginal ner till Linköping men det som talar för skåningarna är att de har fem matcher kvar att spela och Linköping bara två.

Malmö spelade säsongens bästa hockey här tidigare när de vann åtta raka matcher men det har sedan följts upp av en övertidsförlust mot Oskarshamn och en tuff 3-0-förlust borta mot Luleå Hockey.

När de här två lagen drabbat samman tidigare den här säsongen har Malmö vunnit två av tre matcher och över en längre tidsaxel har Malmö vunnit 10 av de 14 senaste matcherna mellan lagen sedan 2017 inklusive fem av de sju senaste på bortaplan.

Värt att nämna är att Malmö möter Skellefteå på bortaplan mellan att det här speltipset publiceras och matchen mot Örebro men vi kliver in redan nu då vi tror oddsen kan sjunka närmare nedsläpp även om Malmö förlorar den matchen.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Båda lagen nöjda med att dela på poängen

Spelbolagen har ställt ut 1,7 gånger pengarna som högst på hemmalaget och 4,35 på Malmö. Men det bästa spelvärdet hittar vi däremot på dubbelchansen X2 som betalar 2,05 gånger pengarna hos Expekt.

Det betyder att vårt spel prickar om matchen går till övertid eller om Malmö vinner under ordinarie speltid.

Det spelet känns extra bra när båda lagen egentligen är nöjda med en poäng och sedan att spela om bonuspoängen. De har ingen press på sig att vinna just nu, de behöver bara få med sig någon poäng här och där för att hålla undan i tabellen och ingen lär gå bort sig i en desperat jakt efter ett ledningsmål om det står 2-2 med tio minuter kvar att spela.

Väger vi sedan in Malmös form senaste månaden och det faktum att Örebro inte vunnit sedan 13 mars känns över dubbla pengarna starkt.

För och emot speltipset:

  • Dubbelchans Malmö eller oavgjort har prickat i nio av de tio senaste matcherna för dem.
  • Örebro har gått tolv dagar utan match och förlorat de två senaste.
  • Båda lagen är egentligen nöjda med en poäng och sedan spela om bonuspoängen.
  • Örebro är väldigt starka på hemmaplan.
Speltips
Speltips:Dubbelchans X2 (vinst om matchen går till övertid eller Malmö vinner på ordinarie speltid)
Odds:2,05 hos Expekt
Rygga spelet:
Annons:
Spela hos Speedybet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 28/3 kl 15:00

Oddsjämförelse Örebro – Malmö 28/3 2021:


Oddset framtaget: Fredag 26/3 kl 09:05
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.