4 minuters lÀsning

Grundserien nĂ€rmar sig slutet och som en följd av alla tidigare uppflyttade matcher har vi nĂ„got sĂ„ ovanligt som en SHL-match en söndag nĂ€r Örebro tar emot Malmö Redhawks under veckans sista dag.

Speltips
Speltips:Dubbelchans X2 (vinst om matchen gÄr till övertid eller Malmö vinner pÄ ordinarie speltid)
Odds:2,05 hos Expekt
Rygga spelet:
Annons:
Spela hos Speedybet hÀr. | Regler & villkor gÀller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 28/3 kl 15:00

NĂ€r pucken slĂ€pps nu pĂ„ söndag har det gĂ„tt tolv dagar sedan Örebro senast spelade match. DĂ„ förlorade de borta mot BrynĂ€s med 3-1 vilket var deras andra raka förlust dĂ„ de förlorade mot Oskarshamn med 5-1 innan det.

Men Örebro Ă€r annars ett starkt hemmalag och bĂ„da förlusterna kom pĂ„ bortaplan. Hemma i Behrn Arena har Örebro vunnit fyra av de fem senaste samt sju av de tio senaste.

Örebro har dĂ€remot inte speciellt mycket att spela för. NĂ€r det hĂ€r skrivs har de tvĂ„ matcher kvar att spela och hela fem poĂ€ng upp till SkellefteĂ„ pĂ„ fjĂ€rdeplatsen som hade inneburit hemmaplansfördel i kvartsfinalen.

De har samtidigt tre poĂ€ngs marginal ner till Frölunda vilket betyder att det nog rĂ€cker med att ta nĂ„gon enstaka poĂ€ng hĂ€r för att Örebro ska sĂ€kra kvartsfinalplatsen.

Malmö vunnit fem av sju senaste borta mot Örebro

Ett lag som har mer att spela för Àr Malmö som riskerar att missa slutspelet i sÄ fall de inte tar ett par poÀng hÀr under de sista matcherna. De har tvÄ poÀngs marginal ner till Linköping men det som talar för skÄningarna Àr att de har fem matcher kvar att spela och Linköping bara tvÄ.

Malmö spelade sÀsongens bÀsta hockey hÀr tidigare nÀr de vann Ätta raka matcher men det har sedan följts upp av en övertidsförlust mot Oskarshamn och en tuff 3-0-förlust borta mot LuleÄ Hockey.

NÀr de hÀr tvÄ lagen drabbat samman tidigare den hÀr sÀsongen har Malmö vunnit tvÄ av tre matcher och över en lÀngre tidsaxel har Malmö vunnit 10 av de 14 senaste matcherna mellan lagen sedan 2017 inklusive fem av de sju senaste pÄ bortaplan.

VĂ€rt att nĂ€mna Ă€r att Malmö möter SkellefteĂ„ pĂ„ bortaplan mellan att det hĂ€r speltipset publiceras och matchen mot Örebro men vi kliver in redan nu dĂ„ vi tror oddsen kan sjunka nĂ€rmare nedslĂ€pp Ă€ven om Malmö förlorar den matchen.

Annons:

Testa spela hos Bethard

Höga odds pÄ de största ligorna hos Bethard.

BÄda lagen nöjda med att dela pÄ poÀngen

Spelbolagen har stÀllt ut 1,7 gÄnger pengarna som högst pÄ hemmalaget och 4,35 pÄ Malmö. Men det bÀsta spelvÀrdet hittar vi dÀremot pÄ dubbelchansen X2 som betalar 2,05 gÄnger pengarna hos Expekt.

Det betyder att vÄrt spel prickar om matchen gÄr till övertid eller om Malmö vinner under ordinarie speltid.

Det spelet kÀnns extra bra nÀr bÄda lagen egentligen Àr nöjda med en poÀng och sedan att spela om bonuspoÀngen. De har ingen press pÄ sig att vinna just nu, de behöver bara fÄ med sig nÄgon poÀng hÀr och dÀr för att hÄlla undan i tabellen och ingen lÀr gÄ bort sig i en desperat jakt efter ett ledningsmÄl om det stÄr 2-2 med tio minuter kvar att spela.

VĂ€ger vi sedan in Malmös form senaste mĂ„naden och det faktum att Örebro inte vunnit sedan 13 mars kĂ€nns över dubbla pengarna starkt.

För och emot speltipset:

  • Dubbelchans Malmö eller oavgjort har prickat i nio av de tio senaste matcherna för dem.
  • Örebro har gĂ„tt tolv dagar utan match och förlorat de tvĂ„ senaste.
  • BĂ„da lagen Ă€r egentligen nöjda med en poĂ€ng och sedan spela om bonuspoĂ€ngen.
  • Örebro Ă€r vĂ€ldigt starka pĂ„ hemmaplan.
Speltips
Speltips:Dubbelchans X2 (vinst om matchen gÄr till övertid eller Malmö vinner pÄ ordinarie speltid)
Odds:2,05 hos Expekt
Rygga spelet:
Annons:
Spela hos Speedybet hÀr. | Regler & villkor gÀller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Spelstopp: Söndag 28/3 kl 15:00

OddsjĂ€mförelse Örebro – Malmö 28/3 2021:


Oddset framtaget: Fredag 26/3 kl 09:05
Regler och villkor gÀller | Spela ansvarsfullt | 18+ gÀller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.