Österrike har en tuff uppgift framför sig att gå vidare från grupp C där även Nederländerna och Ukraina finns. Men för att chansen ska leva för avancemang krävs det tre poäng mot gruppens klart sämsta motståndare. Men Nordmakedonien har ställt till det för större nationer tidigare så Österrike kan inte ta något för givet.

Speltips
Speltips:Österrike
Odds:1,74 hos Coolbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Söndag 13/6 kl 18:00

Österrike har en trupp som främst består av spelare från Bundesliga och de har haft en del olika uppställningar den senaste tiden. De har bland annat spelat 4-2-3-1, 4-4-2 samt 5-3-2 men oavsett formation skiljer själva spelet inte speciellt mycket.

De har en mittfältare som droppar djupt för att hjälpa backlinjen och de har extremt offensiva ytterbackar/wingbacks där den stora stjärnan David Alaba snarare spelar som en vänsterytter.

De pressar gärna sina motståndare och vill snabbt vinna tillbaka bollen för att sedan komma till snabba offensiva omställningar.

Genrepen inför EM var kanske inte de bästa. Först en 1-0-förlust borta mot England och sedan bara 0-0 hemma mot Slovakien.

Under vårens VM-kval spelade de 2-2 borta mot Skottland, slog Färöarna med 3-1 på hemmaplan och föll sedan i en förnedrande 0-4-förlust hemma mot Danmark.

Under Nations League 2020 såg det bättre ut och de van sin B-grupp efter fyra segrar, en oavgjord och en förlust i en grupp med Norge, Rumänien och Nordirland.

Ladda spelkassan: Klicka här för att se vår guide till spelbolagens bästa bonusar just nu!

Sitter ofta lågt

Nordmakedonien har aldrig tidigare kvalificerat sig till ett stort mästerskap. Men de kan störa stora nationer. Under vårens VM-kval vann de till exempel borta mot Tyskland med 2-1.

De spelar vanligtvis 5-3-2 mot starkare motståndare där Eljif Elmas från Napoli är deras kreativa hjärna på mittfältet. De kommer sedan gärna via kanterna där Leeds löpstarka Ezgjan Alioski gärna dundrar fram på vänsterkanten och slår inlägg mot Genoaanfallaren Goran Pandev.

Nordmakedonien ligger ofta lågt och har två sittande mittfältare framför sina mittbackar. De vill gärna pressa sina motståndare och sedan försöka styra dem ut mot kanterna.

Nordmakedonien spelade först 1-1 mot Slovenien och slog sedan Kazakstan med 4-0 i sitt genrep inför EM.

VM-kvalet i våras bjöd som sagt på skrällsegern borta mot Tyskland, en klar 5-0-seger mot lilla Liechtenstein och en uddamålsförlust borta mot Rumänien.

Under Nations Legue kom de tvåa i sin C-grupp efter två segrar, tre oavgjorda och en förlust i en svag grupp med Armenien, Georgien och Estland.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Skillnad på lagens nivå

Men visst är det skillnad på de här två lagen.

Österrike har en rutinerad trupp med mycket erfarenhet som även har både en större bredd och högre toppar. Detta är samtidigt en måstematch för dem så motivationen lär det inte vara något fel på. Vi ger Österrike goda chanser att vinna och vi nappar när Coolbet ställer ut fina 1,74 gånger pengarna på Österrike.

Flera andra spelbolag likt Bet365 betalar 1,65 på Österrike vilket är närmare vår egen värdering.

Vi spelar därför Österrike vinner till 1,74 hos Coolbet.

Annons:
Saknar du konto hos Coolbet men vill rygga speltipset till högsta möjliga odds kan du öppna konto genom länken här nedanför.
Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+

För och emot speltipset:

  • Österrike har en helt annan bredd och bör kunna bryta ner Nordmakedonien.
  • Nordmakedonien saknar mästerskapsrutin och har inte en trupp som matcher de andra nationerna.
  • Nordmakedoniens seger borta mot Tyskland sticker givetvis ut. Har de sin dag kan de sno poäng från alla.
Speltips
Speltips:Österrike
Odds:1,74 hos Coolbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Coolbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Söndag 13/6 kl 18:00

Oddsjämförelse:

Klicka här för att komma till vår Oddsjämförelse.

Oddset framtaget: Fredag 11/6 kl 16:55
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.