England har som alltid höga förväntningar på sig. Med flera matcher på hemmaplan inklusive eventuell semifinal och final hoppas fansen att ”fotbollen kommer hem” den här sommaren. Men efter en strulig uppladdning väntar nu Kroatien i premiären på Wembley och frågan är om England kan rivstarta trots den röriga uppladdningen?

Speltips
Speltips:Dubbelchans: Oavgjort eller Kroatien
Odds:2,38 hos Nordicbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Nordicbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Söndag 13/6 kl 15:00

England hade stora framgångar under VM 2018 med sin 3-5-2-uppställning som tog de hela vägen till semifinalen där de åkte ut most just Kroatien. Men sedan dess har de gått över mer och mer till en 4-3-3-uppställning.

De har ett väldigt skickligt lag och flera väldigt snabba spelare, inte minst på kanterna. Med en notorisk målskytt som Kane längst fram som även kan droppa tillbaka och distribuera bollar mot löpande mittfältare och yttrar blir de svåra att stoppa.

Däremot är inte defensiven lika stark som offensiven och hur mittbackarna presterar kan bli avgörande om England ska nå långt i turneringen.

Under 2021 har de fem raka segrar och målskillnaden 11-1 men motståndet har inte varit det bästa där Polen varit det tuffaste motståndet.

Under Nations League 2020 när motståndet var tuffare gick det inte speciellt bra. De vann en och förlorade en mot Belgien men en förlust och en oavgjord och inte ett enda gjort mål mot Danmark gjorde att de slutade trea i gruppen.

Hämta en bonus inför matchen: Klicka här för att se vår guide till spelbolagens bästa bonusar just nu!

Svaga resultat sedan VM-finalen 2018

Kroatien tog sig hela vägen till final under VM 2018 där de däremot föll mot Frankrike. Men deras andra gyllene generation har blivit äldre och resultaten sedan 2018 har inte imponerat.

Under genrepen nu inför EM fick de bara 1-1 hemma mot Armenien innan de sedan föll borta mot Belgien med 1-0.

Under VM-kvalet i våras slog de visserligen svaga nationer som Malta och Cypern men förlorade sedan mot Slovenien. Ett riktigt bottennapp.

Under Nations League 2020 kom de tre i gruppen bara före Sverige efter endast en seger på sex matcher. Men nu är det mästerskap och mästerskapsrutin finns det gott om i truppen.

Kroatien spelar vanligtvis 4-2-3-1 eller 4-1-2-1-2 där mittfältet med Modric, Kovacic och Brozovic blir avgörande för deras framgångar. De vill sedan gärna bygga spelet genom kanterna där främst Perisic hoppas bryta igenom ute på sin vänsterkant.

Annons:

Testa spela hos Coolbet

Testa Coolbets höga odds från egna oddssättare

Stökig uppladdning för England

England är det starkare laget. Men oddsen har blivit för låga på hemmalaget här enligt oss. Speciellt med tanke på förutsättningarna här inför just första matchen.

Harry Maguire gjorde sin första träning efter skadan i fredags och lär inte starta. Även om han gör det lär han sakna matchtempot.

Jordan Henderson har också varit skadad och gjorde comeback i genrepet mot Rumänien men fick bara 45 minuter och tveksamt om han har 90 minuter i sig.

Utöver det har inget av de sju spelarna från Chelsea och Manchester City kunnat vara med under genrepen och anslöt sent till truppen på grund av Champions League-finalen.

Vi tror även att Kroatiens otrolig starka mittfält kan vinna duellen mot England just på mitten där Modric, Kovacic och Brozovic känns starkare än Phillips, Rice och Mount eller vilka England nu väljer att starta där.

Vi lockas därför at spelet dubbelchans oavgjort eller Kroatien till finns 2,38 gånger pengarna hos Nordicbet.

Annons:
Saknar du konto hos Nordicbet men vill rygga speltipset till högsta möjliga odds får du 100 kr bonus med 1x omsättningskrav genom länken här nedanför.
Öppna konto hos Nordicbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+

För och emot speltipset:

  • Kroatien har starkare mittfält som kan bli avgörande.
  • Oddsen på hemmalaget har drivits ner på grund av hypen runt England.
  • Kroatien har mer mästerskapsrutin.
  • England är givetvis det bättre laget och har hemmaplan.
  • Kan inte blunda för Kroatiens svaga resultat senaste året.
Speltips
Speltips:Dubbelchans: Oavgjort eller Kroatien
Odds:2,38 hos Nordicbet
Rygga spelet:
Annons:
Öppna konto hos Nordicbet här. | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | 18+
Spelstopp:Söndag 13/6 kl 15:00

Oddsjämförelse:

Klicka här för att komma till vår Oddsjämförelse.

Oddset framtaget: Fredag 11/6 kl 14:05
Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt | 18+ gäller för spel | Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.